Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Pergaduhan



Pergaduahan atau bertengkar adalah satu perbuatan atau hujah dari dua pihak yang tidak bersetuju untuk sesuatu situasi, perkara atau pendapat.

Kenapa kita bergaduh? kalau diikutkan aku bertengkar je selalu dengan seseorang.. tetapi apa yang membuatkan kita bergaduh.. disebabkan EGO, TAKOT dan rase LEBIH dari yang lain..

Selalunya kalau lelaki bertengkar dengan perempuan die takmau mengalah.. itu EGO.. dan wanita pun kadang2 sama jugak tapi ade ketika wanita jugak mengalah kerana SAYANG.. sama jugak lelaki walaupun die ada EGO tapi disebabkan die CINTAKAN that girl die sanggup mengalah..

Walau macamanapun pergaduahan ini berlaku mungkin mengingatkan kita untuk mengenali pengalaman yang berlaku semasa bergaduh..bila berbaik kita sedar untuk insaf dan tidak mahu ia berlaku lagi... so kepada yang bergaduh tue.. bawak2 berbincang2 slow2 lembut2 baru lahh best okay.. baru dapat sepefahaman antara dua pihak alrightttt!
Labels: 0 comments |

The Big Bad Wolf Events!




Yeahhhhhhh Dapat jugak pergi event The big bad Wolf semalam..ramai orang dan paling best banyak buku..
so aku tak beli banyak buku sangat sebab duit ada cukup2 je..anyway it was fun dan sangat best!



inilahh buku yang aku sempat beli walaupun ade yang aku tak sempat nak beli.. menyesal tak beli buku kucing.. sob2
Labels: 0 comments |

KESIBUKAN


Bila aku tengok post tahunan blog aku.. 2012 adalah yang paling sedikit.. maybe busy dengan hidup.. bagus jugak itu maknanya aku ade life.. takde lah ashik duduk menengok internet je.. atleast i'm doing something kan.. hehehe menambah lemak sambil happy wee~~~
Labels: 0 comments |

HOBI BARU

Tetiba aku bosan dekat rumah sewa aku..mula lah buat benda mengarut2 macam kejar kucing lahh.. terjerit sorang2..

Tapi yang paling best sekali aku mula develop hobi baru iaitu main layang2.. hehehe.. beli layang2 hasil tangan oleh ade wak kat kampung sebelah.. ~~~ melayang rm30 aku beli sebijik layang2 tapi best jugak main petang2.. riadah untuk aku.. kalau tak mahu aku gile dibuatnya.. selalunya dating dengan bini aku.. tapi bukan setiap hari dating.. so aku memcuba benda baru kira okey lah tue dari takde buat apa2..

Ini lah wak yang aku maksudkan.. confirm ramai awek nak nie.. Wak nie hensem, gigi takde menambahkan kehensemannya.. haha! :P
Labels: 0 comments |

Lama tak Tulis kat blog nie..

Lama betul tak tulis kat blog nie.. busy memanjang.. macam2 benda aku nak cerita.. tapi tak boleh nak cerita dalam satu post sebab nanti panjang nak mampus.. so aku story part by part.. this goes...

baru2 nie berakhir sudah pratikal sebagai guru bahasa inggeris di Sekolah Menengah Sultan Sulaiman Shah.. boleh lah tahan mengajar kat situ.. cuma budak2 kat situ macam gengster... sekolah pun jenis ghetto mana tak budak2nya gengster tapi dalam2 gengster diorang masih menghormati cikgu2..

Alaa.. aku time belajar kat sekolah dulu perangai tak semengah manenya.. sama je.. harap nama je pengawas tapi ponteng sekolah, melawan cikgu apa semua.. entah camne aku boleh menampak jadi cikgu.. kawan2 seuniversity kate muka aku muka cikgu.. celah mana entah muka cikgu.. dah abis comel nie diorang kate skema macam cikgu..

anyway bersyukur kerana berakhir sudahh pratikal dan tinggal satu semester lagi untuk bergelar pelajar.. so aku nak ambil peluang itu untuk have fun sambil belajar.. taknak stress dan terseksa sebab dah nak abis.. slow benor aku belajar sebab lama sangat kat degree.. dua tahun setengah degree.. damn lama tue.. 5 tahun belajar dari diploma..

So this goes to my beautiful life.. Cheers..


Labels: 0 comments |
Related Posts with Thumbnails