Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Termenung dan pelik

Aku pelik sesetengah manusia yang suka mengutuk satu sama lain.. kalau sekadar gurauan takpelah tapi dah lah tak kenal pastu kutuk2 plak tue.. babitkan name mak n ayah plak tue.. kan tak bagus jadi seeloknya baik kite semua beristifar dan berbanyakkan bersabar.. kite x perlu buat camtu.. kan elok kite bermesra dengan satu sama lain baru la erat persahabatan dengan kawan baru dan lame.. nak bergurau boleh tapi tgk lah sampai takat mane.. jangan sampai terbang bantal dan periuk mangkuk kat atas kepala kite.. kalau aku ade mengutuk dan bergurau kasar pada kawan2 ku harap maafkan aku.. aku tak berniat pun sebab aku jenis bergurau lembut2 jew dan aku x suka menyakitkan hati kawan2 ku.. kalau aku ade bergurau jgn salah faham.. aku x mengutuk anda.. ade sesetengah yang tersilap faham.. biaselah bahasa melayu anda kan terlalu tinggi mengalahkan PHD sampai aku melawak pun ingat serious.. please be reasonable, take it easy and be cool always.. we will have so much fun with it! betul tak? happy and smile always! jangan marah2 sebab itu hanya merugikan anda.. =)

laughter is the best medicine.. lagi best dari panadol..

Another joke about teacher and pupils!

Chemistry Teacher: “Can you give me the formula for water?”

Student: “H-I-J-K-L-M-N-O-.”

Chemistry Teacher: “Where did you get an idea like that?”

Student: “You told us the other day it was H to O.”


i found this joke in a Reader Digest magazines! it's funny!
Labels: 0 comments |

the Script - i'm yours..


The Script are an Irish pop rock band from Dublin, Ireland, A good song from an Irish bands.. fans be sure to see visit their official Website and Myspace.

http://www.myspace.com/thescript

www.thescriptmusic.com


You touch these tired eyes of mine
And map my face out line by line
And somehow growing old feels fine
I listen close for I'm not smart
You wrap your thoughts in works of art
And they're hanging on the walls of my heart

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
And though I may not look like much
I'm yours
And though my edges may be rough
And never feel I'm quite enough
It may not seem like very much
But I'm yours

You healed these scars over time
Embraced my soul
You loved my mind
You're the only angel in my life
The day news came my best friend died
My knees went weak and you saw me cry
Say I'm still the soldier in your eyes

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
And though I may not look like much
I'm yours
And though my edges may be rough
And never feel I'm quite enough
It may not seem like very much
But I'm yours

I may not have the softest touch
I may not say the words as such
I know I don't fit in that much
But I'm yours

i dedicate this song to my love one's....
Labels: 0 comments |

Smoking

korang rasa best ke smoking? walaupun aku pernah smoking (dah stop).. aku tahu benda nie tak baik.. tapi ape pendapat korang tentang smoker atau pada yang smoking tue ape yang ko rase bila smoke?

comment! aku ingin tahu pendapat korang!
Labels: 0 comments |

Reality of My love life

This is not about suka atau tak.. this the real deal.. reality of my life.. even though memberontak macamane pun aku dalam family aku sendiri, faced it.. aku kena ikut jugak cakap mereka.. mereka nak girlfriend dan bakal isteri yg cantik untuk aku dari segi akademik, tingkah laku, agama dan jugak rupa, kat mane aku nak cari.. aku taknak dikatakan seorang yang mencari perfectionist tapi because their blessing is most important to me.. rather than i kahwin dgn orang yg diorang tak suka then i will be said as "anak derhaka" so is hard to choose what is right when i have to thinked about my parent punya perasaan dan juga ape yang aku nak dalam hidup aku... pilih girlfriend nie bukan macam pilih gitar eletrik.. senang jew belek2 pastu try main then tengok body gitar kalau suka beli jew.. it's different.. way more different... the point is aku perlu mencari.. still mencari.. sampai aku jumpa.. walaupun it's hard.. marriage is not like macam couple, kalau tak suka putus.. marriage ikatan selamanya selepas akad dan nikah.. kalau putus, bermakna merobohkan masjid.. bermakna Murka ALLAH! s.w.t.. what should i do? takkan nak single sampai mati, i want to be with someone....... tapi aku akan cuba sedaya upaya untuk impress mereka.. sbb mereka perfect parents in the world! =)
Labels: 0 comments |

ALLAH IS FOR ISLAM NOT FOR OTHER RELIGION!

I'm not being racist or anything.. but Allah S.W.T is ours as muslim! please do not corrupt our islamic minds and our ways as islam.. how can they do this to you and me as Muslim..
Muslim for life!
Labels: 0 comments |

Blur

aku agak blur dengan sesetengah perempuan.. sebab kadang2 bila aku tegur skit jew terus ingat aku nak mengoratlah ape lah.. adeh korang ne xle ke pikir yang aku buat tue hanya sebagai kawan.. kalau aku nak mengorat aku akan berterus terang.. kalau dah sukakan aku bagitahu jew bukan ade salah apepun.. sekarang is 2010 bukan macam dulu.. wokey! i'm still waiting for my princess to charmed me and swept off her feet.. hahahaha yelatu macam lah ade yang nakkan aku nie.. anyway.. hope the best for my future.. pada seseorang tue (name die bermula dengan B) aku pelik dengan perangai kamoO, suka tuduh aku macam2.. aku buat ini salah.. buat itu salah.. semua salah di mata kamu.. aku x fikir bukan2 lah pasal semua nie atau about kamOo jangan kusutkan keadaan ok.. jangan rengang ape yang sudah terjalin.. fiuhhh! puas! please.. jgn keruhkan keadaan kite yg sudah keruh nie ohtey kamOo
Labels: 0 comments |

Kejahatan

Dalam diri kite semua mesti ada sedikit kejahatan, bahkan aku sendiri pernah melakukan kesilapan pada sesiapa sahaja.. mane pernah manusia dapat lari dari melakukan kesilapan.. tapi ape salahnya kalau kita tengok kembali kesilapan kita tue dan cuba untuk mendalaminya, kenapa kite buat camtu?dah rase diri tue bagus sangat ke? perlu ke kita berbangga buat camtu? adakah apa yang kita buat itu betul dan berbaloi? atau hanya menyakitkan hati dan melukai orang lain.. sebelum nak buat sesuatu fikirkan dulu.. jangan ambil jalan mudah sebab kelak ia hanya membunuh hati dan diri kita sendiri..
Labels: 0 comments |

HAPPY BIRTHDAY JOHARI!!!

Selamat hari jadi johari yang ke 23! semoga aku panjang umur, di murahkan rezeki dan bahagia di samping tersayang!

thanks pada kawan2 yang wishkan pada aku!!! korang the best!
Labels: 2 comments |

Kenangan yang tidak di jangka

Tak tahu sejak bila aku jadi baik nie.. aku terjumpa "kawan lame" kat FB (facebook) aku, teringat kenangan lame time dgn die "flashback".. nevermind.. what it's worth.. aku gembira aku dapat bertemu semula dengan die.. perjalanan hidup kite masih jauh... kalau u terbaca post nie.. thanks for everything.. u make it worth awhile!
Labels: 0 comments |

Anugerah Juara Lagu 24

Aku sebenarnya tak berpuas hati Aizat menang dgn lagu tue sebab lagu dia yang lain sedap dari lagu nie (ini opinion aku, so lantak ar korang nak cakap ape, aku peduli ape).. but overall ok lah anugerah juara lagu tahun nie walaupun aku tengok sekerat jew sebab on the way dalam bus nak balik kuantan..

aku paling suka gandingan D. Siti dgn Azlan, dua vocalist yang gila2 high pitch vocal nyanyi lagu untuk mu.. dah paling aku berbangga Yuna dapat gak menang walaupun tempat kedua (bangga wooo~ orang hometown aku tue~!)

Then Stacy wow! ganas sungguh dgn lipstick hijau kehitaman menyeramkan lagi keadaan hahaa! apa2 hal pun aku suka tahun 2010 pembuka kepada pemusic yang dulunya tidak dapat di cahayai oleh mata industri mainstream akhirnya berjaya naik ke atas tanah untuk success..
Labels: 0 comments |

Holiday di Johor Bharu

Minggu lepas aku pergi ke Johor bharu.. best jugak lah especially Danga Bay.. banyak tempat menarik.. paling aku suka adalah makanannya.. fiuhhh! kalau di ikutkan hati mau gemuk aku makan banyak2.. tempat yang aku syorkan korang semua makan adalah Restoren Sayam, popular rasenya.. seafoodnya fresh!. masa aku pegi Danga Bay pulak malam minggu so ramai orang lepak2 kat situ.. ade pertunjukan kereta siapa paling vogue la sampai berapi2 kuar hehe.. pastu ade jualan best2 macam jenis barang la.. Petang esoknya plak tengok orang main layang2 plak.. the view kita boleh tengok adalah singapore! hehee! (adeh!) anyway kira berpuas hati lah.. yang paling aku ralat sekali time pegi kedai gitar kat angsana mall! ade terjumpa gitar best nie! bila nak beli jew tgk orang dah capai dulu.. sedihhh!

ikan ape ntah aku tak ingat abg aku order, tapi rangup and sedap!

nasi goreng usa seafood!

sedap sotong goreng nie yum2!

muka kepenatan bila balik naik bus tapi sempat boleh senyum
Labels: 2 comments |

Dilema


aku rase aku dalam dilema.....

macam2 hal dah berlaku dalam minggu nie...

boleh ke aku go on dalam keadaan macam nie.. perit gile..

aku hope aku akan ok! please..please.. be ok! be happy.. aku xmau sedih2

please2.. mintak lah aku akan ok.. aku x suka dengan keadaan aku sekarang nie
Labels: 0 comments |

FREE OUR MIND

FOM Ads II

(klik sahaja banner di atas untuk ke website mereka)
aku telah mengikuti blog ini agak lama.. so jangan lepaskan peluang korang semua untuk memgetahui dan membongkar ape yang tersembuyi di dalam kehidupan kita sebagai seorang muslim saya mengharapkan anda melawati website ini sebab ia lain dari yang lain! RESPECT mereka!

UPDATE: website ini telah ditutup, dah saya tidak tahu kenapa.. mungkin ade sesetengah yang tidak berpuas hati dengan pembongkaran mereka.. hurmmmmm website tue best tp nak uat cmne
Labels: 0 comments |

Belajar.. Belajar.. Belajar..

belajar..belajar.. belajar... bila la aku nak join in working class.. penatlah ashik pandang buku jew!
Related Posts with Thumbnails