Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

FESTIVAL METAL yang di idamkan untuk PERGI!!


2013 pembukaan kepada cerita yang ingin aku ceritakan... haha.. sebagai pembaca setia blog aku.. korang harus tahu yang aku sangat meminati music genre metal.. dan aku tidak ketinggalan untuk mempunyai impian pergi ke festival2 metal seluruh dunia.. di bawah adalah antara Metal festival yang aku berangan sangat nak pergi bila dah kerja nanti.. hahahaa

Wacken Open Air Festival

Bloodstock Open Air Festival



Tuska Open Air Festival


Banyak lagi sebenarnya festival2 metal di seluruh dunia.. tapi setakat nie aku sukakan yang atas nie jelah.. ape2 hal itu hanya impian sahaja kalau dapat pergi best lahh..
Labels: 0 comments |

Pergaduhan



Pergaduahan atau bertengkar adalah satu perbuatan atau hujah dari dua pihak yang tidak bersetuju untuk sesuatu situasi, perkara atau pendapat.

Kenapa kita bergaduh? kalau diikutkan aku bertengkar je selalu dengan seseorang.. tetapi apa yang membuatkan kita bergaduh.. disebabkan EGO, TAKOT dan rase LEBIH dari yang lain..

Selalunya kalau lelaki bertengkar dengan perempuan die takmau mengalah.. itu EGO.. dan wanita pun kadang2 sama jugak tapi ade ketika wanita jugak mengalah kerana SAYANG.. sama jugak lelaki walaupun die ada EGO tapi disebabkan die CINTAKAN that girl die sanggup mengalah..

Walau macamanapun pergaduahan ini berlaku mungkin mengingatkan kita untuk mengenali pengalaman yang berlaku semasa bergaduh..bila berbaik kita sedar untuk insaf dan tidak mahu ia berlaku lagi... so kepada yang bergaduh tue.. bawak2 berbincang2 slow2 lembut2 baru lahh best okay.. baru dapat sepefahaman antara dua pihak alrightttt!
Labels: 0 comments |
Related Posts with Thumbnails