Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

FMTS 2/2011/2012 UNISEL


Buat pertama kalinya dan mungkin yang terakhir untuk aku adalah untuk join jadi fasilitator di UNISEL! hehehe... bangga jap *letak tangan kat dada sambil tengok langit!.

Aku pun tak sangka sebenarnya dapat.. sebab tak mengharapkan sangat tapi alhamdullilah dapat jugak! syukur2! dapat timba pengalaman untuk jadi fasilitator kat UNISEL (caplock terus bangga!)

Teringat zaman muda2 dulu masa first time masuk unisel.. kena buli dengan fasilitator, masa tue nak pegi komplex sukan unisel a.k.a IPIS, so die kate suruh cari sendiri.. aku carilah sendiri.. last aku tengok ade bangunan besar nie rupa cam stadium.. hahaha.. ape lagi!!!! PEGI TERUS TANPA BANYAK FIKIR! last2 masuk dalam tanye akak kat kaunter.. akak mana padang, die kate INI LIBRARY DIK! waaaaaaaaaaaaaaaa! fuhhhhh itu lahh first time orientasi.. tapi sekarang aku salah seorang dari mereka2 yang hebat ini..

nak perkenalkan ahli2 biro aku.. yaituuu ahli biro PENDAFTARAN.. hehee dari kiri adalah aku, sebagai ketua biro pendaftaran yang time muka dalam gambar nie macam budak kecik je perangai... next is hazim.. die nie budak kpop.. the end.. haha.. next is Ahmed al-salami, beliau merupakan penasihat untuk biro kitaorang dan salah seorang ahli majlis perwakilan pelajar unisel dan berasal abu dhabi.. next is wan.. wan nie time mula2 kenal pendiam tapi sekarang alhamdullilah dah banyak mulut n happy budaknya.. next is ecah!, hahaha die nie suka senyum n gelak dan pending sampai aku sendiri terikot die pending gak beliau adalah antara senior fasi yang pernah menjaga aku time aku mula2 masuk ijazah dulu.. pastuuu kita ada atiqah!!!.. die nie setiausaha aku, yang best kalau dengar die cakap english ade slang perak, terus jadi peraglish hehe.. selepas itu kite lastkan sekali dengan yat! merupakan ahli yang terakhir dan terkecik dalam group hahaha.. die ambil same course dengan aku so atleast ade seorang boleh jugak nak explain kat penasihat kitaorang selain aku.. so there we are BIRO PENDAFTARAN!

DOAKAN KAMI BERJAYA DALAM FMTS INI RAKAN2 insyaAllah..

MALAYSIA menjuarai sukan bola sepak di Sukan sea 2011


Aku sebenarnya tak boleh nak membayangkan betapa happy bila Malaysia Menang menentang Indonesia di final sukan sea bola sepak.. tap akhirnya KAMI JUARA!! HARIMAU membawa GARUDA masuk kubur hehee..

sambil perut penuh dengan french fries masak sebelum tengok perlawanan, depan tv jugak aku menjerit GOLLLLL! hehehe.. mak aku bukan main semangat lagi support si Khairul fahmi che mat penjaga goal Malaysia, ashik jerit APEK2 BOLEH! hahahaha..

anyway walaupun kita di hina, di tindas, di barukuda kan.. tapi yang di perlekehkan itu adalah juara kerana kesabaran adalah satu kekuatan untuk kita mendapat hadiah dari yang ESA.. allhamdullilah!
Labels: 2 comments |

FINAL EXAM!!!

I'm bit stressful with my final exam.. i keep wondering whether i will get As for my result.. because i know i'm lazy person.. that's a FACT!..  for now i have to focus on my final exams.. so i maybe a bit late on posting some new things but it will be done before end of this year.. BEAR WITH ME FOLKS! WISH ME LUCK ON MY FINAL!

Lampau

aku belajar yang sesuatu perkara akan sentiasa berubah, manusia berubah, dan itu tidak bermakna kita akan melupakan masa lampau dan cuba menyembuyikan ia, tapi ia bermakna anda telah meneruskan hidup dan menghargai sebuah memory dan kenangan, melepaskan ia tidak bermakna kita mengaku kalah tapi ia bermakna yang kite telah menerima takdir yang bahawa sesuatu perkara tidak selalu apa yang kite harapkan.. jauh perjalanan hidup aku tempuh selama ini.. aku mulakan dengan setapak untuk berubah akhirnya selangkah menjadi semangat untuk menjadi siapa diri aku sekarang.. mungkin suatu hari nanti mereka akan merindui diri ku yang lama tetapi masa telah membuat ku berubah
Labels: 4 comments |

NEWS ABOUT DAVID GUETTA'S DEATH



WHO IS DAVID GUEETA? Pierre David Guetta (born 7 November 1967), known professionally as David Guetta, is a French house music producer and DJ.Originally a DJ at nightclubs during the 1980s and 1990s, he co-founded Gum Productions and released his first album, Just a Little More Love, in 2002. Later, he released Guetta Blaster (2004) and Pop Life (2007). His 2009 album One Love included the hit singles "When Love Takes Over" (featuring Kelly Rowland), "Gettin' Over You" (featuring Chris Willis, Fergie & LMFAO) and "Sexy Bitch" (featuring Akon), the last becoming a top five hit in the US and all three reaching #1 in the UK, as well as another internationally known single called "Memories" featuring Kid Cudi which became a top five hit in many countries. Guetta has sold over three million albums and 15 million singles worldwide. He is currently one of the most sought-after music producers

I heard from several websites and even my friends is talking about David Guetta's death i think it was a car accidents and this is taken from one of the website "David Guetta died in a single vehicle crash on Route 80 between Morristown and Roswell. He was pronounced dead at the scene by paramedics responding to the vehicle accident and was identified by photo ID found on his body. Alcohol and drugs do not appear to have been a factor in this accident - October 29, 2011"
but the rumors are not TRUE! it's just a fake news about celebrities dying just to increase some website popularity and this will evoke a lot of David's fans including me! haha SO FANS! THE NEWS ARE NOT TRUE! David is still live and well and will keep making MUSIC!

Speculation about Blink 182 Break Up years back

 There are lot's of Comment i heard from the fans of blink 182 about their break up and reunite especially in fans comments in youtube and other website regarding about it. For me is not Tom, Mark or Travis faults because they just went through a difficult times. There a some comments regarding during their break up when some said that it's Tom's fault because he is the one who leaving the bands and Create AVA and being selfish, others thinks that Travis and Mark who treat Tom's badly.

Even in Wikipedia did said DeLonge stated that he would only record his contributions to the band's next studio album at his home in San Diego, and that Hoppus and Barker could send him ProTools files to work on. Regarding the band's final moments together as a band, Hoppus states that: "One person was dictating everything. We told Tom this. Things got hot. We said, 'You are trying to control everything, and it's wrong.' He said he couldn't be a part of anything he couldn't control, and he left the rehearsal space." DeVoe phoned Hoppus and Barker the following day to tell them that DeLonge had quit the band, stating: "As of today, Tom DeLonge is no longer a member of Blink-182."DeLonge subsequently changed his telephone number to avoid discussing the matter with Hoppus and Barker. In 2010, whilst reflecting upon the band's break-up, Tom Delonge stated that: "My biggest failure was the breakup of Blink. That was a failure of friendships, businesses and communications. In our hearts, we thought that was forever and gone. What's funny is, at the time, I looked at it as a triumph."Following the subsequent speculation as to whether the band had, in fact, broken up, Blink-182 announced that they had entered an "indefinite hiatus".

For me this is just another phase in life as musician. It's not easy being a musician, i seen musician who could not cope with the Fame lifestyle and some just leave what they do best, I give blink 182 credits for the friendship and the bonds they made for years and it's still there! even though they already have family and grown up they are still the SAME BLINK 182! but with the new style! BUY BLINK'S NEW ALBUM NEIGHBORHOOD IN STORES!


Blink 182 NEW ALBUM! Neighborhood


Basically everyone is happy when the PuNk Icon BLINK 182 have reunite and making new album especially me who has been listening Blink 182 since 1999, i was 12 years old back then.. and now THEY ARE BACK! with the new album NEIGHBORHOOD! and i'm already 24 years old.. wow! time do flies by really fast and the band does toO.. Reviews about the album from other websites are really impressing and have great outcomes.

For me as their old school fans who love their old albums like "Enema of the State", "Take off Your Pants and Jackets" and Self Title "Blink 182" thinks that "Neighborhood" albums is more a experimental album with the new kinds of music as they once in the different bands like Tom's band Angel and Airwaves and Travis and Mark's Plus 44

The lyric and the music shows how they have changes and matured in making music. Apart from it for old fans of Blink 182 including me will think this album is going to be more a disappointing albums from the old one's because you will not get the CRAZY! attitude and vibe like the old albums but hey they still doing great because this is more self produce album because of their late producer Jerry fin has passed away and i hoping they will create great music for the next new albums. "The past is past and build new one's" i will give this album 6 stars from 10 stars and i really do love their first single "up all night" it got the new sense of maturity in Blink's ages

PLEASE DO BUY THIS ALBUM! IT'S A COOL ALBUM! in store worldwide!
Labels: 0 comments |

Beats By dre

lepas aku usha tengok nampak cam smart plak headphone and ramai yang cakap sounds die sangat hebat.. aku memikirkan nak beli jugak satu.. tapi nak choose antara semua memang tension gak semua cute2 hahaha tapi selepas membuat penilaian berdasarkan rasa tamak haloba dan penuh dengan membaziran.. aku telah membuat keputusan untuk membeli antara dua type Beats by Dre nie

Warna Putih MONSTER Pro beats by Dre price RM1980
Warna hitam Studio Beats by dre price RM1699



Tapi price die macam tak masuk akal lahhh! mahal gile! ape pendapat korang?
Labels: 0 comments |

Trivium - In Waves


Trivium is back! with their new album IN WAVES.. the album is already out in the store since August 2, 2011 and August 9, 2011 through Roadrunner Records..

This album is the first record to feature new drummer Nick Augusto after previous drummer Travis Smith departed in 2009. In various interviews, the band has stated that the album sounds closer to the style of Ascendancy than the style exhibited on The Crusade and Shogun.

The first single from the band, "In Waves", was released on May 21, 2011 to Trivium World members. Following this on June 6, 2011 Matt Heafy stated on his Twitter that the album would be named after the aforementioned song. The single was most recently released onto the US iTunes store & Zune Marketplace on June 10. On June 17 the music video for "In Waves" was released.

You can Download the full album through itunes or just buy at the music store near you! ;)










Labels: 0 comments |

DR DRE - I need a doctor

Andre Romelle Young yang lahir pada 18 Februari, 1965, lebih dikenali dengan stage nama Dr Dre. beliau, merupakan komposer album hip hop Amerika, rapper, eksekutif producer, dan pelakon. Beliau adalah pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif dan bekas pemilik bersama dan artis Rekod Death Row Records. Beliau telah menghasilkan album dan banyak melahirkan icon hip hop seperti Snoop Dogg, Eminem dan 50 Cent.Sebagai producer dia diiktrafkan  sebagai tokoh utama dalam popularisasi  Westside G-funk, gaya muzik rap yang disifatkan sebagai pionner synthezizer berasaskan melody bass dan rap yang perlahan

Dr dre kembali bersama protegenya yang merupakan side kick beliau Eminem hehe dengan mempertaruhkan single I Need Doctor dari album Detox.. Dr dre mengatakan Detox merupakan album penuh terakhir beliau di arena industri music hip hop.. *sedih gile walaupun aku minat metal tapi Dr dre adalah antara lagenda rapper sebaris dengan Tupac Shakur, Snoop Dogg, Notorious BIG dan lain2..

Versi rasmi lagu i need doctor telah di leak melalui laman web rasmi Dre. Ia telah dihasilkan oleh producer America Alex da Kid, yang terkenal dengan hit single Eminem dalam "i love the way you lie".

Dalam temu bual wawacara radio di america, Skylar Grey mendedahkan bahawa asal-usul rakaman lagu itu apabila Eminem menjemput beliau dan Alex da Kid ke Detroit untuk bekerja di dalam prosess album Detox dengan beliau dan Dr Dre. Eminem hanya mengambil masa 2 jam untuk mencipta lirik bagi lagu tersebut di bilik belakang studio berseorangan.  Skylar Grey juga berkata bahawa dia menitis air mata apabila dia mendengar lirik Eminem buat kali pertama dan  Kid Alex mencadangkan menampilkan Lady Gaga didalam lagu tersebut, tetapi Eminem menyokong keras idea bahawa mengunakan  suara Skylar lebih dramatic, lagu tersebut mengandungi Eminem menyanyikan luahan tentang  mentornya, mengucapkan terima kasih kepada Dre yang menyokong sepenuhnya eminem untuk menjadi seorang rapper


SO NANTIKAN ALBUM DETOX DR DRE.. yang bakal berada di pasaran... album ini mungkin menjadi salah sebuah album classic satu hari nanti.. kerana terdapat banyak idea2 yang fresh yang dicurahkan Dr dre selama 11 tahun beliau di industri music

Labels: 0 comments |

Life as we know it

Filem nie walaupun dari tahun lepas, tapi lepas layan bluray die.. memang agak berlainan dari apa yang aku fikirkan untuk romantik komedi.. katherine heigl dan Josh Duhamel membawa watak comedi dan sedih secara berkesan... *walaupun watak Josh duhamel dalam movie transformer agak serious tapi dalam cerita nie watak beliau agak bersahaja..

Ceritanya bermula bila holly lakonan katherine heigl di temukan bersama dengan seorang lelaki yang rugged Eric messer lakonan Josh Duhamel yang merupakan seorang lelaki yang mempunyai segalanya dari rupa, perwatakan yang menjadi idaman wanita.

Tetapi pertemuan mereka menjadi titik tolak yang lebih intim apabila dua sahabat mereka yang telah menemui ajal disebabkan kemalangan meninggalkan anak mereka di bawah jagaan pasangan ini.. jadi apa yang akan terjadi seterusnya? anda kena menonton cerita nie.. memang best kalau nak tengok movie nie sambil makan nasi lemak hahaha sebab lebih effect laparnya hehee.. aku bagi 7 bintang sebab cerita nie boleh katekan bukan ape yang aku yang harapkan dalam cerita komedi romantic yang selalunya monotonous dan meleret2..

So kalau nak ajak member2 yang suka jiwang2 dan nak stock drama yang memang tak disangka2 wajib tonton cerita nie! SELAMAT MENANGIS!
Labels: 0 comments |

Bila hidup mulai menunjukkan semakin hampir kedunia perkerjaan

agaknya bila dah abis study nanti best x dunia perkerjaan? selama aku pernah jadi Guru bahasa inggeris time pratikal.. banyak dah jenis halangan aku jumpa.. jumpa manusia yang dengki dengan kita.. manusia yang tak puas hati dengan kerja kite wat.. ade yang tak puas hati tengok kite senang.. tapi betul cakap ibu ku.. bila ke dunia perkerjaan baru kite tahu kehidupan sebenarnya.. tapi bagi aku semakin dekat nak abis belajar makin aku rasa taknak abiskan...

Sebab bila habis kita akan rindukan zaman belajar.. macam aku rindukan zaman persekolahan aku.. haishh.. tapi aku kena kuatkan semangat untuk masa depan aku.. tup..tup kena berakhir jugak sesi belajar aku untuk tempuh masa depan yang tak tahu membawa aku kemana.. korang pernah tak rase perasaan camnie?

Tengok member2 lain yang seronok belajar, bukak buku, wat asigment, ape semua.. time kat university semua sibuk nak cepat2 abis belajar.. tapi aku kalau boleh nak enjoy nikmat belajar yang hanya sekali nie.. sebab masa yang paling best adelah masa tengah belajar.. jumpa kawan2 baru macam2 gelagat sekor2..

Maybe satu hari nanti semua nie jadi kenangan tapi adakah kenangan itu satu keindahan wat kite semua?
Labels: 2 comments |

SELAMAT HARI RAYA 2011!

Sorry terlambat nak post blog sebab sibuk dengan hari raya tahun nie.. macam2 activities bila balik hometown.. so harap2 pembaca blog ku yang setia jangan lah marah sebab menunggu mane lah post terbaru si joe nie.. anyway.. Ramadhan sudah berlalu dan lembaran Syawal menjelma jugak! yang paling best bila balik raya naik flight MAS (balik raya style skit! setahun sekali!).. tapi yang tak tahannya.. 45 minit aku dalam kapal terbang tue ashik dengar lagu raya.. dem! hahahaa sampai hometown malam sebab aku pilih flight last sekali.. so menjenuh jugak menunggu kat KLIA sorang2 hehehe.. tapi takpe janji pulang dengan happy!

Tahun nie raya macam biase.. mak aku menganyam ketupat.. aku dah try menganyam sekali tapi last2 jadi tikar mengkuang hahaha... jadi aku di tugaskan untuk mengisi beras dalam ketupat hehe.. so bila tiba Syawal terasa jugak lembaran tue walaupun aku sambut sederhana tahun nie tak macam tahun2 sebelumnya.. sebab mungkin aku dah dewasa so aku dah tak rasa lagi nikmat raya.. lagipun duit raya tak dapat hekhekhekhek..

Tapi yang paling best kawan aku yang merupakan photographer professional untuk wedding dan events ajak aku photoshoot jadi model untuk hari raya aidilfitri jadi hasilnya seperti gambar di atas hehehe.. banyak lagi gambar tapi malas nak upload hahaha..

Raya tahun nie boleh katekan banyak aktiviti aku abiskan dengan family dan kawan2 tapi dengan kawan2 la ramai.. pegi open house kawan2 semua.. dan ade aktiviti bowling raya lah dengan kawan2 sekolah, marathon wayang raya, kira reunion ape semua lah.. so hope tahun depan ade lagi gempak aktiviti raya! SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!

BETUL KE NIE??

METALLICA AKAN DATANG MALAYSIA?? dari kecik aku mengharapkan diorang datang...
kalau betul diorang akan datang.. tak kira berapa harga pun aku memang nak beli! aku sanggup! antara band idol aku dari kecik nie! =,=
Labels: 0 comments |

Captain America

Di bulan ramadhan aku sekali lagi berpeluang dapat tengok wayang cite entah tak tahu best ke tidak... tapi boleh lahhh iaitu CAPTAIN AMERICA... *ini kes kawan aku taknak jalan lame2 kat KLCC.. so bedal je tengok cerita tue sementara menunggu nak berbuka puasa

Cerita Captain America nie reboot sebenarnya dari cerita lamenya yang tak berapa nak best effects
tapi yang 2011 nie agak boleh tahan lah.. yang paling aku menakjubkan teruja2 gile ialah macamane lah diorang wat pelakon utama tue dari badan tough gile ke kurus kering n kecik je

ceritanya mengenal seorang pemuda yang berusaha berulang2 kali untuk cuba masuk dalam tentera tapi tak mampu sebab fizikalnya yang tak dapat memenuhi criteria seorang tentera.. yelah dah pendek pastu kurus kering memanglah sapa nak amik kau jadi tentera

so ade seorang doktor nie dari jerman tibe2 datang nak membantu... lalu die memilih mamat nie untuk jadi salah seorang bahan uji sebagai tentera yang hebat... pastu.... korang tonton sendiri wayang! hahahaha...

HAVE FUN! aku bagi 6 bintang sebab aksi, special effects dan jalan cerita yang berterabur sehingga wat aku tertidur kat panggung wayang *sebab aku penat kot bulan puasa hehehe
Labels: 0 comments |

Rise of the Planet of the Apes

baru lepas menonton cerita rise of the planet of the apes... permulaan cerita ini boleh dikatekan slow lah tetapi agak menarik kerana ia menjurus ke arah kehidupan seekor monyet yang di selamatkan dari lab yang melakukan kajian menghasilkan antidote untuk menyelamatkan semua manusia sejagat *hahaha lebih2 macam tahap epic plak..

kemungkinan aku akan bagi sedikit spoiler sebab ceritanya agak simple namun bila di penghujungnya ia agak drastic action... aku berpeluang tengok tayangan secara umum sebelum hari pembukaannya.. so kiranya boleh tahanlah movie nie.. aku bagi 5 bintang dari 10 bintang sebab siapa tak suka cerita tentang monyet yang cerdik.. dengan special effect yang kira boleh gempak.. kehigh definitionnya yang sungguh mengatalkan mata..

para pelakonnya pun ape kurangnya.. antaranya yang mengejutkan aku pelakon dari harry potter jugak menbintangi cerita ini tapi aku taknak bagitahu sebab korang kena menontonnya sendiri... movie nie mengingatkan aku pada kawan2 housemate aku yang gile2 hahaha... macam perangai monyet sekor2...jadi ape2 hal selamat menonton! okey! semoga terhibur!
Labels: 0 comments |

James Byron Dean (February 8, 1931 – September 30, 1955)

James Byron Dean (February 8, 1931 – September 30, 1955) was an American film actor. He is a cultural icon, best embodied in the title of his most celebrated film, Rebel Without a Cause (1955), in which he starred as troubled Los Angeles teenager Jim Stark. The other two roles that defined his stardom were as loner Cal Trask in East of Eden (1955), and as the surly farmer, Jett Rink, in Giant (1956). Dean's enduring fame and popularity rests on his performances in only these three films, all leading roles. His premature death in a car crash cemented his legendary status.

Dean was the first actor to receive a posthumous Academy Award nomination for Best Actor and remains the only actor to have had two posthumous acting nominations. In 1999, the American Film Institute ranked Dean the 18th best male movie star on their AFI's 100 Years...100 Stars list.

sadly said that he passed away in the early age... 24 years old On September 30, 1955, Dean and his mechanic Rolf W├╝therich set off from Competition Motors, where they had prepared his Porsche 550 Spyder that morning for a sports car race at Salinas, California. Dean originally intended to trailer the Porsche to the meeting point at Salinas, behind his new Ford Country Squire station wagon, crewed by Hickman and photographer Sanford Roth, who was planning a photo story of Dean at the races.

At the last minute, Dean drove the Spyder, having decided he needed more time to familiarize himself with the car. At 3:30 p.m., Dean was ticketed in Mettler Station, Kern County, for driving 65 mph (105 km/h) in a 55 mph (89 km/h) zone. The driver of the Ford was ticketed for driving 20 mph (32 km/h) over the limit, as the speed limit for all vehicles towing a trailer was 45 mph (72 km/h). Later, having left the Ford far behind, they stopped at Blackwells Corner in Lost Hills for fuel and met up with fellow racer Lance Reventlow.

i love his acting in REBEL WITHOUT A CAUSE! coolest acting ever!

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN 2011

Ramadhan 2011 menjelang kembali.. seperti biasa... aku ingin ucapkan kepada semua umat islam di seluruh dunia! SELAMAT BERPUASA.. semoga mendapat keberkatan di bulan yang mulia ini.. cuba mencari sebanyak mana pahala melalui amalan kita.. semoga bersyukur serta mendapat nikmat dari Allah s.w.t

"PUASA JANGAN IKUT KUCING MAKAN WHISKAS SIANG HARI"




Niat puasa sebulan
Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala



Niat puasa harian

Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala
Labels: 0 comments |

Transformer the dark of the moon BEST SANGAT KE?

Semalam baru lepas tengok wayang cerita Transformer 3D.. boleh tahan jugak lah sambungan trilogy filem robot nie.. dari first filem sampai filem ketiga.. Bay (cewah macam zizan dalam maharajalawak) masih mengekalkan aksi pertembungan antara decepticon dan Autobots dengan menambah beberapa robot baru serta pelakon wanita baru yang hot serta lakonannya yang agak tidak menjadi iaitu Rosie Huntington-Whiteley mengantikan Megan fox, tapi tak kisahlah aku bukan tengok movie tue nak tengok aweks2 tapi watak utama mereka iaitu robot2 tersebut..

WARNING: kepada yang belum menonton, ini adalah spoiler!! antara kebaikan dan keburukan movie ini..Kita mulakan dengan yang buruk dulu.... bila dilihat dari movie ini jalan cerita nya agak berterabur sikit dan bay banyak menumpukan kepada aksi dan tidak pada jalan cerita.. sebab ade sesetengah part aku tengok macam ehh camne boleh perkara nie berlaku, contoh part Bumbleebee kena tangkap.. bila entah die kena tangkap.. lepas tue cerita ini agak meleret.. yelah 2 jam 30 minit.. aku tengok dari pukul 6 sampai 9 baru keluar pangung wayang.. mula2 cerita slow.. pastu tiba2 time aksi sekejap then drama balik pastu drama lagi.. then aksi cuma 5 minit hehehe... dan IKLAN sekejap ini bukan pasal transformer tapi pasal PANGUNG WAYANG.. aku paling pantang bila yang pegi tengok wayang cite nie.. bawak bayi.. dah tahu cerita nie PG 13.. bayi tue umur 13 tahun ke? bising dan menganggu orang untuk melayan movie nie termasuk aku, aku bukan nak dengar budak nangis2 sebab nie bukan cerita hantu ke cerita pasal cara2 menjaga bayi di panggung wayang..

OK! KITE KEMBALI SEMULA! kebaikannya aksi yang dibawa oleh bay sungguh menakjubkan yelah guna CGI kira okeylah berbanding filem2 yang sebelumnya.. part aku paling suka time kat HIGHWAY.. bila 3 decepticon kejar.. memang best!, tengok plak in 3D timbul terus Sam witwicky.. hehehe... cerita nie banyak mengunakan unsur2 kemanusian dan kesederhanaan macam contoh mereka mempercayai satu sama lain dalam meneruskan kehidupan, rationality jugak ada dalam movie nie lagi2 time Megatron sedar yang Sentinel tak layak jadi Jahat hekhekhek.. ape2 hal banyak yang terkorban dalam movie ini lebih2 lagi kereta2 yang dilanggar serta manusia yang ditembak dan POOF! seperti Angry bird.. hehe..

APE2 HAL MOVIE NIE SAYA BAGI 9 DARI 10 BINTANG! memang hebat! bakal menonton lagi untuk kali kedua malam ini..
Labels: 2 comments |

Adele Laurie Blue Adkins

Adele Laurie Blue Adkins dilahirkan pada 5 Mei 1988, dikenali dengan nama Adele, Merupakan seorang penulis lirik dan penyanyi English. Beliau merupakan penerima pertama BRIT Awards Critics' Choice 'dan dinobatkan number one predicted breakthrough act of 2008 in an annual BBC poll of music critics, Sound of 2008. Pada tahun 2009 Anugerah Grammy, Adele memenangi anugerah Artis Baru Terbaik dan Best female Pop Vocal Performance.

Adele mengambarkan gaya muzik beliau sebagai "jiwa kecewa" Adele bersetuju dengan pengkritik yang telah memberi pendapat bahawa vokal beliau lebih mantap dan menarik daripada penulisan lagu dia.

Adele telah mengrelease album studio kedua, 21, pada 24 Januari 2011 di UK dan ia dikeluarkan pada 22 Februari di US. album tersebut digambarkan sebagai klasik dan kontemporari serta musik country.

Lagu pilihan favorite aku merupakan "rollin in the deep" kerana ia menonjolkan vocal adele yang lebih mantap serta high pitch, malah background musicnya sungguh catchy dan ke arah blues serta adele mengunakan vocal country di dalam lagu ini.. ia membuatkan lagu ini lebih mantap! Lagu ini banyak di cover oleh ramai kalau korang rajin jenguk2 youtube. malah artis international sepert John Legend, Chester dan Mike dari Linkin park pernah di minta untuk menyanyikan lagu ini..
Labels: 0 comments |

Photography.. adakah ia hanya satu Lagak Bodoh atau Seni?

Bukan senang nak jadi model atau photographer yang hebat2 macam di dalam dunia modelling... bila kita tengok model2 sekarang mereka mengutamakan kesempurnaan.. tapi hakikatnya sebenarnya mereka bukanlah sempurna seperti kita lihat didalam gambar2 yang terpampang dalam majalah2.. itu semuanya adalah cara manusia menutup mata kita dgn melihat dunia yang dicipta untuk imaginasi mata dan minda..

Boleh kata bila aku jalan dan pegi mana sahaja ramai yang membawa camera DSLR dan akan menunjukkan hasil mereka masing2 tidak mengira photographer amateur ini perempuan ke lelaki, tapi sayangnya walaupun seni mereka sungguh indah untuk tatapan kita.. namun seni ini tidak di pandang oleh masyarakat kerana mereka bukan photographer professional. Aku bukanlah seorang peminat photography atau seorang model yang professional tapi bagi aku photo2 yang di tangkap oleh sang tuan punya kamera harus di di hargai walaupun itu hanya minat masa lapang atau hobi, kerana bakat dapat di gilap jika di beri peluang

Aku jugak di beri peluang oleh sahabat handai aku untuk menjadi salah seorang "mangsa" photography mereka seperti yang anda lihat gambar di atas.. ini adalah acuan yang di anggap sebagai satu platform untuk mereka menghasilkan idea yang lebih bernas melalui photo..

Jadi taknaklah nanti bawa kamera DSLR mahal2 tapi tangkap gambar hanya untuk saje2 je tanpa cuba untuk membawa ia ke tumpuan orang ramai.. lakukan seperti photographer luar negara yang mengunakan bakat mereka dan membuka gallery untuk di tunjukkan hasilnya pada semua orang.. supaya seni anda semua akan di hargai

Jangan sampai orang menghentam kata "bawak camera mahal2 ke hulu ke hilir macam nak menunjuk yang anda macam photographer professional tapi satu habuk pun takde"

Ambil pendapat aku ini sebagai satu cabaran, kata-kata semangat untuk photographer mengambil inisiatif untuk guna bakat yang ada dan menyerlah dan jangan berfikiran sempit dan serong seperti ayat-ayat dibawah nie "jangan nak cakap banyak lah cuba tangkap gambar, Sedap mulut je cakap orang macam die pandai sangat", "kamera pun takde nak bagi comment tentang photography" dan lain2.. itu hanya orang yang berfikiran pendek dan tidak mempunyai daya matang je bercakap.. think about it =)

Aku sebagai manusia yang menyukai seni walaupun tiada camera2 hebat2 ini (ada camera handphone dan camera digital je) mengharapkan ramai photographer amateur ambil peluang yang ada dan curahkan didalam industri photography kita agar kita di kenali di seluruh dunia!
Labels: 0 comments |

Mazzie Tuan Mazlinna Malek

Who is mazzie? To all you guys she might be the typical girl from Kuantan Pahang.. but your wrong! (cewah macam back up orang kuantan je, of course i'm kuantanese!) i took this from her facebook information

My nickname is Mazzie (though my friends in Kuantan know me as 'Gen'), I'm 17 and I'm from Malaysia (Kuantan, Pahang). I've played the piano ever since I was 4 (I am now doing ATCL Diploma for piano), the violin since I was 11 and the guitar since 12.

I composed the songs, wrote the lyrics, played rhythm and lead guitars, keyboard and violin, did the pattern for electronic bass and drums and sang on my first EP. I finished recording in 2010, when I was 16. I wrote 'Hypnotised' when I was 14 (The 1st ever version of 'Hypnotised' from 2008 can be found on YouTube) and Help Me and Expiry Date (This song is about Bunkface) at 15.

The song Hypnotised was also played as a piano piece (own composition) for my Trinity Guildhall practical piano exam, Grade 8, in 2009 when I was 15. I scored very high marks for it . I used to play the keyboard for a band from Kuantan, Pahang. My dad was in a band too when he was around my age. I am also an amateur beatboxer. And I also don't know how to ride a bike. HAHAHA.

"I met Secondhand Serenade and Bruno Mars when they were in Kuala Lumpur and they said my songs were impressive."



visit her facebook at : https://www.facebook.com/mazziemedia/
Labels: 0 comments |

Super 8 was awesome!

hari sabtu 25hb jun 2011 akhirnya.... aku dapat jugak menonton Super 8.. aku menunggu movie tue selama 3 tahun dari 2009... kalau di ikutkan dari post aku yang lepas tentang kL gengster korang mesti terbaca part time tue aku sebenarnya nak tengok super 8 tapi penuh.. hari nie aku berjaya! hahahaha dah la tue kawan aku belanja plak tue, HAPPY AKU!..

memang tak di jangka movie super 8 membawa kite balik ke zaman2 special effects mula bertapak memang terkenang sebab movie tersebut di buat berdasarkan latar belakang 70 dan 80 an.. teringat plak aku cerita E.T arahan steven spielberg.. tapi yang ironi nya die merupakan executive producer untuk movie Super 8 hehehe..

Sebelum apa2 aku nak warning SPOILER!... cerita die berdasarkan apa yg terakam di dalam camera recorder super 8 tue.. jadi kalau korang nak tahu ape benda sebenarnya yang telah terakam tue.. TENGOK WAYANG! hahahahahahhaa Gotcha!

visit their official website
www.super8-movie.com/
Labels: 0 comments |

Apabila internet di block?

Kite digemparkan dengan hacker atau name comelnya pengodam menghack website kerajaan... aku pun tak tahu cerita kenapa hacker wat cmtu.. maybe tak puas hati kot sebab kerajaan banyak block website2 best untuk peminat internet yang setia

bagi akulah.. aku support kalau kerajaan nak block website lucah ke ape ke... tapi kalau block website2 mendownload tue aku macam tak setuju sangat sebab kekadang kebanyakkan benda yang kite nak susah nak dapat di pasaran.. seperti music, movie dan benda2 lain macam game ape semua... kebanyakkan mereka mengunakan medium ini untuk mendownload.. kalau dah block internet macam dah tak jadi internet...

antara website2 yang sudah di block seperti contoh megaupload ape semua... jika dilihat memang lah salah sebenarnya mendownload.. sebab hasil titik peluh manusia yang membuat filem, music dan sebagainya... sedangkan dulu kes Metallica menyaman NAPSTER kerana meletakkan lagu2 mereka di website tersebut untuk didowload secara free, tapi sekarang mereka sendiri dah membuat statement yang mengatakan jika tiada download free ini maka tidak berkembang music mereka seluruh dunia.. dan itu je cara mereka mengkembangkan nama band mereka...

walaupun ade website yang berbayar untuk mendownload seperti itunes.. tapi bukan semua orang ade duit nak bayar semua tue.. kena fikirkan jugak sebelum membuat sebarang keputusan.. fikirkan untuk rakyat cewah! hehehe.. lama2 nanti kalau semua block.. internet nak wat pe je... macam kawan aku cakap.. takkan bukak internet nak tengok website kerajaan je.. website kerajaan pun kena godam dengan hacker.. haishh...

JADI FIKIRKANLAH... sedih....
Labels: 0 comments |

Pembekuan Otak atau Brain freeezee!

Pembekuan otak yang ditakuti! Hehehe skema gile pembekuan. Aku rase ramai yang pernah mengalami pengalaman sendiri terkena brain freeze nie, malangnya. Perkara yang buruk mengenai sakit kepala kerana ais krim ialah mereka menyakitikan kite untuk beberapa saat atau minit

Dan sakit kepala ini tidak hanya datang dari ais krim, ia boleh datang dari makan sebarang makanan benar-benar sejuk atau minuman. Seperti Slurpees. Malah, pada tahun 1994, 7-Eleven mengunakan trademark Brainfreeze sebagai motto minuman sejuk mereka.. try la kalau nak rase pening hehehe..

Jadi apa yang menyebabkan sakit kepala at the first place? Ia mempunyai kaitan dengan reseptor saraf di atas lelangit mulut anda. Apabila anda menggigit aiskrim, ada yang menyentuh bahagian atas mulut, atau dikenali sebagai lelangit keras. Ini seterusnya mencetuskan saraf di atas lelangit untuk menyejukkan dengan cepat. Saraf menghantar mesej kecemasan kepada otak bahawa ia telah mengenai sesuatu yang sejuk gile nak mampus.. dan saluran darah di dalam otak menyempit sebagai respon. Apabila darah hangat bergegas melalui saluran darah sekali lagi dgn cepat! Anda akan mendapat rasa kesakitan
Yang teramatnya tetapi jangan bimbang sebab ia tidak mendatangkan sebarang effect

Jadi sebagai seorang yang bukan dari kutub utara atau santa claus apa yang perlu kita lakukan? jika sakit kepala telah bermula, anda boleh sentuh lidah ke bumbung mulut dan tahan di posisi berikut, pemanasan akan berlaku sehingga lelangit anda dapat menurunkan suhu serta reaksi terhadapa otak akan berkurangan.

jadi jangan rase takut kerana anda masih boleh menikmati kesedapan ice cream favourite anda tanpa rase khuatir!
Labels: 4 comments |

kL gengster

Aku baru je lepas nak tengok movie kL gengster.. asalnya nak tengok cerita Super 8 tapi nak jugak tengok cerita yang telah melepasi 11 juta ringgit ini.. semasa menontonnya aku cukup kagum jugak dengan cara shamsul bawak penonton ke dunia gengster yang dahulunya movie2 seperti ini di monopoli dan di pegang Negara2 Asia yang lain seperti Hong kong "Young and Dangerous", South Korea "my wife is a Gangster", Jepun "Crow Zero". Walaupun tampak ganas tapi ada maksud mendalam yang cuba di bawak oleh Shamsul dalam movie beliau..

Jika dilihat dari perspektif aku untuk movie ini cara aksi mereka ada ala2 seperti IP MAN.. kelajuaan cara mereka berlawan memang agak bagus! filem2 malaysia sudah berubah ke arah lebih dynamic dari dulu dengan situasi dan backgorund mereka ada ala2 seperti cerita2 mafia..

Namun di dalam filem mane pun mesti ade kelemahan.. dan kelemahan ini kita anggap sebagai pencetus untuk idea yang lebih hebat.. kelemahan didalam filem ini adalah jalan ceritanya yang agak simple.. kerana terlalu banyak sangat keganasan yang cuba di tonjolkan didalam movie ini sampai hilang erti jalan cerita tersebut.. tapi ape yang aku katekan ini hanyalah sebagai pendapat semoga di terima secara baik =) ape2 hal aku berbangga kerana Malaysia sudah mengeluarkan pengarah muda yang berbakat! syabas shamsul! 6 bintang!
Labels: 2 comments |

Ryan Matthew Dunn a.k.a Ryan Dunn

Ryan Matthew Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)

Salah seorang realiti televisyen Amerika personaliti dan ahli daredevil terkenal kerana merupakan ahli krew JACKASS dan ahli cast di Viva La Bam.

Butiran mengejutkan telah muncul hari ini mengenai sifat kemalangan maut bintang jackass nie. Polis membuat laporan beliau memecut di sekitar 130mph dalam zon 55mph apabila Porsche 911 GT3 beliau terbang jauh dari jalan pada kira-kira 2:30 pada pagi Isnin di Pennsylvania,lalu segera membunuhnya dan penumpang beliau, Zachary Hartwell.

Polis berkata kelajuan mungkin telah menjadi faktor dalam accident.Dunn telah menguploadkan photo ke dalam Twitter beliau memperlihatkan gmbr beliau sedang minum dengan rakan-rakan beberapa jam sebelum kemalangan tersebut, tetapi ujian toksikologi boleh mengambil masa sehingga enam minggu.

"aku sebagai fans of Jackass agak sedih dengan kehilangan salah seorang ahli gile2 jackass R.I.P DUNN the great Daredevil!"
Labels: 0 comments |

Hell: The Sequel

Hell: The Sequel adalah debut EP oleh Bad Meets Evil, sebuah hip hop duo Amerika terdiri daripada Royce da 5'9 "dan Eminem. EP tersebut dijadualkan untuk diliriskan pada tarikh 14 Jun 2011 dibawah syarikat Shady Records dan Interscope Records

Dua lagu berjudul "Echo" dan "Living Proof" yang di leak ke Internet pada bulan November 2010, menimbulkan spekulasi di kalangan peminat tentang side projek akan datang Bad meets Evil: pada tarikh 25 April 2011, EP telah disahkan, dan pada tarikh 2 Mei, Eminem mengumumkan EP's judul Hell: The Sequel dan Kedua-dua lagu ini akan dimasukkan sebagai bonus track pada versi deluxe dari album tersebut. Tajuk ini adalah rujukan Eminem sebelumnya dan kolaborasi Royce, "Bad Meets Evil "di dalam album The Slim Shady LP kerana mereka mengakhiri lagu tersebut dengan mengatakan "See you in Hell for the sequel, bad meets evil."

Royce da 5'9 " ada menyatakan bahawa beliau membantu Eminem untuk lagu selanjutnya single" "Writer's Block, Bruno Mars jugak menjadi
artist undangan dalam salah satu lagu didalam album tersebut iaitu Lighter..

p:s Pertama kali aku dengar collaboration dua artis hebat iaitu Eminem dan bruno mars.. tak sangka menjadi jugak!
Labels: 0 comments |

hari Jumaat yang syahdu...

Tengahari tadi lepas pegi semayang jumaat ingat nak study kat library tapi ada kawan2 yang tak dapat datang jadi terpaksalah pulang dengan perasaan hampa.. namun tergerak hati aku nak ikot ajakan member aku pegi tazkirah dari seorang mufti indonesia ke salah satu masjid di selangor.. pertama kali aku pegi dengar tazkirah dari saudara muslim senusantara, memang hebat betul cara die memberi ceramah, ashik jugak aku mendengar.. lagi2 tentang perkara di padang masyar dan apa yang terjadi jika kite tidak sedekah kepada yang memerlukan... dosa lebih berat akan di tanggung di akhirat..

Bagi aku yang paling menakutkan ketika Mufti tue menceritakan tentang titian sirat.. dimana titian itu terpecah kepada beberapa laluan, ada yang terbang, ade yang berlari pantas dan jika amalan nya kurang maka terpaksa mereka merangkak seperti bayi sehingga menentukan ke syurga atau neraka.. laluan titian sirat tersebut di cipta Allah dengan penuh cangkuk yang tajam untuk mencarik2 daging2 di tubuh pada manusia yang tidak cukup amalan dan meninggalkan amalan.. bila aku terdengar tentang tersebut sangat menakotkan sampai aku dapat rasakan betapa siksanya jika amalan kurang.. terfikir jugak dalam benak otak aku.... ....jap...

kawan aku kacau masuk bilik geletek aku.. nak hempuk die jap (IKLAN SEBENTAR)

ok sambung balik... terfikir jugak dalam benak otak aku, yelah aku sebagai manusia banyak dosa.. takot dengan seksa Allah.. semoga di jauhkan lah dari semua itu kerana Allah Maha Pengampun...

Tetapi bukan semuanya menakotkan ade jugak Mufti tue cerita tentang syurga.. dimana keindahan SubhanAllah.. tiada tolak bandingan... aku mahu menjadi seorang yang kuat amalan dan hidup kerana Allah.. bersemangat untuk mendapat ganjaran yang hebat dari Allah.. siapa yang tidak mahu masuk syurga betul tak? Dunia hanya sementara dan akhirat selamanya.. jadi beramal kite seperti esoknya kite akan mati...
Labels: 0 comments |

Sex = AKU JUGAK TIADA DARA

kebanyakan manusia sekarang tidak lagi menganggap sex sebagai satu perkara yang TABOO.. zaman2 dulu kalau nak buat sex mesti lepas kahwin.. tapi zaman sekarang dah takde macam tuew dah.. ade yang segelintir pernah buat sebelum mengikat akad nikah lagi! seawal umur 12 tahun

Mungkin post nie nampak sedikit rebellious sebab menceritakan tentang sex tapi jangan nak tunjukn innocent dan suci lah sebab sex is normal.. kite belajar lagi bab sex di tingkatan 3 dan di katakan kebanyakkan remaja sekarang banyak dah mencuba mempraktikal hal ini..

Peratusan remaja kite lebih2 lagi di malaysia sudah ada yang menonton video lucah, dan sesetengahnya menjadi pelakon aksi dalam video seperti itu.. so siapa nak di salahkan? takkan ibu bapa? ibu bapa dah bagi secukup kebebasan pada kite, kalau tak bagi! kite salahkan ibubapa kite plak yang tak bagi kebebasan, kate mereka mengongkong la ape la...

so aku juga ingin mengaku yang AKU TIADA DARA sebab aku anak jantan so aku ade TERUNA, sayangilah mahkota anda kerana ia milik yang tercinta! hehehehehehehe!

KIDS... SEX is Important after Marriage! boleh kembangkan zuriat.. so sebaiknya have it lepas kahwin halal bersama yang tercinta jangan mengikut budaya bodoh kuing orang putih yang tiada tamadun...
Labels: 3 comments |

Travel - melancong - backpackers


Dalam tahun 2011 nie aku banyak jugak travel atas iniasatif kawan2 yang suka berjalan2 tapi ape sebenarnya travel nie... travel adalah pergerakan manusia antara kawasan geography yang relatif jauh dari tempat asal dalam tempoh masa tertentu mengunakan atau tidak mengunakan pengangkutan tertentu..

Tujuan
perjalanan termasuk rekreasi atau pelancongan, kajian pelancongan untuk mengumpul maklumat, untuk bercuti untuk melihat budaya & manusia2 disana, perjalanan secara sukarelawan untuk amal atau penghijrahan untuk memulakan hidup di tempat lain

aku sendiri bukanlah seorang traveler yang banyak duit so aku di kategorikan sebagai backpackers traveller.. apa yang bestnya backpackers traveler nie? kita akan lebih adventure melihat negara orang... dapat jumpa kawan2 baru dari seluruh pelusuk dunia.. selalunya backpackers nie percutiannya secara bujet takkan duduk di hotel2 yang mahal atau bersenang lenang, kebanyakkan negara2 seluruh dunia termasuk Malaysia ada mempunyai hostel untuk backpackers dan pelancong2 dari Eropah suka gile sebab senang, tapi kebanyakan Pelancong luar negara mata wang diorang tinggi so takde hal nak duduk hotel mahal2.. aku sendiri bila dapat duduk di hostel backpackers dapat berkenalan dengan kawan2 baru dari banyak negara.. best kan?

lagi satu yang mencabar apabila jadi backpackers adalah kita kena buat research pasal negara yang kite nak pergi sebab taknak pegi membuta tuli je sebab itu dah kira memang bodoh yang teramatnya! so sebagai backpackers traveler haruslah prepared dengan peta, duit yang secukupnya, daya kekuatan diri & mental yang tinggi sebab kita akan berjalan dengan banyak, stamina penting.. dan selalu barang2 yang di bawak takdelah banyak sgt cukup apa yang penting untuk kita...

diingatkan sekali lagi traveler backpackers nie bukan bersenang lenang tapi adventure! ingat ye adik2 hehehe :) have a good journey!


Labels: 0 comments |

Nora Danish

korang rase nora danish comel tak? walaupun die dah jadi mak orang tapi she is still cute! apepun she is still the best and cutest malaysia actress! popular quote die KITE ENJOY! ;) gambar kat atas adalah gambar beliau bersama dengan anak puteranya rayqal ramli

LISA SURIHANI!!!!

Sekali lagi pengunaaan facebook menjadi satu medium untuk aku borak2 dengan artist hehehe bukan selalu dapat comment dari artist hehehe so here is this! MY FAVORITE MALAYSIA ACTRESS!!! lisa surihani!!! i love her so much she is so adorable!!!

NAMA SEBENAR: Lisa Surihani Mohamed
TARIKH LAHIR: 23 Mac 1986
TEMPAT LAHIR: Kuala Lumpur
AYAH: Allahyarham Mohamed Mahbob
IBU: Siti Amira Ahmad
KELUARGA: Anak keempat daripada lima beradik
KERJAYA: Model, pelakon


Beli barang Domo

pegi singapore hari tuew sempat beli barang Domo so beli lah patung Domo... beg Blackberry Domo tuew aku beli kat Malaysia je.. tapi comel! :) so siapa yang minat beli cepat2 comel gile! kot!

untung dapat murah patung domo tuew hehehe!
Labels: 2 comments |

hans Zimmer

Hans Florian Zimmer di lahirkan pada September 12, 1957 dan merupakan seorang komposer film Jerman dan penerbit muzik.

Selama hampir tiga dekad Zimmer telah menyusun muzik untuk lebih dari 100 filem termasuk beberapa skor filem terkenal, seperti The Lion King, Gladiator, dan The Dark Knight. Beberapa lagu2 beliau yang terbaik adalah dari movie2 Sherlock Holmes (2009), inception (2010), Megamind (2010), rango (2011), Pirates of the Caribbean: Pada Stranger Tides (2011), dan Kung Fu Panda 2 (2011) .

Zimmer menghabiskan kariernya di united kingdom sebelum berpindah ke Amerika Syarikat. beliau merupakan ketua bahagian muzik untuk perfileman di studio DreamWorks, dan bekerja dengan komposer lain melalui syarikat yang dinaungkan beliau sendiri iaitu Remote Control Productions.

boleh dikatekan kebanyakkan music2 beliau mengunakan orchestra yang cukup besar dan massive vocal orchestra! sangat kagum! meninggalkan kesan yang mendalam pada siapa yang mendengar dan menonton filem yang mengunakan sentuhan music beliau

"His works are notable for integrating electronic music sounds with traditional orchestral arrangements. He has received four Grammy Awards, two Golden Globes, a Classical BRIT Award, and an Academy Award. He is named also on the list of the "Top 100 living geniuses", published by The Daily Telegraph"

first time aku dengar music instrumental beliau time tuew umur darjah 2 tahun 1995 cerita LION KING! beliau bukan calang2 orangnya.. aku kagum music2 yang dibuat oleh beliau sebab memang unique dan kebanyakkan di dalam movie2 yang hebat2!

rajin

i rajin main gitar

i rajin dengar lagu

i rajin online

i rajin baca buku

i rajin garu2 badan i

i rajin tidur

i rajin berdengkur

i rajin wat gile

i rajin gelak2

i rajin sms2 orang

i rajin call orang

orang lain rajin call i walaupun jenis yang duduk jauh benua lain tak reti bahasa betul dah tahu sane siang dan malaysia malam tapi call i jugak tapi i jawap jugak lah sian die international call jauh

i rajin bergaduh dengan kucing

kucing i rajin kaco i

i rajin main lighter

i rajin isap rokok

i rajin wat bodoh je

i rajin buli kawan2 girl i

i rajin kaco orang

i rajin wat muka macam takde perasaan

i rajin mengorat tapi tak dapat pun tapi bila tak mengorat ade plak yang bagi nombor phone ape ag i sms lah hehehe

i rajin telefon my mum sebab anak manja

i rajin mengaku i anak manja

i rajin pegang perut kucing i

i rajin tengok langit, bulan, bintang, kucing tengah mengorat kucing betina

i rajin travel.. nak travel seluruh dunia

i rajin nak wat ape je yang orang rajin taknak buat tapi nak buat tapi tak sangka buat2 rajin

i rajin kalau i rase rajin tapi i pemalas sebenarnya........

p:s aku bosan sebenarnya so aku buat post ini heheheh rajin kan saya?

Labels: 0 comments |
Related Posts with Thumbnails