Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

BETUL KE NIE??

METALLICA AKAN DATANG MALAYSIA?? dari kecik aku mengharapkan diorang datang...
kalau betul diorang akan datang.. tak kira berapa harga pun aku memang nak beli! aku sanggup! antara band idol aku dari kecik nie! =,=
Labels: 0 comments |

Captain America

Di bulan ramadhan aku sekali lagi berpeluang dapat tengok wayang cite entah tak tahu best ke tidak... tapi boleh lahhh iaitu CAPTAIN AMERICA... *ini kes kawan aku taknak jalan lame2 kat KLCC.. so bedal je tengok cerita tue sementara menunggu nak berbuka puasa

Cerita Captain America nie reboot sebenarnya dari cerita lamenya yang tak berapa nak best effects
tapi yang 2011 nie agak boleh tahan lah.. yang paling aku menakjubkan teruja2 gile ialah macamane lah diorang wat pelakon utama tue dari badan tough gile ke kurus kering n kecik je

ceritanya mengenal seorang pemuda yang berusaha berulang2 kali untuk cuba masuk dalam tentera tapi tak mampu sebab fizikalnya yang tak dapat memenuhi criteria seorang tentera.. yelah dah pendek pastu kurus kering memanglah sapa nak amik kau jadi tentera

so ade seorang doktor nie dari jerman tibe2 datang nak membantu... lalu die memilih mamat nie untuk jadi salah seorang bahan uji sebagai tentera yang hebat... pastu.... korang tonton sendiri wayang! hahahaha...

HAVE FUN! aku bagi 6 bintang sebab aksi, special effects dan jalan cerita yang berterabur sehingga wat aku tertidur kat panggung wayang *sebab aku penat kot bulan puasa hehehe
Labels: 0 comments |

Rise of the Planet of the Apes

baru lepas menonton cerita rise of the planet of the apes... permulaan cerita ini boleh dikatekan slow lah tetapi agak menarik kerana ia menjurus ke arah kehidupan seekor monyet yang di selamatkan dari lab yang melakukan kajian menghasilkan antidote untuk menyelamatkan semua manusia sejagat *hahaha lebih2 macam tahap epic plak..

kemungkinan aku akan bagi sedikit spoiler sebab ceritanya agak simple namun bila di penghujungnya ia agak drastic action... aku berpeluang tengok tayangan secara umum sebelum hari pembukaannya.. so kiranya boleh tahanlah movie nie.. aku bagi 5 bintang dari 10 bintang sebab siapa tak suka cerita tentang monyet yang cerdik.. dengan special effect yang kira boleh gempak.. kehigh definitionnya yang sungguh mengatalkan mata..

para pelakonnya pun ape kurangnya.. antaranya yang mengejutkan aku pelakon dari harry potter jugak menbintangi cerita ini tapi aku taknak bagitahu sebab korang kena menontonnya sendiri... movie nie mengingatkan aku pada kawan2 housemate aku yang gile2 hahaha... macam perangai monyet sekor2...jadi ape2 hal selamat menonton! okey! semoga terhibur!
Labels: 0 comments |

James Byron Dean (February 8, 1931 – September 30, 1955)

James Byron Dean (February 8, 1931 – September 30, 1955) was an American film actor. He is a cultural icon, best embodied in the title of his most celebrated film, Rebel Without a Cause (1955), in which he starred as troubled Los Angeles teenager Jim Stark. The other two roles that defined his stardom were as loner Cal Trask in East of Eden (1955), and as the surly farmer, Jett Rink, in Giant (1956). Dean's enduring fame and popularity rests on his performances in only these three films, all leading roles. His premature death in a car crash cemented his legendary status.

Dean was the first actor to receive a posthumous Academy Award nomination for Best Actor and remains the only actor to have had two posthumous acting nominations. In 1999, the American Film Institute ranked Dean the 18th best male movie star on their AFI's 100 Years...100 Stars list.

sadly said that he passed away in the early age... 24 years old On September 30, 1955, Dean and his mechanic Rolf W├╝therich set off from Competition Motors, where they had prepared his Porsche 550 Spyder that morning for a sports car race at Salinas, California. Dean originally intended to trailer the Porsche to the meeting point at Salinas, behind his new Ford Country Squire station wagon, crewed by Hickman and photographer Sanford Roth, who was planning a photo story of Dean at the races.

At the last minute, Dean drove the Spyder, having decided he needed more time to familiarize himself with the car. At 3:30 p.m., Dean was ticketed in Mettler Station, Kern County, for driving 65 mph (105 km/h) in a 55 mph (89 km/h) zone. The driver of the Ford was ticketed for driving 20 mph (32 km/h) over the limit, as the speed limit for all vehicles towing a trailer was 45 mph (72 km/h). Later, having left the Ford far behind, they stopped at Blackwells Corner in Lost Hills for fuel and met up with fellow racer Lance Reventlow.

i love his acting in REBEL WITHOUT A CAUSE! coolest acting ever!
Related Posts with Thumbnails