Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Rise of the Planet of the Apes

baru lepas menonton cerita rise of the planet of the apes... permulaan cerita ini boleh dikatekan slow lah tetapi agak menarik kerana ia menjurus ke arah kehidupan seekor monyet yang di selamatkan dari lab yang melakukan kajian menghasilkan antidote untuk menyelamatkan semua manusia sejagat *hahaha lebih2 macam tahap epic plak..

kemungkinan aku akan bagi sedikit spoiler sebab ceritanya agak simple namun bila di penghujungnya ia agak drastic action... aku berpeluang tengok tayangan secara umum sebelum hari pembukaannya.. so kiranya boleh tahanlah movie nie.. aku bagi 5 bintang dari 10 bintang sebab siapa tak suka cerita tentang monyet yang cerdik.. dengan special effect yang kira boleh gempak.. kehigh definitionnya yang sungguh mengatalkan mata..

para pelakonnya pun ape kurangnya.. antaranya yang mengejutkan aku pelakon dari harry potter jugak menbintangi cerita ini tapi aku taknak bagitahu sebab korang kena menontonnya sendiri... movie nie mengingatkan aku pada kawan2 housemate aku yang gile2 hahaha... macam perangai monyet sekor2...jadi ape2 hal selamat menonton! okey! semoga terhibur!
Labels:
0 Responses
Related Posts with Thumbnails