Rise of the Planet of the Apes

baru lepas menonton cerita rise of the planet of the apes... permulaan cerita ini boleh dikatekan slow lah tetapi agak menarik kerana ia menjurus ke arah kehidupan seekor monyet yang di selamatkan dari lab yang melakukan kajian menghasilkan antidote untuk menyelamatkan semua manusia sejagat *hahaha lebih2 macam tahap epic plak..

kemungkinan aku akan bagi sedikit spoiler sebab ceritanya agak simple namun bila di penghujungnya ia agak drastic action... aku berpeluang tengok tayangan secara umum sebelum hari pembukaannya.. so kiranya boleh tahanlah movie nie.. aku bagi 5 bintang dari 10 bintang sebab siapa tak suka cerita tentang monyet yang cerdik.. dengan special effect yang kira boleh gempak.. kehigh definitionnya yang sungguh mengatalkan mata..

para pelakonnya pun ape kurangnya.. antaranya yang mengejutkan aku pelakon dari harry potter jugak menbintangi cerita ini tapi aku taknak bagitahu sebab korang kena menontonnya sendiri... movie nie mengingatkan aku pada kawan2 housemate aku yang gile2 hahaha... macam perangai monyet sekor2...jadi ape2 hal selamat menonton! okey! semoga terhibur!

No comments