Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

FRENCH FRIES!


What is French fries? A french fry (North American English, sometimes capitalized, fry, or french-fried potato or, in Australia, Ireland and New Zealand, chip is a thin strip of deep-fried potato. North Americans often refer to any elongated pieces of fried potatoes as fries, while in other parts of the world, long slices of fried potatoes are sometimes called fries to contrast them with the thickly cut strips, which are often referred to as chips especially in the United Kingdom.French fries are known as frites or pommes frites in many parts of Europe, (in Germany, for instance, they are called pommes frites or more commonly pommes), and have names that mean "fried potatoes" or "french potatoes" in others (Icelandic Franskar kartöflur, Finnish Ranskalaiset perunat).

Origin of french fries
Alternate name(s) : Belgian fries, Chips, fries, french-fried potatoes, steak fries, wedges, tots
Place of origin : Belgium

Dish details
Course served: Side dish or, rarely, as a main dish
Serving temperature: Hot with or without a side of ketchup or other dips salt or vinegar
Main ingredient(s) : Potatoes and oil

P/S: Hope having some french fries later YUM! YUM! YUM!!

Paul Gray (April 8, 1972 – May 24, 2010)

(April 8, 1972 – May 24, 2010)

Another yet biggest lost in the metal music industries that shocks me.. Paul Gray is best known as the bassist of the Grammy Award-winning heavy metal band Slipknot, had been found dead in a room at the Towneplace Suites hotel in Urbandale, Iowa..

MAY HE REST IN PEACE!
Labels: 0 comments |

Apa akan terjadi kalau lepas ini sudah tiada filem, music apabila kita suka mendownload dari membeli?

Korang suka menonton wayang? suka beli Dvd, Bluray? menonton movie2 favorite korang yang sedang ditayangkan sekarang nie dan membeli untuk membuat koleksi.. apa akan terjadi kalau wayang di tutup, DVD dan Bluray tidak di jual lagi, Hollywood tidak wujud selepas itu pelakon2 popular semua terpaksa menukar kerjaya mereka dan pengarah filem dan syarikat perfileman terpaksa gulung tikar... di sebabkan anda suka mendownload movie dari torrent ,direct download, P2p software seperti limewire dan lain2 atau menonton secara free online tanpa membayar satu sen pun kecuali bil internet anda..

Ini juga akan sama berlaku kepada industri music dunia dan juga Malaysia... korang suka lagu tersebut di putarkan di radio.. owhhh penyanyi nie sedap la menyanyi nanti balik nak download MP3 lagu nie.. pastu burn dalam Cd kosong atau DVD kosong untuk jadi sebagai koleksi.. apa perasaan penyanyi tersebut kalau dia dapat tahu yang anda buat semua itu tanpa memikirkan tentang titih peluh dia mencipta lagu dan lirik tersebut.. penat lelah pemusic yang bersusah payah mencari idea untuk create genre2 music kesukaan anda sedangkan anda mencuri lagu mereka secara percuma tanpa membeli cd mereka..

aku mula terfikir sejenak bila aku masuk ke kedai music semalam.. korang nak tengok pemusic macam lady gaga jadi cashier saje kat pasaraya? korang nak tengok penyanyi macam timbaland jadi penyapu sampah je tepi jalan? dan beyonce jadi waitress? atau pengarah transformer atau Avatar, Toy story berhenti mengarah filem dan just duduk rumah terus tidak buat apa2..

aku sendiri pun suka mendownload.. tapi lama2 aku terfikir jugak.. aku macam merampas periuk nasi diorang.. apa perasaan korang.. kalau korang dah bertungkus lumus dan bersusah payah buat kerja.. last2 gaji korang dapat sedikit sebab takda orang nak bayar dan orang curi hasil kerja korang dan dapat bayaran lumayan... jadi dalam mendownload... fikirkanlah ok.. taknak nanti semua tue takkan wujud lagi untuk generasi akan datang..
Labels: 2 comments |

Apa korang akan rasa kalau apa yang terjadi di Movie berlaku kepada diri anda??

Kita selalu menonton movie dari hollywood yang banyak menceritakan perihal apa akan terjadi jika sesuatu kejadian berlaku dan apa akibatnya..

sebagai contoh filem I am Legend dan jugak cerita series Lost.. situasi tinggal bersendirian di atas muka bumi tanpa sesiapa, dah jugak terdampar di pulau dan tidak boleh balik langsung,..

Apa akan terjadi jika anda berada di dalam situasi seperti filem2 hollywood science fiction yang mengunakan CGI di mana muncul raksasa yang di luar imaginasi anda, Godzilla? Dinasour, Alien, Predator, Avatar, Hulk, X men, menjadi sesuatu yang real! dan mendiami muka bumi bersama anda?

Apa pulak akan terjadi jika filem2 bergenra seram dan pelik seperti Saw, texas chainsaw massacre, the friday 13, cerita pembunuh bersiri dan lain2 menjadi satu realiti.. mereka wujud dan membunuh serta menyeksa anda seperti mana mereka lakukan di dalam filem yang kita tonton

jika situasi tersebut terjadi kepada anda, korang sanggup hadapi semua itu.. apa yang akan korang rasa?
Labels: 2 comments |

Ego

Kenapa mesti ada Ego dalam diri kita... aku plak memang ego tinggi... tapi kalau nak diikutkan.. aku memang mengalah bila bercerita soal ego.. walaupun ade sesetengah cakap aku mempunyai ego yang tinggi (thanks kepada seseorang).. tapi sebenarnya tidak.. lelaki mane yang tiada ego.. tipulah kalau aku cakap lelaki takda ego.. mesti ada punya.. sedikit pun jadilah.. ego nie sebenarnya bila di cari dalam kamus adalah bermaksud diri sendiri atau dalam bahasa inggeris.. the self.. jadi kalau senang nak di ceritakan pentingkan diri sendiri.. abis cerita.. boleh berlaku dalam macam2 situasi.. bercinta (kepada wanita.. please jangan ego dan mengalah for the sake of your boyfriend.. sebab kalau anda ego nanti hubungan cinta anda tidak menjadi dan hancur, kaum wanita adalah penyejuk hati lelaki.. orang lelaki memang ego tapi satu je sebelum diorang tidur.. gadis pertama dalam ingatan dia adalah anda bermakna si dia cintakan anda)

dalam soal urusan lain seperti meniaga, berkawan, berurusan dan lain2.. ego memainkan peranan yang amat penting seperti contohnya apabila anda ingin menjual insurance.. anda mesti nak memikat hati pembeli jadi kena gunakan ego untuk dapatkan pelanggan tersebut.. kalau isu berkawan, ego ada kebaikan dan keburukan.. sesetengah kawan tidak suka ego.. kalau dah tak suka jangan lah kita naikkan ego kita hehe..

jadi hati2 bila nak mengunakan ego anda.. walaupun ego ini merupakan satu tabiat yang tidak elok tapi kadang2 kita memerlukan untuk kebahagiaan diri sendiri.. dan juga sesetengahnya hancur dan terseksa kerana ego mereka sendiri dan ego orang lain..
Labels: 2 comments |

Korang perasaan tak World Cup tahun nie lain macam

korang perasaan tak World cup tahun nie lain macam.. tak macam dulu, sekarang nie team yang power2 dan pernah menang world terus kena pijak dengan team yang jarang kite dengar pernah menang world cup.. wow! ini satu perubahan dan impak yang besar.. adakah ini menjanjikan kejutan yang berlainan untuk dunia sukan.. kita tengok apa yang akan terjadi nanti....
Labels: 2 comments |

Tips untuk mendapat pasangan yang Anda minati atau anda suka

jika anda mencari diri anda dalam keperluan berpasangan atau persahabatan, tetapi tidak boleh bercinta, kerana alasan tertentu, jangan berkecil hati. Anda mungkin telah menemui banyak cara untuk mendapatkan pasangan tapi semuanya tidak menjadi.. harap anda tidak akan mengalami masalah, atau kesusahan selepas ini insyaAllah


Baca Tips di bawah untuk mendapat pasangan yang anda minati atau anda suka..

Kemas dan rapi
Peraturan nombor satu adalah untuk mencari yang terbaik, khususnya pada date pertama anda. Jika anda berpakaian lusuh, atau berbau yang busuk, mendapatkan pasangan akan menjadi seperti berjalan di atas air - mustahil. Anda tidak perlu mempunyai pakaian mewah atau berjenama, tapi mengenakan sesuatu yang Anda merasa selesa memakai, dan jangan cuba terlalu ketara untuk menunjukkan diri anda seperti seorang artis, simple is better bergantung kepada seseorang. Juga, jangan lupa untuk menunjuk good impression pada pasangan anda..

Kumpulan social

tingkatkan lingkaran sosial. Pergi ke tempat anda tidak pernah kunjungi sebelum ini, dan pastikan tumpuan akan melihat anda, jika mereka dapat melihat anda. Jangan merasa malu untuk berinteraksi , dan bergaul dengan mereka.

Pengetahuan
Baca lebih banyak buku dan tonton ape jua dokumentari dan lain2. Semakin banyak yang anda tahu tentang sesuatu, semakin mudah untuk memulakan perbualan.

Jadi seorang yang sopan dan santun
Kesatrian tidak akan mati, hanya karakter telah berubah. Jadi seorang yang sopan, dan hindari perbualaan yang tidak mempunya daya tarikan, dan terlalu banyak menggunakan slang.


Tidak Terlalu Agresif
Apa pun yang berlaku, jangan terlalu agresif atau tegas. Anda harus memberikan ruang kepada pasangan anda atau seseorang yg anda minati, dan tidak membuatnya merasa macam terkurung dengan kehadiran anda. Beri dia kebebasan untuk memilih siapa dia ingin menghabiskan waktu bersama.

Memahami si die
Yang paling penting adalah untuk menjadi seorang pendengar yang terbaik, dan mengambil minat dalam apa yang dikatakannya. Anda mungkin seorang ahli fizik pemenang Nobel, atau Crocodile Dundee tetapi jika anda gagal untuk mendengar dia, anda hanya akan tampil sebagai seorang egois.


berikan kepercayaan dan keikhlasan
Pastikan bahawa dia tahu siapa diri anda sebenarnya, dan apa yang dia akan mendapatkan jika dia memilih untuk bersama anda. Jangan biarkan dia tidak yakin dengan anda

Ambil hati keluarga dan rakan2 mereka

Untuk memiliki mereka.. anda harus mengambil hati ahli keluarga dan rakan2 mereka.. jangan terlalu merahsia hubungan anda dengan keluarga atau rakan2 mereka.. berkenalan dengan mereka dan tunjukkan bahawa anda serious untuk memiliki si dia

Pujian
Jangan lupa untuk memujinya dengan cara-cara bagus dan menarik. Setiap pasangan mencintai seorang yang menghargai dirinya.

Jadi seseorang yang misteri
Jangan mendedahkan diri anda terlalu banyak dan terlalu cepat.jadikan diri anda seorang yang misteri dah sepontan dengan si dia. Jangan biarkan situasi menjadi membosankan.

Senyum
Terakhir, ingatlah bahawa tidak ada yang berkesan tanpa senyuman riang. melalui kekuatan senyum mempesonakan, dan melihat bagaimana ia mampu mencairkan seseorang hehe.

Jika tips ini tidak berfungsi untuk anda, jangan hilang harapan. Jadi seorang yang positif, dan memiliki iman yang teguh bahawa anda akan menemui orang yang tepat pada waktunya. Tiada gunanya terburu-buru dalam suatu hubungan, saya berharap anda Berjaya mengorat pasangan anda hehehe!
Labels: 2 comments |

Happy Father's day


Lusa dah hari bapa... so tadi aku keluar pegi bandar.. ramai aku tengok budak2 jalan2 ikut ayah diorang.. dah aku juga tidak terkecuali keluar dengan abah aku hari nie... teman die shopping haha.. so dengan itu aku nak mengucapkan selamat hari bapa kepada abah aku dan juga kepada semua bapa yang ade kat dunia nie tak kira manusia atau haiwan hehe.. SELAMAT HARI BAPA! sayangi Bapa anda..!


Johari
Labels: 0 comments |

When did the word "WHATEVER" starts and where did it came from!

Whatever is a slang term meaning "whatever you say" or "I don't care what you say". The term is used to dismiss a previous statement and express indifference. In the late 20th century and early 21st century, the word became a sentence in its own right; in effect an interjection, it is used as a powerful conversational blocking tool, leaving the responder without a convincing retort. Anything they do or say can simply be blocked by the retort of "whatever".

Prevalent among the affluent "valley girls" of California in the 1980s, it was known to be offensive as in saying, "I don't think what you are saying is relevant" (as used in the film Clueless), according to slang expert Tony Thorne, who first recorded it there. It was a term used by WAGs - the wives and girlfriends of movie stars and producers but picked up as part of the code of the 'valley girls'.

Jadi kepada rakan2 yang suka cakap whatever tue.. sekarang korang dah tau dah dari mana datang perkataan yg korang selalu sebut2 WHATEVER!!!!! yang vogue sangat tue hehehe tapi in my experience aku rasekan yang selalunya cakap perkataan ini kurang ajar la sebab tak hormat orang.. itu pendapat aku lah, tak tahu lah pendapat korang macamane...


Labels: 0 comments |

Blogger Berperang!

Bila aku masuk facebook.. adela terbaca status satu kawan facebook aku nie bergaduh dengan minah mane entah mengatakan die copyright blog kawan aku nie, siap berperang2 lagi posting dalam blog mereka.. bergaduh sana sini.. ayat berperang.. macam2 la keluar.. aku sebenarnya malas nak amik tahu tapi kalau boleh.. jangan lah ashik posting benda yang same sampai berlarutan tanpa henti.. tak syok jugak yang membaca.. nanti pembaca tengok aishhhh.. takde benda lain ke nak cerita hehe.. memang la blog anda adalah tentang hidup anda dan privasi anda tapi ia juga tatapan untuk semua juga kan? aku memang tak layak nak cakap apa2.. nanti korang cakap aku nie sibuk jaga tepi kain orang.. so aku berhenti je setakat nie.. renung2 la..
Labels: 2 comments |

DEMAN WORLD CUP SEMAKIN MENJADI-JADII! (JADUAL WORLD CUP)

Sorry kepada rakan2 membaca dan bloggers friends ku yg mengikuti perkembangan blog nie sebab lame tak update my blog.. satu sebab nya takde mase untuk berblogging sebab sibuk study dan kehidupan ku, dan kedua sebab ialah ape yang akan aku ceritakan untuk post aku hari nie.. Ketika Dunia di kejutkan dengan kejadian kejam Israel menyerang kapal bantuan gaza, kite jugak sekarang dalam demam WORLD CUP!!!! yang sekarang nie sedang berlangsung selama sebulan lebih di South Africa.. aku jugak tercalik di muka demam World Cup nie sampai tak cukup tido nak tengok match diorang hehehe.. ape2 hal korang jangan lupa soal hidup kite wokey.. bola2 jugak, jangan sampai tak makan, nak jalani hidup dan perkerjaan kite ape semua di sebabkan bola hehehe so di sini saya selitkan jadual untuk peminat Bola fanatic yg takde astro macam aku nie.. so boleh dapat tahu match ape yang akan ke udara di television 1 Malaysia.. Enjoy!


KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS!

Credit to Aizuddin.com for the jadual

Labels: 2 comments |
Related Posts with Thumbnails