Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Trivium - In Waves


Trivium is back! with their new album IN WAVES.. the album is already out in the store since August 2, 2011 and August 9, 2011 through Roadrunner Records..

This album is the first record to feature new drummer Nick Augusto after previous drummer Travis Smith departed in 2009. In various interviews, the band has stated that the album sounds closer to the style of Ascendancy than the style exhibited on The Crusade and Shogun.

The first single from the band, "In Waves", was released on May 21, 2011 to Trivium World members. Following this on June 6, 2011 Matt Heafy stated on his Twitter that the album would be named after the aforementioned song. The single was most recently released onto the US iTunes store & Zune Marketplace on June 10. On June 17 the music video for "In Waves" was released.

You can Download the full album through itunes or just buy at the music store near you! ;)










Labels: 0 comments |

DR DRE - I need a doctor

Andre Romelle Young yang lahir pada 18 Februari, 1965, lebih dikenali dengan stage nama Dr Dre. beliau, merupakan komposer album hip hop Amerika, rapper, eksekutif producer, dan pelakon. Beliau adalah pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif dan bekas pemilik bersama dan artis Rekod Death Row Records. Beliau telah menghasilkan album dan banyak melahirkan icon hip hop seperti Snoop Dogg, Eminem dan 50 Cent.Sebagai producer dia diiktrafkan  sebagai tokoh utama dalam popularisasi  Westside G-funk, gaya muzik rap yang disifatkan sebagai pionner synthezizer berasaskan melody bass dan rap yang perlahan

Dr dre kembali bersama protegenya yang merupakan side kick beliau Eminem hehe dengan mempertaruhkan single I Need Doctor dari album Detox.. Dr dre mengatakan Detox merupakan album penuh terakhir beliau di arena industri music hip hop.. *sedih gile walaupun aku minat metal tapi Dr dre adalah antara lagenda rapper sebaris dengan Tupac Shakur, Snoop Dogg, Notorious BIG dan lain2..

Versi rasmi lagu i need doctor telah di leak melalui laman web rasmi Dre. Ia telah dihasilkan oleh producer America Alex da Kid, yang terkenal dengan hit single Eminem dalam "i love the way you lie".

Dalam temu bual wawacara radio di america, Skylar Grey mendedahkan bahawa asal-usul rakaman lagu itu apabila Eminem menjemput beliau dan Alex da Kid ke Detroit untuk bekerja di dalam prosess album Detox dengan beliau dan Dr Dre. Eminem hanya mengambil masa 2 jam untuk mencipta lirik bagi lagu tersebut di bilik belakang studio berseorangan.  Skylar Grey juga berkata bahawa dia menitis air mata apabila dia mendengar lirik Eminem buat kali pertama dan  Kid Alex mencadangkan menampilkan Lady Gaga didalam lagu tersebut, tetapi Eminem menyokong keras idea bahawa mengunakan  suara Skylar lebih dramatic, lagu tersebut mengandungi Eminem menyanyikan luahan tentang  mentornya, mengucapkan terima kasih kepada Dre yang menyokong sepenuhnya eminem untuk menjadi seorang rapper


SO NANTIKAN ALBUM DETOX DR DRE.. yang bakal berada di pasaran... album ini mungkin menjadi salah sebuah album classic satu hari nanti.. kerana terdapat banyak idea2 yang fresh yang dicurahkan Dr dre selama 11 tahun beliau di industri music

Labels: 0 comments |

Life as we know it

Filem nie walaupun dari tahun lepas, tapi lepas layan bluray die.. memang agak berlainan dari apa yang aku fikirkan untuk romantik komedi.. katherine heigl dan Josh Duhamel membawa watak comedi dan sedih secara berkesan... *walaupun watak Josh duhamel dalam movie transformer agak serious tapi dalam cerita nie watak beliau agak bersahaja..

Ceritanya bermula bila holly lakonan katherine heigl di temukan bersama dengan seorang lelaki yang rugged Eric messer lakonan Josh Duhamel yang merupakan seorang lelaki yang mempunyai segalanya dari rupa, perwatakan yang menjadi idaman wanita.

Tetapi pertemuan mereka menjadi titik tolak yang lebih intim apabila dua sahabat mereka yang telah menemui ajal disebabkan kemalangan meninggalkan anak mereka di bawah jagaan pasangan ini.. jadi apa yang akan terjadi seterusnya? anda kena menonton cerita nie.. memang best kalau nak tengok movie nie sambil makan nasi lemak hahaha sebab lebih effect laparnya hehee.. aku bagi 7 bintang sebab cerita nie boleh katekan bukan ape yang aku yang harapkan dalam cerita komedi romantic yang selalunya monotonous dan meleret2..

So kalau nak ajak member2 yang suka jiwang2 dan nak stock drama yang memang tak disangka2 wajib tonton cerita nie! SELAMAT MENANGIS!
Labels: 0 comments |

Bila hidup mulai menunjukkan semakin hampir kedunia perkerjaan

agaknya bila dah abis study nanti best x dunia perkerjaan? selama aku pernah jadi Guru bahasa inggeris time pratikal.. banyak dah jenis halangan aku jumpa.. jumpa manusia yang dengki dengan kita.. manusia yang tak puas hati dengan kerja kite wat.. ade yang tak puas hati tengok kite senang.. tapi betul cakap ibu ku.. bila ke dunia perkerjaan baru kite tahu kehidupan sebenarnya.. tapi bagi aku semakin dekat nak abis belajar makin aku rasa taknak abiskan...

Sebab bila habis kita akan rindukan zaman belajar.. macam aku rindukan zaman persekolahan aku.. haishh.. tapi aku kena kuatkan semangat untuk masa depan aku.. tup..tup kena berakhir jugak sesi belajar aku untuk tempuh masa depan yang tak tahu membawa aku kemana.. korang pernah tak rase perasaan camnie?

Tengok member2 lain yang seronok belajar, bukak buku, wat asigment, ape semua.. time kat university semua sibuk nak cepat2 abis belajar.. tapi aku kalau boleh nak enjoy nikmat belajar yang hanya sekali nie.. sebab masa yang paling best adelah masa tengah belajar.. jumpa kawan2 baru macam2 gelagat sekor2..

Maybe satu hari nanti semua nie jadi kenangan tapi adakah kenangan itu satu keindahan wat kite semua?
Labels: 2 comments |

SELAMAT HARI RAYA 2011!

Sorry terlambat nak post blog sebab sibuk dengan hari raya tahun nie.. macam2 activities bila balik hometown.. so harap2 pembaca blog ku yang setia jangan lah marah sebab menunggu mane lah post terbaru si joe nie.. anyway.. Ramadhan sudah berlalu dan lembaran Syawal menjelma jugak! yang paling best bila balik raya naik flight MAS (balik raya style skit! setahun sekali!).. tapi yang tak tahannya.. 45 minit aku dalam kapal terbang tue ashik dengar lagu raya.. dem! hahahaa sampai hometown malam sebab aku pilih flight last sekali.. so menjenuh jugak menunggu kat KLIA sorang2 hehehe.. tapi takpe janji pulang dengan happy!

Tahun nie raya macam biase.. mak aku menganyam ketupat.. aku dah try menganyam sekali tapi last2 jadi tikar mengkuang hahaha... jadi aku di tugaskan untuk mengisi beras dalam ketupat hehe.. so bila tiba Syawal terasa jugak lembaran tue walaupun aku sambut sederhana tahun nie tak macam tahun2 sebelumnya.. sebab mungkin aku dah dewasa so aku dah tak rasa lagi nikmat raya.. lagipun duit raya tak dapat hekhekhekhek..

Tapi yang paling best kawan aku yang merupakan photographer professional untuk wedding dan events ajak aku photoshoot jadi model untuk hari raya aidilfitri jadi hasilnya seperti gambar di atas hehehe.. banyak lagi gambar tapi malas nak upload hahaha..

Raya tahun nie boleh katekan banyak aktiviti aku abiskan dengan family dan kawan2 tapi dengan kawan2 la ramai.. pegi open house kawan2 semua.. dan ade aktiviti bowling raya lah dengan kawan2 sekolah, marathon wayang raya, kira reunion ape semua lah.. so hope tahun depan ade lagi gempak aktiviti raya! SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!
Related Posts with Thumbnails