Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Bila hidup mulai menunjukkan semakin hampir kedunia perkerjaan

agaknya bila dah abis study nanti best x dunia perkerjaan? selama aku pernah jadi Guru bahasa inggeris time pratikal.. banyak dah jenis halangan aku jumpa.. jumpa manusia yang dengki dengan kita.. manusia yang tak puas hati dengan kerja kite wat.. ade yang tak puas hati tengok kite senang.. tapi betul cakap ibu ku.. bila ke dunia perkerjaan baru kite tahu kehidupan sebenarnya.. tapi bagi aku semakin dekat nak abis belajar makin aku rasa taknak abiskan...

Sebab bila habis kita akan rindukan zaman belajar.. macam aku rindukan zaman persekolahan aku.. haishh.. tapi aku kena kuatkan semangat untuk masa depan aku.. tup..tup kena berakhir jugak sesi belajar aku untuk tempuh masa depan yang tak tahu membawa aku kemana.. korang pernah tak rase perasaan camnie?

Tengok member2 lain yang seronok belajar, bukak buku, wat asigment, ape semua.. time kat university semua sibuk nak cepat2 abis belajar.. tapi aku kalau boleh nak enjoy nikmat belajar yang hanya sekali nie.. sebab masa yang paling best adelah masa tengah belajar.. jumpa kawan2 baru macam2 gelagat sekor2..

Maybe satu hari nanti semua nie jadi kenangan tapi adakah kenangan itu satu keindahan wat kite semua?
Labels:
2 Responses
  1. zaman study lagi best.. kawan Apis yg dah kerja pun cakap macam tu.. tapi lambat laun zaman pekerjaan kena tempuh jugak..good luck joe! :D



Related Posts with Thumbnails