Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Transformers: Dark of the Moon

Finally the third installment of the movie will be out soon in 3D as well.. and is scheduled for release on July 1, 2011.. so this time it will be a epic movie.. the movie i waited for ages!

the sad thing is Megan fox won't be coming back and michael bay will introduce to a new female character that more attractive hahahahaha! doesn't upset me at all.. i wanted to watch new robot flicks in this movie! and not sexy females.. it's sound nerdy enough to me!

Some said that Unicron will be in the movie.. but i doubt it and it's true... Michael Bay doesn't want it to affect the movie itself.. but i'm hoping he change his mind.. well that's the only spoiler i can give up to you and the rest you have to wait until upcoming july 2011
Labels: 0 comments |

AKHIRNYA AKU CONVO hehehehehe

aku happy semalam aku dapat convo!!!! yeahhhhh!!!!! semangat nak meneruskan belajar aku ke peringkat yang lebih..lebih tinggi.. terima kasih pada mak cik dan pak cik aku yang sudi datang jauh hanya nak tengok anak saudara die convo walaupun mak n ayah aku tak dapat hadir sebab menunaikan haji.. tapi yang penting buah hati aku datang bagi bunga dan teddy bear!!!! i love u baby!

Problem!

Masalah adalah suatu halangan yang menghalang pencapaian dalam sesuatu sasaran atau tujuan tertentu. Hal ini merujuk pada suatu keadaan, situasi, atau masalah yang belum di selesaikan. Dalam erti kate lain, masalah berlaku apabila seorang individu sedar akan perbezaan yang antara apa sebenarnya yang berlaku dan apa yang diinginkan antara satu atau lebih individu.

jadi jika dilihat dalam sudut hidup masalah ini menjadi penyeri dalam hidup kita, so hendak atau tidak kite kena terima jugak masalah dalam hidup ini, sebab dalam menyelesaikannya membuatkan kite lebih berpengalaman dan lebih matang... jadi bersabar sajelah dalam mengharungi liku2 masalah dan dugaan nie.. biaselah kalau takde masalah bukan hidup namenya betul tak?

saje je aku letak gmbr kucing tue sebab muka die cam ade problem je ahahahaha
Labels: 0 comments |

B.O.B



Bobby Ray Simmons, Jr. (born November 15, 1988), also known by his stage name B.o.B is an American musician and record producer. He is currently signed under the labels of Grand Hustle Records, Rebel Rock Entertainment and Atlantic Records. His debut single "Nothin' on You" reached number one in both the U.S. and the U.K. "Airplanes", B.o.B's second single with haylie from Paramore, emulated this success, peaking at number one and number two in the U.K. and the U.S. respectively. His third single, "Magic" recently became B.o.B's third consecutive top 10 hit on the Billboard Hot 100. B.o.B was named the 9 hottest mc in the game by MTV of 2010.

His Rap has been famously known through out the debut songs with bruno mars.. nice collaboration!

for more information visit his official website
http://www.bobatl.com/
Labels: 0 comments |

Ketagihan kepada facebook

Seronok jugak dapat join facebook nie.. walapun dulu aku sibuk melayan myspace dan friendster tapi sekarang facebook menjadi satu fenomena kegilaan semua manusia di muka bumi... kalau di lihat dari aspect semua benda.. facebook nie takdelah ape sangat cuma bestnya kite boleh berkenalan dengan kawan2 baru n jumpa kawan2 lame dan berkongsi bermacam2 benda...

Dalam banyak2 hal facebook nie jugak mampu bawak satu penyakit yang belum di kategori sebagai penyakit teruk lagi hehehe.. yaitu ketagihan facebook.. pernah tak korang terfikir korang ashik nak online jew keje.. pastu ashik log in je dalam sehari mungkin lebih... ini adalah antara simpton2 ketagihan kepada facebook

*Anda bangun pagi je benda yang anda fikir adalah facebook dan same jugak sebelum tido facebook jugak dalam minda pastu baru tidur

*takde ape yang rase best dari nak online facebook ashik nak online jew keje sebab kalau tak online rase kosong gile! sampai lupa tanggungjawab lain dan melengah2 perkerjaaan lain

*Anda tidak boleh hidup untuk lebih dari satu hari tanpa menggunakan Facebook.

*Walaupun anda tidak online facebook tapi anda rase macam nak check2 jugak facebook anda..

*kehidupan nyata anda tidak terasa begitu baik dan apabila mengonline facebook anda rase ia menyajikan sebuah kehidupan fantasi untuk melarikan diri dari kehidupan realiti di mana ia di rasakan sebagai satu yang nampak tidak dibebani, bahagia, dan mudah - sesuatu yang berlawan dari kehidupan sehari-hari anda.

*Tidur yang cukup tidak lagi menjadi penting bagi anda Sebaliknya, anda siap untuk tidur lewat sampai tak sedar dah nak pagi hanya sebab kerana online ..

*Anda mempunyai banyak kawan2 di Facebook tetapi anda masih merasa sangat sunyi.

bahaya gile facebook nie kalau setakat nak online saje2 takpe untuk lepaskan boring.. tapi kalau boleh buat kite jadi gian.. baik kite cuba slow2 untuk gengam balik realiti..
Labels: 0 comments |

Trend Pemakaian Zaman Sekarang


Kalau kite jalan pegi mall ke, tengok movie atau majalah atau television, atau pegi pasar malam sekali pun.. kita takkan terlepas pandang pada manusia2 yang lalu lalang... tapi korang perasaan tak sesuatu?

Perasaan tak bila kite tengok sesetengah orang memakai stylish gile pakaian... macam2 jenis fashion.. aku sendiri pun tak terkecuali tergolong dalam kelompok mereka2 ini.. yelah pakaian comel dan trendy takkan taknak try nak pakai... mestilah nak kan?? hehehe

macam2 lah cara pemakaian tak kira lelaki ataupun perempuan.. dengan lelaki yang suka pakai V collar tshirt, pakai baju kotak2 western tue... sampai lah ke perempuan yang suka pakai pakaian yg cute2 dan aku sendiri tak reti nak panggil ape pakaian diorang sebab aku tak tahu hehe..

Tapi aku perasaan jugak lah pada pakaian lelaki, contoh collar V tue di adaptasi dari pakaian perempuan sebenarnya.. tapi sesuai jugak bila lelaki memakainya.. dan juga pemakaian baju kotak2 yang dahulunya di pakai lelaki sekarang perempuan pun mula memakai pakaian tue.. dulu lelaki je pakai zaman2 seattle tersembur keluar band nirvana, hahaha kate grunge la zaman tue.. hehehe

so tak kira la apepun pakaian yang kite pakai harap ia bersesuaian dengan kita.. jangan pakai plastic tong sampah sudah hehehe

picture credit to http://www.gap.com/
Labels: 0 comments |

bimbing aku

Kedengaran post nie agak berlainan sedikit.. aku hanya mampu jujur dalam menaip sesuatu sebab ini untuk tatapan semua so post nie bukan sahaja aku tujukan untuk diri aku tapi aku nak tujukan pada semua..

aku di lahirkan dan di besarkan dari keluarga yang penyayang, ibu bapa aku mendidik aku tanpa henti dengan kasih sayang mereka walaupun aku sedar umur aku sudah menjangkau 20 an tapi mereka masih menganggap aku seorang kanak-kanak, itu lah kehebatan kedua ibu bapa aku, namun saban hari aku sebagai seorang anak yang semakin matang harus menempuh pelbagai dugaan, cabaran yang harus di lalui.. aku sedar.. setiap hari aku mengingatkan diri aku bahawa aku hanya manusia biase.. aku hanya hamba Allah yang hina... yang banyak dan pernah melakukan dosa.. aku hanya mampu berdoa pada Allah supaya aku di ampun dosa...

kita tak boleh lari dari semua itu.. setuju tak? banyak benda aku memikirkan sejak akhir2 nie.. kekadang duduk sorang2 nie boleh membuat kita banyak memikir.. aku banyak memikirkan tentang kehidupan aku, perkara yang aku pernah lakukan, perkara yang sepatutnya aku lakukan, perkara yang tak sepatutnya aku lakukan... selalu berakhir dengan tanpa noktah.. sebab ade seribu persoalan yang bermain di minda aku... hmmmmm... kehidupan nie penuh dengan warna warni kan...

Aku mengharapkan sokongan dari keluarga aku, kekasih ku, dan sahabat2 karib ku dalam menjalani kehidupan yang bakal menjelang.. supaya bimbing ku.....
Labels: 2 comments |

Infant Sorrow - Inside Of You

Old as Ancient Skies
I've had these wondering eyes
But you took me by suprise when you let me inside of you

Inside of you
Inside of you
There's got to be
Some part of me
Inside of you

Inside of you, I could cross this desert plane
Inside of you, I can hear you scream my name
Inside of you, while the stars unfold
I've crossed me heart and I've crossed the world
And I need you here and I need to be
Inside of you

Now the flowers bloom
I feel you creep into my room
And if this should be our tune
I'll die here inside of you

And the world explodes
I've never been down this road
Teach me how to glow
While I'm moving
Inside of you

Inside of you, the restless find their dreams
Inside of you, this king has found his queen
Inside of you, all the stars unfold
I've crossed me heart and I've crossed the world
And I need you here and I need to be
Inside of you

Inside of you
Bay blue
So say it's you
To thoughts untrue
Who I woo
It's you I woo

Through and through
And through and through
There's so much more than just a screw
Inside of you

And I was blizzard blind
Felt like I've lost me mind
But you've treated me so kind
I don't know what to do.

i dedicate this to someone i love
Labels: 0 comments |

Inception

Inception is a 2010 American science fiction film written, produced, and directed by Christopher Nolan. The film stars Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Cillian Murphy, Tom Hardy, Dileep Rao, Tom Berenger, and Michael Caine. DiCaprio plays Dom Cobb, a thief who extracts information from the unconscious mind of his victims while they dream. Unable to visit his children, Cobb is offered a chance to regain his old life in exchange for one last job: performing inception, the planting of an idea into the mind of his client's competitor.

Christopher Nolan always impress me with his brilliant ideas of movies that captured my breath.. especially this movie and the dark knight.. And another things is the music itself.. Hans Zimmer is one talented music maker.. my favorite in the inception sound track would be the last song called time..

in my opinion this movie will blow your mind with it's original ideas and CGI grafic but also make the desire not only to make us think, but can make our own minds to explore how dreams can be built and we are able to do anything as long as it is not breaking out of the physics of our minds, we as humans can take a creative idea in written and drawn by Christopher Nolan as a challenges that our brains are actually powerful

for more information do visit the website
http://inceptionmovie.warnerbros.com/


Labels: 0 comments |

Squirrels


Squirrels belong to a large family of small or medium-sized rodents called the Sciuridae. The family includes tree squirrels, ground squirrels, chipmunks, marmots (including woodchucks), flying squirrels, and prairie dogs. Squirrels are indigenous to the Americas, Eurasia, and Africa and have been introduced to Australia. Squirrels are first attested in the Eocene, about forty million years ago, and are most closely related to the mountain beaver and to dormice among living species.

Squirrels only breed once or twice a year, and give birth to a varying number of young after three to six weeks, depending on species itself. The young are born naked, toothless, helpless, and blind. In almost all species, only the female looks after the young, which are weaned at around six to ten weeks of age, and become sexually mature at the end of their first year. Ground dwelling species are generally social animals, often living in well-developed colonies, but the tree-dwelling species are more solitary.

Ground and tree squirrels are typically diurnal, while flying squirrels tend to be nocturnal and except for lactating flying squirrels and their offspring, which have a period of diurnality during the summer.

hahaha i love this picture.. i found it in the google!

Labels: 0 comments |

JS32 King V™ w/ Floyd Rose

i went to the official website of Jackson guitars.. and i found this cool awesome looking guitars.. it looks so damn cool! i gotta have it for my birthday in year 2011! and that is a must..





it features a great looks for playing a metal songs!.. if anyone can help me find the price for this guitars in malaysia it would be helpful for me.. thank you!

for more information do visit their official website
www.jacksonguitars.com/
Labels: 0 comments |

Bruno Mars

He's is one of the talented musician/music producer i ever heard for the year 2010.. let's take a look who is this Bruno Mars..

Peter Gene Hernandez, born in October 8, 1985, who better known by his stage name as Bruno Mars, is an American singer-songwriter and music producer. He is known for lending his vocals and co-writing the hooks for the songs "Nothin' on You" by B.o.B, and "Billionaire" by Travie McCoy, as well as his own international number-one single "Just the Way You Are". He also co-wrote the international hits "Right Round" by Flo Rida featuring Kesha, "Wavin' Flag" by K'naan, and "Fuck You!" by Cee Lo Green. In October 2010, he released his debut album, Doo-Wops & Hooligans.

for me he got the most beautiful voice.. especially when singing a ballad or even R&B songs, Before becoming a successful solo artist, Bruno Mars was an acknowledged music producer, writing songs for Alexandra Burke, Travie McCoy, Adam Levine, Brandy, and Sean Kingston, as well as Flo Rida in the international hit "Right Round" how awesome is that? making a influential and & popular music single's!..

My favorite songs in his album is "GRENADE"! a sad R&B song with good melody and incredible vocals of Bruno Mars!
Labels: 0 comments |

Kesunyiaan

Ye.. aku menulis tentang kesunyiaan.. itu yang aku alami sekarang.. bila orang yang aku cinta dan sayang berjauhan dengan aku.. ibu bapa aku, kekasih aku, kucing aku.. Kesunyiaan adalah perasaan di mana orang mengalami rasa kekosongan yang kuat dan bersendirian. Kesunyian juga sering dibandingkan dengan perasaan kosong, yang tidak diingini, dan tidak penting. Seseorang yang kesunyiaan mungkin sukar untuk membentuk hubungan interpersonal (bersama orang lain) yang kuat.

Bila aku berjauhan dengan ibubapa ku, keluarga ku, dan kekasih ku.. aku merasai sangat kosong.. walaupun ada ramai manusia di sekelilingku tapi terasa sepi betul hati nie bila tiada yang tersayang dan tercinta... namun teknologi sudah berkembang.. jadi taklah risau sangat.. handphone dah canggih.. boleh sms dan call, internet ada boleh online facebook n chatting dengan yg tercinta.. so kepada semua jangan merasa sunyi sebab dalam bumi nie ade enam billion manusia dan semakin bertambah.. jadi stay happy!
Labels: 0 comments |

Tutup Cerita lama buka Cerita Baru

Great! Hidup baru bermula... kebahagiaan insyaAllah dalam proses tercapai walaupun masih lagi 70 peratus, agak besar peratusan tersebut kalau nak di bandingkan dengan realiti kehidupannya tapi itulah yang aku rasa sekarang.. sebelah pihak sudah kata ya.. dah sebelah pihak satu lagi pun sudah menunjukkan penerimaan, terima kasih kepada yang mendoakan kebahagiaan aku terutamanya ibubapa aku, abang aku, kakak ipar aku, sepupu2 ku, kawan2 yang banyak bagi sokongan positif, bahagia aku!.. dan aku rasa tidak salah aku memulakan hidup baru dengan yang baru tapi lebih memahami dan tidak mengarut2 macam yang dulu.. Senang cerita aku dah jumpa apa yang aku cari.. dan itu sudah cukup untuk aku.. yang lama aku tinggalkan sebab aku dah malas nak amik tahu kalau banyak sangat songehnya.. walaubagaimanapun kita semua harus tahu yang hidup tetap kena teruskan... biarlah yang keruh dulu kite jadikan pengajaran.. aku anggap semasa lampau adalah silap aku dan aku nak perbaiki diri aku.. tidak mahu di anggap sebagai manusia yang hanya tahu berdrama, bertalam dua muka, Egoist dan jugak hanya tahu mementingkan diri sendiri.. biarlah apa orang nak kate tapi aku tahu siapa diri aku... senyum selalu!

ada seseorang pernah cakap kat aku... kita akan jumpa yang salah dahulu sebelum jumpa yang sebetulnya.. aku dah jumpa yang betulnya dan aku akan hargainya..
Labels: 0 comments |

Kelakar


bila fikirkan balik.... yelah kita nie manusia... cakap tak serupa bikin... bila kate aku tak mengharapkan simpati dari sesiapa... then bukan main meminta2 dan menunjuk2 simpati pada sesiapa.. Ego sungguh manusia nie.. kadang2 aku terfikirkan jugak.. di mana silapnya.. kalau aku sendiri la contohnya ada buat silap.. aku mengaku silap aku... tapi adelah hamba Allah nie yang aku kenal dulu.. buat silap pastu taknak ngaku depan aku sebab beranggapan dia benar dan aku salah.. pegi heboh pada kawan2 die yang aku nie bersalah dan die tue macam SAINT sangat.. Suci sangat.. of course la aku akan di pandang hina oleh kawan die TAPI ADA AKU KISAH?.. padahal dia sendiri yang buat silap dengan aku takde plak aku sibuk2 pegi heboh pada orang.. tak payah tunjuk diri tue baik kalau sekadar hanya manusia dan bukan malaikat.. sedarlah... kau sendiri yang buat keputusan macam tue bukan aku... kau sendiri tahu ape yang aku buat, merayu... kau sendiri yang letak diri kau sebagai "kawan" dan bukan itu yang aku nak.. buat ape kau nak pegi heboh2 kate yang aku nie teruk sampai tahap macam tue.. sorry to say.. kau bukan lah sebaik yang aku sangka, walaupun aku tahu aku taklah sebaik mana tapi atleast aku mengaku.. dah akhirnya aku rase lega dan sebab itu aku pergi meninggalkan mu secara baik tanpa dendam atau kebenciaan kawanku...

pertama kali aku meluahkan tidak puas hati dalam blog nie.. sebab aku dah malas nak amik tahu lagi biarlah benda nie berakhir kat sini tanpa sebarang lagi spekulasi yang tiada penghujung
Labels: 2 comments |

Mencari kekuatan

bila sebut soal kekuatan banyak yang boleh di intepretasi kan dalam soal ini.. tapi aku bukan bercerita tentang kekuatan luaran secara fizikal..aku maksudkan kekuatan didalam soal diri.. aku mencari kebenaran, kepercayaan, dan juga keabadian dalam soal hidup.. di mana aku mampu mencari ia? adakah ia ada dalam setiap penjuru kehidupan ini.. adakah masa yang mampu menentukan? adakah setiap perlakuan aku mencerminkan kekuatan yang aku cari selama ini.. itu hanya aku sahaja yang mampu merungkai...
Labels: 0 comments |

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI 2010

Puasa dah penghujungnya... weiii raya kembali tiba.. dah beli baju raya ape semua? aku dah melantak beli dah semangat nak raya namun raya aku sampai raya kedua je pastu balik sibuk dengan hidup walaupun ape2 pun aku tetap akan amik mood raya dengan hebat sekali cewah! hehehe selamat hari raya aidilfitri semua!!

picture credit to lika creative studio
Labels: 0 comments |

John Lennon's letter to British singer arrives 34 years later

LONDON – A British folk singer who expressed fears that success and wealth could ruin his songwriting revealed Monday how John Lennon sent him a letter of reassurance -- but it did not reach him for 34 years.

Steve Tilston was just 21 in 1971 when the megastar read an interview he had done with a magazine called ZigZag.

Lennon penned a hand-written letter to the aspiring singer just months after the Beatles split up in 1970, telling him not to worry about becoming wealthy because it would not change what he felt inside.

The correspondence was signed by Lennon and his wife Yoko Ono.

He sent the letter to Tilston and the reporter who interviewed him at the magazine's offices, but for some reason it never reached the musician.

The first time he saw it was in 2005 when an American collector contacted him to verify whether the letter -- estimated to be worth 7,000 pounds (11,000 dollars, 8,500 euros) -- was genuine.

It was 25 years after Lennon had been shot dead.

"It was so frustrating because Lennon even included his home phone number on the top of the letter," said the 60-year-old. "I know it's silly but I wanted to ring him up across the ages."

Tilston added he "felt rather angry to start with to think that someone had just sold the letter rather than passing it on to me, but you have to let these things go."

Lennon wrote to Tilston: "Being rich doesn't change your experience in the way you think.

"The only difference, basically, is that you don't have to worry about money -- food -- roof etc.

"But all other experiences -- emotions -- relationships -- are the same as anybodies, I know, I've been rich and poor, so has Yoko (rich -- poor -- rich) so what do you think of that.

"Love John and Yoko."

Despite not receiving Lennon's reassuring words, Tilston still went on to record more than 20 albums and will mark his 40-year career with a special concert next month.

WOW! how cool is that...
Labels: 0 comments |

Bulan Ramadhan 2010 bakal menjelma lagi!

Bulan Puasa bakal menjelma namun tahun nie banyak betul orang jatuh sakit.. nak kate demam piala bola, benda pun dah berlalu, tapi ramai pulak yang jatuh sakit termasuk aku.. ada yang demam panas, demam selsema, demam denggi dan lain2.. harap2 korang semua cepat sembuh la ye jangan plak menyambungkan demam tue sampai abis bulan puasa.. memang sedap korang hehehe! SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN... SEMOGA DI LIMPAH RAHMAT!
Labels: 0 comments |

FRENCH FRIES!


What is French fries? A french fry (North American English, sometimes capitalized, fry, or french-fried potato or, in Australia, Ireland and New Zealand, chip is a thin strip of deep-fried potato. North Americans often refer to any elongated pieces of fried potatoes as fries, while in other parts of the world, long slices of fried potatoes are sometimes called fries to contrast them with the thickly cut strips, which are often referred to as chips especially in the United Kingdom.French fries are known as frites or pommes frites in many parts of Europe, (in Germany, for instance, they are called pommes frites or more commonly pommes), and have names that mean "fried potatoes" or "french potatoes" in others (Icelandic Franskar kartöflur, Finnish Ranskalaiset perunat).

Origin of french fries
Alternate name(s) : Belgian fries, Chips, fries, french-fried potatoes, steak fries, wedges, tots
Place of origin : Belgium

Dish details
Course served: Side dish or, rarely, as a main dish
Serving temperature: Hot with or without a side of ketchup or other dips salt or vinegar
Main ingredient(s) : Potatoes and oil

P/S: Hope having some french fries later YUM! YUM! YUM!!

Paul Gray (April 8, 1972 – May 24, 2010)

(April 8, 1972 – May 24, 2010)

Another yet biggest lost in the metal music industries that shocks me.. Paul Gray is best known as the bassist of the Grammy Award-winning heavy metal band Slipknot, had been found dead in a room at the Towneplace Suites hotel in Urbandale, Iowa..

MAY HE REST IN PEACE!
Labels: 0 comments |

Apa akan terjadi kalau lepas ini sudah tiada filem, music apabila kita suka mendownload dari membeli?

Korang suka menonton wayang? suka beli Dvd, Bluray? menonton movie2 favorite korang yang sedang ditayangkan sekarang nie dan membeli untuk membuat koleksi.. apa akan terjadi kalau wayang di tutup, DVD dan Bluray tidak di jual lagi, Hollywood tidak wujud selepas itu pelakon2 popular semua terpaksa menukar kerjaya mereka dan pengarah filem dan syarikat perfileman terpaksa gulung tikar... di sebabkan anda suka mendownload movie dari torrent ,direct download, P2p software seperti limewire dan lain2 atau menonton secara free online tanpa membayar satu sen pun kecuali bil internet anda..

Ini juga akan sama berlaku kepada industri music dunia dan juga Malaysia... korang suka lagu tersebut di putarkan di radio.. owhhh penyanyi nie sedap la menyanyi nanti balik nak download MP3 lagu nie.. pastu burn dalam Cd kosong atau DVD kosong untuk jadi sebagai koleksi.. apa perasaan penyanyi tersebut kalau dia dapat tahu yang anda buat semua itu tanpa memikirkan tentang titih peluh dia mencipta lagu dan lirik tersebut.. penat lelah pemusic yang bersusah payah mencari idea untuk create genre2 music kesukaan anda sedangkan anda mencuri lagu mereka secara percuma tanpa membeli cd mereka..

aku mula terfikir sejenak bila aku masuk ke kedai music semalam.. korang nak tengok pemusic macam lady gaga jadi cashier saje kat pasaraya? korang nak tengok penyanyi macam timbaland jadi penyapu sampah je tepi jalan? dan beyonce jadi waitress? atau pengarah transformer atau Avatar, Toy story berhenti mengarah filem dan just duduk rumah terus tidak buat apa2..

aku sendiri pun suka mendownload.. tapi lama2 aku terfikir jugak.. aku macam merampas periuk nasi diorang.. apa perasaan korang.. kalau korang dah bertungkus lumus dan bersusah payah buat kerja.. last2 gaji korang dapat sedikit sebab takda orang nak bayar dan orang curi hasil kerja korang dan dapat bayaran lumayan... jadi dalam mendownload... fikirkanlah ok.. taknak nanti semua tue takkan wujud lagi untuk generasi akan datang..
Labels: 2 comments |

Apa korang akan rasa kalau apa yang terjadi di Movie berlaku kepada diri anda??

Kita selalu menonton movie dari hollywood yang banyak menceritakan perihal apa akan terjadi jika sesuatu kejadian berlaku dan apa akibatnya..

sebagai contoh filem I am Legend dan jugak cerita series Lost.. situasi tinggal bersendirian di atas muka bumi tanpa sesiapa, dah jugak terdampar di pulau dan tidak boleh balik langsung,..

Apa akan terjadi jika anda berada di dalam situasi seperti filem2 hollywood science fiction yang mengunakan CGI di mana muncul raksasa yang di luar imaginasi anda, Godzilla? Dinasour, Alien, Predator, Avatar, Hulk, X men, menjadi sesuatu yang real! dan mendiami muka bumi bersama anda?

Apa pulak akan terjadi jika filem2 bergenra seram dan pelik seperti Saw, texas chainsaw massacre, the friday 13, cerita pembunuh bersiri dan lain2 menjadi satu realiti.. mereka wujud dan membunuh serta menyeksa anda seperti mana mereka lakukan di dalam filem yang kita tonton

jika situasi tersebut terjadi kepada anda, korang sanggup hadapi semua itu.. apa yang akan korang rasa?
Labels: 2 comments |

Ego

Kenapa mesti ada Ego dalam diri kita... aku plak memang ego tinggi... tapi kalau nak diikutkan.. aku memang mengalah bila bercerita soal ego.. walaupun ade sesetengah cakap aku mempunyai ego yang tinggi (thanks kepada seseorang).. tapi sebenarnya tidak.. lelaki mane yang tiada ego.. tipulah kalau aku cakap lelaki takda ego.. mesti ada punya.. sedikit pun jadilah.. ego nie sebenarnya bila di cari dalam kamus adalah bermaksud diri sendiri atau dalam bahasa inggeris.. the self.. jadi kalau senang nak di ceritakan pentingkan diri sendiri.. abis cerita.. boleh berlaku dalam macam2 situasi.. bercinta (kepada wanita.. please jangan ego dan mengalah for the sake of your boyfriend.. sebab kalau anda ego nanti hubungan cinta anda tidak menjadi dan hancur, kaum wanita adalah penyejuk hati lelaki.. orang lelaki memang ego tapi satu je sebelum diorang tidur.. gadis pertama dalam ingatan dia adalah anda bermakna si dia cintakan anda)

dalam soal urusan lain seperti meniaga, berkawan, berurusan dan lain2.. ego memainkan peranan yang amat penting seperti contohnya apabila anda ingin menjual insurance.. anda mesti nak memikat hati pembeli jadi kena gunakan ego untuk dapatkan pelanggan tersebut.. kalau isu berkawan, ego ada kebaikan dan keburukan.. sesetengah kawan tidak suka ego.. kalau dah tak suka jangan lah kita naikkan ego kita hehe..

jadi hati2 bila nak mengunakan ego anda.. walaupun ego ini merupakan satu tabiat yang tidak elok tapi kadang2 kita memerlukan untuk kebahagiaan diri sendiri.. dan juga sesetengahnya hancur dan terseksa kerana ego mereka sendiri dan ego orang lain..
Labels: 2 comments |

Korang perasaan tak World Cup tahun nie lain macam

korang perasaan tak World cup tahun nie lain macam.. tak macam dulu, sekarang nie team yang power2 dan pernah menang world terus kena pijak dengan team yang jarang kite dengar pernah menang world cup.. wow! ini satu perubahan dan impak yang besar.. adakah ini menjanjikan kejutan yang berlainan untuk dunia sukan.. kita tengok apa yang akan terjadi nanti....
Labels: 2 comments |

Tips untuk mendapat pasangan yang Anda minati atau anda suka

jika anda mencari diri anda dalam keperluan berpasangan atau persahabatan, tetapi tidak boleh bercinta, kerana alasan tertentu, jangan berkecil hati. Anda mungkin telah menemui banyak cara untuk mendapatkan pasangan tapi semuanya tidak menjadi.. harap anda tidak akan mengalami masalah, atau kesusahan selepas ini insyaAllah


Baca Tips di bawah untuk mendapat pasangan yang anda minati atau anda suka..

Kemas dan rapi
Peraturan nombor satu adalah untuk mencari yang terbaik, khususnya pada date pertama anda. Jika anda berpakaian lusuh, atau berbau yang busuk, mendapatkan pasangan akan menjadi seperti berjalan di atas air - mustahil. Anda tidak perlu mempunyai pakaian mewah atau berjenama, tapi mengenakan sesuatu yang Anda merasa selesa memakai, dan jangan cuba terlalu ketara untuk menunjukkan diri anda seperti seorang artis, simple is better bergantung kepada seseorang. Juga, jangan lupa untuk menunjuk good impression pada pasangan anda..

Kumpulan social

tingkatkan lingkaran sosial. Pergi ke tempat anda tidak pernah kunjungi sebelum ini, dan pastikan tumpuan akan melihat anda, jika mereka dapat melihat anda. Jangan merasa malu untuk berinteraksi , dan bergaul dengan mereka.

Pengetahuan
Baca lebih banyak buku dan tonton ape jua dokumentari dan lain2. Semakin banyak yang anda tahu tentang sesuatu, semakin mudah untuk memulakan perbualan.

Jadi seorang yang sopan dan santun
Kesatrian tidak akan mati, hanya karakter telah berubah. Jadi seorang yang sopan, dan hindari perbualaan yang tidak mempunya daya tarikan, dan terlalu banyak menggunakan slang.


Tidak Terlalu Agresif
Apa pun yang berlaku, jangan terlalu agresif atau tegas. Anda harus memberikan ruang kepada pasangan anda atau seseorang yg anda minati, dan tidak membuatnya merasa macam terkurung dengan kehadiran anda. Beri dia kebebasan untuk memilih siapa dia ingin menghabiskan waktu bersama.

Memahami si die
Yang paling penting adalah untuk menjadi seorang pendengar yang terbaik, dan mengambil minat dalam apa yang dikatakannya. Anda mungkin seorang ahli fizik pemenang Nobel, atau Crocodile Dundee tetapi jika anda gagal untuk mendengar dia, anda hanya akan tampil sebagai seorang egois.


berikan kepercayaan dan keikhlasan
Pastikan bahawa dia tahu siapa diri anda sebenarnya, dan apa yang dia akan mendapatkan jika dia memilih untuk bersama anda. Jangan biarkan dia tidak yakin dengan anda

Ambil hati keluarga dan rakan2 mereka

Untuk memiliki mereka.. anda harus mengambil hati ahli keluarga dan rakan2 mereka.. jangan terlalu merahsia hubungan anda dengan keluarga atau rakan2 mereka.. berkenalan dengan mereka dan tunjukkan bahawa anda serious untuk memiliki si dia

Pujian
Jangan lupa untuk memujinya dengan cara-cara bagus dan menarik. Setiap pasangan mencintai seorang yang menghargai dirinya.

Jadi seseorang yang misteri
Jangan mendedahkan diri anda terlalu banyak dan terlalu cepat.jadikan diri anda seorang yang misteri dah sepontan dengan si dia. Jangan biarkan situasi menjadi membosankan.

Senyum
Terakhir, ingatlah bahawa tidak ada yang berkesan tanpa senyuman riang. melalui kekuatan senyum mempesonakan, dan melihat bagaimana ia mampu mencairkan seseorang hehe.

Jika tips ini tidak berfungsi untuk anda, jangan hilang harapan. Jadi seorang yang positif, dan memiliki iman yang teguh bahawa anda akan menemui orang yang tepat pada waktunya. Tiada gunanya terburu-buru dalam suatu hubungan, saya berharap anda Berjaya mengorat pasangan anda hehehe!
Labels: 2 comments |

Happy Father's day


Lusa dah hari bapa... so tadi aku keluar pegi bandar.. ramai aku tengok budak2 jalan2 ikut ayah diorang.. dah aku juga tidak terkecuali keluar dengan abah aku hari nie... teman die shopping haha.. so dengan itu aku nak mengucapkan selamat hari bapa kepada abah aku dan juga kepada semua bapa yang ade kat dunia nie tak kira manusia atau haiwan hehe.. SELAMAT HARI BAPA! sayangi Bapa anda..!


Johari
Labels: 0 comments |

When did the word "WHATEVER" starts and where did it came from!

Whatever is a slang term meaning "whatever you say" or "I don't care what you say". The term is used to dismiss a previous statement and express indifference. In the late 20th century and early 21st century, the word became a sentence in its own right; in effect an interjection, it is used as a powerful conversational blocking tool, leaving the responder without a convincing retort. Anything they do or say can simply be blocked by the retort of "whatever".

Prevalent among the affluent "valley girls" of California in the 1980s, it was known to be offensive as in saying, "I don't think what you are saying is relevant" (as used in the film Clueless), according to slang expert Tony Thorne, who first recorded it there. It was a term used by WAGs - the wives and girlfriends of movie stars and producers but picked up as part of the code of the 'valley girls'.

Jadi kepada rakan2 yang suka cakap whatever tue.. sekarang korang dah tau dah dari mana datang perkataan yg korang selalu sebut2 WHATEVER!!!!! yang vogue sangat tue hehehe tapi in my experience aku rasekan yang selalunya cakap perkataan ini kurang ajar la sebab tak hormat orang.. itu pendapat aku lah, tak tahu lah pendapat korang macamane...


Labels: 0 comments |

Blogger Berperang!

Bila aku masuk facebook.. adela terbaca status satu kawan facebook aku nie bergaduh dengan minah mane entah mengatakan die copyright blog kawan aku nie, siap berperang2 lagi posting dalam blog mereka.. bergaduh sana sini.. ayat berperang.. macam2 la keluar.. aku sebenarnya malas nak amik tahu tapi kalau boleh.. jangan lah ashik posting benda yang same sampai berlarutan tanpa henti.. tak syok jugak yang membaca.. nanti pembaca tengok aishhhh.. takde benda lain ke nak cerita hehe.. memang la blog anda adalah tentang hidup anda dan privasi anda tapi ia juga tatapan untuk semua juga kan? aku memang tak layak nak cakap apa2.. nanti korang cakap aku nie sibuk jaga tepi kain orang.. so aku berhenti je setakat nie.. renung2 la..
Labels: 2 comments |

DEMAN WORLD CUP SEMAKIN MENJADI-JADII! (JADUAL WORLD CUP)

Sorry kepada rakan2 membaca dan bloggers friends ku yg mengikuti perkembangan blog nie sebab lame tak update my blog.. satu sebab nya takde mase untuk berblogging sebab sibuk study dan kehidupan ku, dan kedua sebab ialah ape yang akan aku ceritakan untuk post aku hari nie.. Ketika Dunia di kejutkan dengan kejadian kejam Israel menyerang kapal bantuan gaza, kite jugak sekarang dalam demam WORLD CUP!!!! yang sekarang nie sedang berlangsung selama sebulan lebih di South Africa.. aku jugak tercalik di muka demam World Cup nie sampai tak cukup tido nak tengok match diorang hehehe.. ape2 hal korang jangan lupa soal hidup kite wokey.. bola2 jugak, jangan sampai tak makan, nak jalani hidup dan perkerjaan kite ape semua di sebabkan bola hehehe so di sini saya selitkan jadual untuk peminat Bola fanatic yg takde astro macam aku nie.. so boleh dapat tahu match ape yang akan ke udara di television 1 Malaysia.. Enjoy!


KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS!

Credit to Aizuddin.com for the jadual

Labels: 2 comments |

Ronnie James Dio (July 10, 1942 – May 16, 2010)

Sadly to said that my heavy metal legends has passed away at the age of 67... =( may he rest in peace...

"don't talk to stranger because it only bring you down"


(July 10, 1942 – May 16, 2010)

Labels: 1 comments |

Surat Cinta rockers!

Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati

hahahahaa aku dapat nie dari website mane ntah tak ingat.. tapi credit to them memang lawak surat nie!
Labels: 1 comments |

Kehilangan tiga permata


Dalam bulan nie aje kite dah kehilangan tiga permata dari malaysia iaitu Din beramboi, achik spin dan yanie mentor... aku rindukan lawak din yg selalu jew menjadi and slumber... pastu aku tringat yanie time rancangan hot fm jadi orang pejabat radio tue, sian die selalu kena buli sebab die baik.. dan aku makin rindu kat achik spin bila dengar lagu "janji kite" kite sedekahkan Al fatihah untuk mereka ok semoga mereka di tempatkan dengan orang yang soleh...
Labels: 0 comments |

Twilight New Moon (2010

The Twilight Saga: New Moon is a 2009 American romantic fantasy film based on Stephenie Meyer's 2006 novel New Moon. It is the second film in The Twilight Saga film series and is the sequel to 2008's Twilight, which is also based on Meyer's previous novel. Summit Entertainment greenlit the sequel in late November 2008, following the early success of Twilight. Directed by Chris Weitz, the film stars Kristen Stewart, Robert Pattinson, and Taylor Lautner, reprising their roles as Bella Swan, Edward Cullen, and Jacob Black, respectively.

Melissa Rosenberg, who handed in a draft of the film script during the opening weekend of Twilight, returned as screenwriter for The Twilight Saga: New Moon.Filming began in Vancouver in late March 2009,and in Montepulciano, Italy in late May 2009.

The Twilight Saga: New Moon has become the highest grossing film released by Summit Entertainment, and also the film with the widest independent release, playing in over 4,000 theaters in its theatrical run.

PLEASE BUY THE ORIGINAL MOVIE


Labels: 1 comments |

Will I am ft. Cheryl Cole - Heartbreaker

"Heartbreaker" is the second single from rap singer will.i.am's third album Songs About Girls. The British single version features guest vocals from Cheryl ; this version was also featured on Cole's debut solo album 3 Words which was released in October 2009. "Heartbreaker" also debuted at number forty-nine on the Irish Singles Chart, and has peaked at number seven after spending two weeks at number 10.It is the artist's first hit single since he started his solo project

PLEASE DO BUY THE ORIGINAL ALBUM!

Labels: 0 comments |

6 Ways To Dump A Person!

What's the best way to break up? There is probably no best way. But there are a number of tactics that can help make it easier for both parties (even though both parties may not recognize it at the time). Here are some good tactics to use for a "clean" break: read carefully!

1. Make It Fast
The longer you take to get to the point (whether it's hours or days), the less they will take you seriously. And if you make it look like you're having a hard time going through with the breakup, they will think they can change your feelings or stick around in your life.

2. Be Honest
Don't sugarcoat the situation. If you're seeing someone else, tell them you're seeing someone else. My little sister broke up with a live-in boyfriend because she kissed another guy during a business trip. She told her boyfriend the deal -- it made it more concrete. Avoid cliche's like "I love you, I'm just not in love with you." Guys don't understand this stuff. If you've lost feelings for them, just say it. They can't argue with that. And avoid covering up -- "I just can't be in a relationship right now." Sure you can -- if you were still really into him, you'd be in a relationship with him.

3. Don't Feel Sorry for Anyone
People will beg, cry, get angry, or shower you with guilt. Just keep going, try to ward off your guilt. It's just going to slow you down and prevent you from getting to your objective. And never take someone back, or cancel breaking up because you feel sorry for them. Do you really want to stay with someone you feel sorry for?

4. Set Post-Breakup Rules
Let them know the deal: you won't be answering their calls or emails. You won't be accommodating them if they show up at your apartment. Eventually, if they have any personality and independence, they will stop bothering you -- but only if you stick to these rules. If you lay these rules out at the time of breakup, then they can't say: "why are you ignoring my calls?" Don't tell them what they are allowed to do -- they can call you all they want, but if you have stated you won't be answering their calls then you are well within your rights when you don't pick up.

5. Stick With It
The more you take them back, the less seriously they'll take your breakup attempts.

6. Neutral Site
Never do it at your place. You want to be able to leave on your own time. Neutral places are the easiest locations to make a quick getaway. The longer you've been together, the more likely it is that you'll be required to do it in person.

Breaking up takes strength. I have found that people who can't break up with someone they are no longer into are somewhat weak. Do what you want to do, and don't get swayed by the situation or the other person. Please make it quick and painless! hehee!
Labels: 0 comments |

Perkara yang menakutkan berlaku malam tadi

Semalam aku duduk rumah sorang2 jew.. kawan2 housemate semua balik.. jadi untuk di jadikan ceritanya.. aku lepak la main game sambil dengar lagu... bila aku tgk jam.. mase dah menunjukkan 1 pagi.. aku pergi tengok kat tingkap plak.. kat luar sejuk dan sunyi jew takde orang lalu lalang plak.. pastu ada plak anjing menyalak2 ke arah rumah aku..

Bengang plak aku kat anjing tue.. tapi malas nak layan... so aku masuk dalam rumah semula.. berhenti main game tengok dvd movie cerita hantu... duduk ashik layan movie tengok2 jam dah tunjuk pukul 3 pagi! aduhh! tengok movie sampai tak ingat masa langsung nak tidur.. anjing tadi masih lagi menyalak2 kat tepi tingkap rumah aku.. memekak betul!, aku jenguk2 anjing yang sama menyalak ke arah rumah aku.. orang dulu2 kate kalau anjing menyalak nie nampak sesuatu.. naik seram dah aku.. bulu roma pun menegak mase nak tulis post nie... jap..... nak cool down.............. wokey sambung balik..

tibe2 aku ternampak lembaga putih lalu tepi tingkap aku..... aku takot la! terus terjun atas katil duduk dalam selimut... 2,3 minit macam tue terasa terdengar bunyi sesuatu.... macam mengilai.... tapi jauh... orang tua jugak cakap kalau hantu bila bunyi jauh tandanya dekat... berpeluh2 aku dibuatnya.. berkecamuk fikiran fikir macam2... pontianak ke.. pocong ke... langsuyr ke...

sekali................



PANG!!!!!!! benda tue meloncat berdiri depan aku!!! menjerit aku!! HANTUUUUUU!!!!! aku terbang lari keluar dari bilik!... sekali rupanya kucing! aduhhhh suspen betul aku.. ingatkan ape tadi... kucing rupanya duduk tepi tingkap takot nak turun so dia masuk ikut bilik aku.. patutlah anjing tadi ashik menyalak jew rupanya nak bergaduh dengan kucing yang lepak kat bumbung, dah lah dia warna putih, aku ingat lembaga ape lah tadi.. haha! -the end-
Labels: 6 comments |

KORANG NAK AKU FOLLOW BLOG KORANG?

Sebenarnya best blogging nie.. sebab kita boleh jumpa banyak penulisan yang sempoi dan bernas, artikel yang ilmiah, cerita yang kreative dan ada sesetengahnya penuh dengan jenaka yang agak bagus!, so dalam semangat berblogging nie nak aku sampaikan hajat di hati kepada blogger semua.. sudah lame aku pendamkan hal nie... baru hari ini nak bagitahu secara rasminya..

Sesiapa nak aku follow blog diorang bolehlah letak name blog anda didalam comment aku di bawah.. dah aku akan follow blog anda semua wokey!! atleast itu sahaja yang boleh aku tunjukkan sebagai perhargaan kepada korang sebagai blogger selain dari bagi comment.. dan jugak boleh meramai lagi umat sahabat blogger.. tapi jangan lupa tau! follow la jugak my blog, tak sedap lah kalau hanya aku jew follow blog korang kan.. kan.... SELAMAT BLOGGING!
Labels: 8 comments |

Taylor Swift - Fearless (Platinum Edition)


Fearless is the second studio album by American country pop artist Taylor Swift, and was released on November 11, 2008 on Big Machine Records. The album debuted at number one on the U.S. Billboard 200, selling 592,304 copies in its first week, the best first-week sales for a female artist in 2008. Fearless became the first album to sell one million copies in 2009. As of February 18, 2010 the album has been certified 6x Platinum by the RIAA. and has sold over 11 million copies worldwide.

Tracklisting
  1. Jump Then Fall
  2. Untouchable
  3. Forever & Always (Piano Version)
  4. Come in with the Rain
  5. SuperStar
  6. The Other Side of the Door
  7. Fearless
  8. Fifteen
  9. Love Story
  10. Hey Stephen
  11. White Horse
  12. You Belong with Me
  13. Breathe
  14. Tell Me Why
  15. You're Not Sorry
  16. The Way I Loved You
  17. Forever & Always
  18. The Best Day
  19. Change
PLEASE DO BUY THE ORIGINAL ALBUM!




Labels: 0 comments |

Almost Alice (Alice In Wonderland OST)

Almost Alice is the 2nd soundtrack album featuring various artists music inspired by the film. The lead single, "Alice" by Avril Lavigne premiered on January 27, 2010 on Ryan Seacrest's radio program. The album is set to be released March 2, 2010. The first album is comprised of music from the movie itself

Traacklisting
1. Alice Performed by Avril Lavigne
2. The Poison Performed by The All-American Rejects
3. The Technicolor Phase Performed by Owl City
4. Her Name Is Alice Performed by Shinedown
5. Painting Flowers Performed by All Time Low
6. Where's My Angel Performed by Metro Station
7. Strange Performed by Tokio Hotel and Kerli
8. Follow Me Down Performed by 3OH!3 featuring Neon Hitch
9. Very Good Advice Performed by Robert Smith
10. In Transit Performed by Mark Hoppus with Pete Wentz
11. Welcome to Mystery Performed by Plain White T's
12. Tea Party Performed by Kerli
13. The Lobster Quadrille Performed by Franz Ferdinand
14. Always Running Out of Time Performed by Motion City Soundtrack
15. Fell Down a Hole Performed by Wolfmother
16. White Rabbit Performed by Grace Potter and the Nocturnals M

PLEASE DO BUY THE ORIGINAL ALBUM!

I'M STOPPING ALL THE DOWNLOAD'S AS I ALREADY RECEIVED A COMPLAINT ABOUT IT SO FOR FURTHER FUTURE THERE WILL BE NO DOWNLOAD FROM ME! THANK YOU!



Labels: 0 comments |

List Tempat2 vacation yang aku akan pergi!

Ini adalah list tempat vacation yang akan aku pergi sebelum umur aku 50 tahun
  • USA (maybe umur 27 tahun)
  • Australia (January 2011 bersama family)
  • Singapore (julai 2010)
  • Bangkok (november 2010)
  • Makkah (bila aku dah kerja umur 26 nak apply haji dengan tabung haji!)
  • New zealand (maybe 28 tahun)
  • Instanbul (maybe 28 tahun)
  • Dubai (honeymoon)
  • Canada (maybe 27 tahun)
  • Japan (maybe 28 tahun dengan isteri)
  • Malaysia (sarawak je aku tak pergi negeri yang lain semua dah pergi)
  • Paris (Honeymoon)
  • London & United Kingdom (maybe 29 tahun)
korang nak pergi tempat vacation mane yang best?
Labels: 2 comments |

Download Area

Lepas nie aku mungkin akan create download area untuk music.. dah aku harap pembaca boleh mendownload untuk tujuan mendengar sample music artist tersebut dan di masa yang sama beli album original di kedai.. dan download link bukan dari saya tapi dari website2 lain.. credit akan diberikan kepada mereka! suka tak pembaca? dan adakah anda bersetuju?
Labels: 2 comments |

Maulud Nabi Muhammad!

Aku ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada jujungan Rasulullah s.a.w kite yang lahir pada tanggal 12 Rabiul Awal.. semoga kite semua mengenang kegemilangan Beliau sebagai Rasul terulung di abad ini.. sebagai hadiah yang harus kite berikan kepada Rasul kite adalah bersatu dalam mertabatkan agama islam dan taat pada Allah S.W.T.. AMIN..

dan jugak ucapan selamat bercuti semua hehe!
Labels: 0 comments |

Jay Z - feat Alicia Keys - Empire State Of Mind



Yet another good R&B/Hip hop songs has released by Jay Z.. the collaboration with Alicia keys made the songs have a unique styles of music. Empire State of Mind is the third single by hip hop rapper Jay-Z, from his eleventh studio album, The Blueprint 3. The song was produced by Shux and co-produced by Janet “Jnay” Sewell-Ulepic & Angela Hunte.

The record features the dynamic vocals of R&B-soul singer Alicia Keys, complimented with some choice words on life perspectives from Jay himself. Some of his best collaborative work to date with vocalists.

It’s the city’s image personified by Jay’s words, which manage to tap the core of those still wearing Timbs because, deep down, everyone wants to reach the level of opulence that Jay has… he just beat us there & seemingly left us behind. Yet, he reminds that he’s still connected to the city that never sleeps by going back & describing the life that lives there day and night.
Jay-Z and Alicia Keys performed the song live at MTV Video Awards 2009.

The music video was was directed by Hype Williams and was filmed on October 1, 2009, in Harlem, Times Square and around Ground Zero of New York City.

For more information about this songs please do visit their official website!
www.jay-z.com
Labels: 2 comments |

Apa Pendapat anda tentang Guy & Gurl mintak no. tel anda?

Dulu kalau nak berkawan kita selalu hantar surat jew.. kalau takde kertas cuba buat asap S.O.S tak pun hantar merpati ke.. tapi sekarang zaman moden dan di sertai teknologi yang canggih.. dengan adanya handphone atau cellphone ramai dah boleh berhubung antara satu sama lain.. tapi aku bukan nak bercerita tentang handphone atau jual sebarang model handphone kat anda... aku nak bercerita pasal bila guy atau gurl mintak no. telefon dari anda.. ape pertama kali dalam pemikiran korang? kalau lelaki biase lah mintak no. telefon dari gadis tapi apa akan terjadi kalau gurl yang mintak no. telefon dari lelaki? mesti pelik kan... tapi lelaki suka la toO!..bagi pendapat akulah girl tue bagi pun sebab....
  • nak berkawan sahaja dan tak lebih dari tue..
  • kalau lebih pun terpulang pada that gurl..
  • jangan fikir pasal pepatah "timba cari perigi".. dah tak boleh pakai dah pepatah tue sbb sekarang zaman 21 century bukan zaman mak bapak kita, come on lah positif lah sikit bila berfikir..
  • Mungkin die berminat nak kenal dengan orang tue ke..
  • lelaki tue nampak handsome ke ape ke... (selalu aku dengar tentang nie)
  • kalau playgirl plak meramai2 kan lagi boyfriend mereka haha!
  • Mesti diorang dah nak kahwin.. baru mintak no. telefon
  • kalau tak kenal mane boleh bagi.. baru jew kenal 2 minit terus mintak no. ko apsal! nampak kasut tumit tinggi aku nie! (haha ayat girl brutal)
  • belajar bersama2 ke buat discussion ke ade hal penting ke (bagi pelajar dan yang berkerja)

kalau guy plak mintak dari gurl nombor telefon ape plak korang fikir bagi kaum wanita? dari pendapat aku ade banyak sebenarnya.. antaranya ialah...
  • berkawan..
  • mengorat..
  • nak buat asigment ke buat keje bersama ke (bagi pelajar atau yang sudah berkerja)
  • nak lepak same2 ke (bersosial dalam keadaan terkawal)
  • mengorat... eh bukan ke dah ade kat atas tadi.. ;p
  • saje2 jew... (ade ke?)
  • die rase muka die handsome dan nak test market die.. haha!
  • die nak cuba jadi playboy yang berjaya dalam industri mengumpul awek2 di keliling pingang mereka
bukan aku nak belah pada guy atau sesape pun tapi aku ada pengalaman mintak no. tel nie pada girls and they cepat perasaan hahahaha! dan sesetengahnya tak! dan bagi aku yang tidak itu adalah seorang yang positif! pemikiran yg bijak!.. anyway terpulang la pada ape2 pendapat korang asalkan tahu niat dan nawaitu korang.. ape2 hal berkawan la seramainya.. sebab berkawan nie takde istilah seorang seperti bercinta.. berjuta2 pun takpe! janji lagi meriah!

rasa pendapat saya nie salah boleh bagi comment kat bawah jika anda rasa anda tidak berpuas hati =)
Labels: 7 comments |

Hair Styles

Macam jenis styles rambut kite tengok zaman sekarang.. lelaki berambut panjang, girl berambut pendek la, rambut pendek sebelah dan panjang sebelah (yang bertudung tetap comel!).. macam2.. aku tengah memikirkan nak buat rambut apa kat salon bulan julai nie.. kalau boleh biar sesuai dengan aku... korang rase muka aku nie sesuai uat rambut cmne?

kat bawah nie antara styles rambut yang aku jumpa dalam magazine japan! cantik rambut diorang! memang japan trensandance dalam bidang rambut2 nie...

Click on the image to enlarge!


Labels: 2 comments |
Related Posts with Thumbnails