Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Perkara yang menakutkan berlaku malam tadi

Semalam aku duduk rumah sorang2 jew.. kawan2 housemate semua balik.. jadi untuk di jadikan ceritanya.. aku lepak la main game sambil dengar lagu... bila aku tgk jam.. mase dah menunjukkan 1 pagi.. aku pergi tengok kat tingkap plak.. kat luar sejuk dan sunyi jew takde orang lalu lalang plak.. pastu ada plak anjing menyalak2 ke arah rumah aku..

Bengang plak aku kat anjing tue.. tapi malas nak layan... so aku masuk dalam rumah semula.. berhenti main game tengok dvd movie cerita hantu... duduk ashik layan movie tengok2 jam dah tunjuk pukul 3 pagi! aduhh! tengok movie sampai tak ingat masa langsung nak tidur.. anjing tadi masih lagi menyalak2 kat tepi tingkap rumah aku.. memekak betul!, aku jenguk2 anjing yang sama menyalak ke arah rumah aku.. orang dulu2 kate kalau anjing menyalak nie nampak sesuatu.. naik seram dah aku.. bulu roma pun menegak mase nak tulis post nie... jap..... nak cool down.............. wokey sambung balik..

tibe2 aku ternampak lembaga putih lalu tepi tingkap aku..... aku takot la! terus terjun atas katil duduk dalam selimut... 2,3 minit macam tue terasa terdengar bunyi sesuatu.... macam mengilai.... tapi jauh... orang tua jugak cakap kalau hantu bila bunyi jauh tandanya dekat... berpeluh2 aku dibuatnya.. berkecamuk fikiran fikir macam2... pontianak ke.. pocong ke... langsuyr ke...

sekali................



PANG!!!!!!! benda tue meloncat berdiri depan aku!!! menjerit aku!! HANTUUUUUU!!!!! aku terbang lari keluar dari bilik!... sekali rupanya kucing! aduhhhh suspen betul aku.. ingatkan ape tadi... kucing rupanya duduk tepi tingkap takot nak turun so dia masuk ikut bilik aku.. patutlah anjing tadi ashik menyalak jew rupanya nak bergaduh dengan kucing yang lepak kat bumbung, dah lah dia warna putih, aku ingat lembaga ape lah tadi.. haha! -the end-
Labels:
6 Responses
  1. shandye. Says:

    cube jgn cter leh tak?
    cisdel tol. huhu...


  2. shandye: sorry2 tapi tulah takot gile.. ingat ape lah.. rupa kucing nie.. mau kena dush2 kat pipi die malam tue.. pastu aku pun sambung layan movie tue dgn kucing aku.. haha.. anjing tue aku baling slipar terus blah


  3. gooseberries Says:

    hahah :D
    x leh blah tol!


  4. hahaha nasib baik kucing kalau anjing tue yg masuk rumah mau i terjun tingkap tue



  5. hahaha aduh cite betul tue! bukan tipu! memang dah takot sgt so share kat korang.. kira korang mendalami perasaan ku ketika itu..


Related Posts with Thumbnails