Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

KORANG NAK AKU FOLLOW BLOG KORANG?

Sebenarnya best blogging nie.. sebab kita boleh jumpa banyak penulisan yang sempoi dan bernas, artikel yang ilmiah, cerita yang kreative dan ada sesetengahnya penuh dengan jenaka yang agak bagus!, so dalam semangat berblogging nie nak aku sampaikan hajat di hati kepada blogger semua.. sudah lame aku pendamkan hal nie... baru hari ini nak bagitahu secara rasminya..

Sesiapa nak aku follow blog diorang bolehlah letak name blog anda didalam comment aku di bawah.. dah aku akan follow blog anda semua wokey!! atleast itu sahaja yang boleh aku tunjukkan sebagai perhargaan kepada korang sebagai blogger selain dari bagi comment.. dan jugak boleh meramai lagi umat sahabat blogger.. tapi jangan lupa tau! follow la jugak my blog, tak sedap lah kalau hanya aku jew follow blog korang kan.. kan.... SELAMAT BLOGGING!
Labels: 8 comments |

Taylor Swift - Fearless (Platinum Edition)


Fearless is the second studio album by American country pop artist Taylor Swift, and was released on November 11, 2008 on Big Machine Records. The album debuted at number one on the U.S. Billboard 200, selling 592,304 copies in its first week, the best first-week sales for a female artist in 2008. Fearless became the first album to sell one million copies in 2009. As of February 18, 2010 the album has been certified 6x Platinum by the RIAA. and has sold over 11 million copies worldwide.

Tracklisting
  1. Jump Then Fall
  2. Untouchable
  3. Forever & Always (Piano Version)
  4. Come in with the Rain
  5. SuperStar
  6. The Other Side of the Door
  7. Fearless
  8. Fifteen
  9. Love Story
  10. Hey Stephen
  11. White Horse
  12. You Belong with Me
  13. Breathe
  14. Tell Me Why
  15. You're Not Sorry
  16. The Way I Loved You
  17. Forever & Always
  18. The Best Day
  19. Change
PLEASE DO BUY THE ORIGINAL ALBUM!




Labels: 0 comments |

Almost Alice (Alice In Wonderland OST)

Almost Alice is the 2nd soundtrack album featuring various artists music inspired by the film. The lead single, "Alice" by Avril Lavigne premiered on January 27, 2010 on Ryan Seacrest's radio program. The album is set to be released March 2, 2010. The first album is comprised of music from the movie itself

Traacklisting
1. Alice Performed by Avril Lavigne
2. The Poison Performed by The All-American Rejects
3. The Technicolor Phase Performed by Owl City
4. Her Name Is Alice Performed by Shinedown
5. Painting Flowers Performed by All Time Low
6. Where's My Angel Performed by Metro Station
7. Strange Performed by Tokio Hotel and Kerli
8. Follow Me Down Performed by 3OH!3 featuring Neon Hitch
9. Very Good Advice Performed by Robert Smith
10. In Transit Performed by Mark Hoppus with Pete Wentz
11. Welcome to Mystery Performed by Plain White T's
12. Tea Party Performed by Kerli
13. The Lobster Quadrille Performed by Franz Ferdinand
14. Always Running Out of Time Performed by Motion City Soundtrack
15. Fell Down a Hole Performed by Wolfmother
16. White Rabbit Performed by Grace Potter and the Nocturnals M

PLEASE DO BUY THE ORIGINAL ALBUM!

I'M STOPPING ALL THE DOWNLOAD'S AS I ALREADY RECEIVED A COMPLAINT ABOUT IT SO FOR FURTHER FUTURE THERE WILL BE NO DOWNLOAD FROM ME! THANK YOU!



Labels: 0 comments |

List Tempat2 vacation yang aku akan pergi!

Ini adalah list tempat vacation yang akan aku pergi sebelum umur aku 50 tahun
  • USA (maybe umur 27 tahun)
  • Australia (January 2011 bersama family)
  • Singapore (julai 2010)
  • Bangkok (november 2010)
  • Makkah (bila aku dah kerja umur 26 nak apply haji dengan tabung haji!)
  • New zealand (maybe 28 tahun)
  • Instanbul (maybe 28 tahun)
  • Dubai (honeymoon)
  • Canada (maybe 27 tahun)
  • Japan (maybe 28 tahun dengan isteri)
  • Malaysia (sarawak je aku tak pergi negeri yang lain semua dah pergi)
  • Paris (Honeymoon)
  • London & United Kingdom (maybe 29 tahun)
korang nak pergi tempat vacation mane yang best?
Labels: 2 comments |

Download Area

Lepas nie aku mungkin akan create download area untuk music.. dah aku harap pembaca boleh mendownload untuk tujuan mendengar sample music artist tersebut dan di masa yang sama beli album original di kedai.. dan download link bukan dari saya tapi dari website2 lain.. credit akan diberikan kepada mereka! suka tak pembaca? dan adakah anda bersetuju?
Labels: 2 comments |

Maulud Nabi Muhammad!

Aku ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada jujungan Rasulullah s.a.w kite yang lahir pada tanggal 12 Rabiul Awal.. semoga kite semua mengenang kegemilangan Beliau sebagai Rasul terulung di abad ini.. sebagai hadiah yang harus kite berikan kepada Rasul kite adalah bersatu dalam mertabatkan agama islam dan taat pada Allah S.W.T.. AMIN..

dan jugak ucapan selamat bercuti semua hehe!
Labels: 0 comments |

Jay Z - feat Alicia Keys - Empire State Of Mind



Yet another good R&B/Hip hop songs has released by Jay Z.. the collaboration with Alicia keys made the songs have a unique styles of music. Empire State of Mind is the third single by hip hop rapper Jay-Z, from his eleventh studio album, The Blueprint 3. The song was produced by Shux and co-produced by Janet “Jnay” Sewell-Ulepic & Angela Hunte.

The record features the dynamic vocals of R&B-soul singer Alicia Keys, complimented with some choice words on life perspectives from Jay himself. Some of his best collaborative work to date with vocalists.

It’s the city’s image personified by Jay’s words, which manage to tap the core of those still wearing Timbs because, deep down, everyone wants to reach the level of opulence that Jay has… he just beat us there & seemingly left us behind. Yet, he reminds that he’s still connected to the city that never sleeps by going back & describing the life that lives there day and night.
Jay-Z and Alicia Keys performed the song live at MTV Video Awards 2009.

The music video was was directed by Hype Williams and was filmed on October 1, 2009, in Harlem, Times Square and around Ground Zero of New York City.

For more information about this songs please do visit their official website!
www.jay-z.com
Labels: 2 comments |

Apa Pendapat anda tentang Guy & Gurl mintak no. tel anda?

Dulu kalau nak berkawan kita selalu hantar surat jew.. kalau takde kertas cuba buat asap S.O.S tak pun hantar merpati ke.. tapi sekarang zaman moden dan di sertai teknologi yang canggih.. dengan adanya handphone atau cellphone ramai dah boleh berhubung antara satu sama lain.. tapi aku bukan nak bercerita tentang handphone atau jual sebarang model handphone kat anda... aku nak bercerita pasal bila guy atau gurl mintak no. telefon dari anda.. ape pertama kali dalam pemikiran korang? kalau lelaki biase lah mintak no. telefon dari gadis tapi apa akan terjadi kalau gurl yang mintak no. telefon dari lelaki? mesti pelik kan... tapi lelaki suka la toO!..bagi pendapat akulah girl tue bagi pun sebab....
  • nak berkawan sahaja dan tak lebih dari tue..
  • kalau lebih pun terpulang pada that gurl..
  • jangan fikir pasal pepatah "timba cari perigi".. dah tak boleh pakai dah pepatah tue sbb sekarang zaman 21 century bukan zaman mak bapak kita, come on lah positif lah sikit bila berfikir..
  • Mungkin die berminat nak kenal dengan orang tue ke..
  • lelaki tue nampak handsome ke ape ke... (selalu aku dengar tentang nie)
  • kalau playgirl plak meramai2 kan lagi boyfriend mereka haha!
  • Mesti diorang dah nak kahwin.. baru mintak no. telefon
  • kalau tak kenal mane boleh bagi.. baru jew kenal 2 minit terus mintak no. ko apsal! nampak kasut tumit tinggi aku nie! (haha ayat girl brutal)
  • belajar bersama2 ke buat discussion ke ade hal penting ke (bagi pelajar dan yang berkerja)

kalau guy plak mintak dari gurl nombor telefon ape plak korang fikir bagi kaum wanita? dari pendapat aku ade banyak sebenarnya.. antaranya ialah...
  • berkawan..
  • mengorat..
  • nak buat asigment ke buat keje bersama ke (bagi pelajar atau yang sudah berkerja)
  • nak lepak same2 ke (bersosial dalam keadaan terkawal)
  • mengorat... eh bukan ke dah ade kat atas tadi.. ;p
  • saje2 jew... (ade ke?)
  • die rase muka die handsome dan nak test market die.. haha!
  • die nak cuba jadi playboy yang berjaya dalam industri mengumpul awek2 di keliling pingang mereka
bukan aku nak belah pada guy atau sesape pun tapi aku ada pengalaman mintak no. tel nie pada girls and they cepat perasaan hahahaha! dan sesetengahnya tak! dan bagi aku yang tidak itu adalah seorang yang positif! pemikiran yg bijak!.. anyway terpulang la pada ape2 pendapat korang asalkan tahu niat dan nawaitu korang.. ape2 hal berkawan la seramainya.. sebab berkawan nie takde istilah seorang seperti bercinta.. berjuta2 pun takpe! janji lagi meriah!

rasa pendapat saya nie salah boleh bagi comment kat bawah jika anda rasa anda tidak berpuas hati =)
Labels: 7 comments |

Hair Styles

Macam jenis styles rambut kite tengok zaman sekarang.. lelaki berambut panjang, girl berambut pendek la, rambut pendek sebelah dan panjang sebelah (yang bertudung tetap comel!).. macam2.. aku tengah memikirkan nak buat rambut apa kat salon bulan julai nie.. kalau boleh biar sesuai dengan aku... korang rase muka aku nie sesuai uat rambut cmne?

kat bawah nie antara styles rambut yang aku jumpa dalam magazine japan! cantik rambut diorang! memang japan trensandance dalam bidang rambut2 nie...

Click on the image to enlarge!


Labels: 2 comments |

Survey! untuk blogger

Aku nak buat survey! kalau boleh nak semua rakan2 blogger membantu!..

korang rase apa artikel yang sesuai untuk post terbaru aku nanti?


Labels: 2 comments |

Mengucapkan terima kasih kepada Pengcomment!

Aku kat sini ingin mengucapkan berbanyak terima kasih pada semua yang mengkomen post "BLOG ORANG LAIN HEBAT2! " dan tidak lupa jugak kepada yang memberi idea, pendapat, pujian, nasihat, tips bernas serta yang membaca blog aku..aku harap ini menjadi pendorong aku untuk menghasilkan artikel2 yang berkualiti untuk di baca oleh blogger serta membaca yang setia! Sejuta terima kasih di ucapkan pada anda semua!

-johari sulaiman-
Labels: 0 comments |

GEMPAR!! Bukti Gambar Rogol beramai2!

WARNING: GAMBAR SANGAT KEJAM PG13

Apa nak jadi sekarang nie... aku dapat gambar nie kat dalam internet.. kecian... tak ada belas kasihan langsung.. di perlakukan begitu sahaja! kalau aku ade kat situ lame dah aku cegah perkara nie dari berlaku tapi aku tak tahu tempat kat mane... so semoga beliau tidak trauma!


*Gotcha! hehehe jangan marah
Labels: 4 comments |

Apa akan terjadi kalau Bumi meletup?

One day the earth shall die... korang rasa apa akan terjadi kalau bumi meletup? maksud aku meletup macam kejadian Supernova.. kalau manusia masih menghuni bumi ketika itu, apa perasaan diorang? diorang nak duduk mane? aku rase dengan cuaca panas sekarang nie pun dah menampakan berlaku pencemaran seperti kereta dengan tak tukar minyak hitam pastu drive macam kereta api kat jalan raya.. buang sampah merata2, bakar sampah, bakar bayi (aku tak tahu ape kena mengena dengan hal nie tapi aku rase ade kot).. haha, merokok lagi, macam kawan aku jew satu hari 3 kotak 20 batang sehari.. itu dah 60 batang.. kalau sebulan?baik suruh die sedut ekzoz kereta yang tak tukar minyak hitam tue fiuhhh!.. ada pengunaan eletrik yang berlebihan.. yelah 24 jam bukak laptop blogging, tgk facebook, main game, download (waaahhhhh! terasa aku).. banyak lagi perubahan yang tak boleh dielakan atas kepentingan manusia untuk kepuasan diri mereka.. jadi silap siapa kalau bumi mati dan meletup? "sendiri mau ingatlah"
Labels: 7 comments |

Jika Anda Seorang Penyanyi Atau Mempunyai bands

Setiap manusia ada impian.. impian aku adalah menjadi seorang pemusic metal... dapat main gitar dalam band pun jadilah tapi aku beginner je.. bukan professional.. maybe satu hari nanti.. who knows.. kalau di beri peluang.. nak jugak main dalam bands metal dunia macam Metallica ke.. berangan betul huhu.. uhuk2 jadi kembali ke dunia realitinya saya ada beberapa soalan yang hendak di kemukan kepada pembaca dan blogger yang meminati music... soalannya ialah...

Apakah genre music yang anda akan main? Siapakah idola pemusic, band dan penyanyi anda?

Sertakan jawapan anda di dalam comment di bawah



*Semoga impian anda tercapai satu hari nanti
Labels: 9 comments |

Jatuh Cinta dengan orang yang tidak sepatutnya..

pernah tak korang fikir sejenak... ape akan terjadi kalau korang bercinta dengan orang yang tidak sepatutnya? adakah cinta itu akan berputik? adakah cinta itu akan malap? ramai tidak mempersoalkan hal nie sebab sibuk mengejar cinta tanpa memikirkan hal2 penting termasuk hati, karakter dan sebagainya sebab kebanyakan yang mengejar cinta selalunya melihat dari rupa (ini termasuk aku, sebab toO payah nak cari gf.. memilih sangat haha)..

Apa akan terjadi kalau orang yang kite nakkan to bukan sepatutnya milik kite tapi kawan kite yg sentiasa ade sebelah kite to sebenarnya menunggu kita dari dulu dan sepatutnya jadi milik kite? banyak yang tak boleh di jangka dengan ketentuan jodoh dari Tuhan.. bila berkenalan pulak tak sampai sebulan dah bercinta.. ade to tak sampai satu hari.. memang hebat aura nie! aku nak belajar la mengorat dengan sesiapa yang mampu buat macam toO hehehehe.. macamane plak kalau orang yang kite nak tapi dia taknak kite pastu kite sibuk plak nakkan dia? dah ape plak akan terjadi kalau dua pihak dah suka same suka tapi seorang plak was2? parah betul nie..

aku paling suka ade satu cerita nie siap tunjuk tentang tiga dunia percintaan yang berbeza.. Keabadiaan Cinta lakonan Ezlan yusof, Remy ishak, Tiz zakiyah dan Cheryl samad.. kisah percintaan orang buta bercinta dengan si pekak n bisu, kedua cinta dengan bangsa lain, ketiga cinta antara dua orang muda & tua, sape2 ade astro mesti sure tengok filem arahan khabir bhatia nie (aku takde astro so tengok kat kedai makan hehehe layan sampai abis), korang rase cinta no. 1 toO wujud ke? abaikan no. 2 dan 3 sebab memang dah selalu berlaku.. agak2 rase macamanelah diorang nak bercinta eh.. tapi itu kuasa Tuhan... boleh berlaku... so pada sesiapa nak bercinta to fikirkan2 lah... jangan main bercinta je, buat pilihan yang sebetulnya, kata orang kita akan jumpa yang salah dulu sebelum jumpa yang betul.. last2 tak kahwin pastu bergaduh2 macam orang dah kahwin.. SELAMAT BERCINTA...

*pembaca dan blogger yang ada komen2 yang bernas atau sebarang pendapat boleh beri comment kat bawah ok! komen anda amat dialukan! dan akan di balas!
Labels: 5 comments |

Blog Orang lain hebat2!

hehehe bila aku pergi melawat blog2 orang lain.. blog diorang memang cantik gila! dengan warna warninya, dengan hiasan.. malah mempunyai follower yang ramai kira blog diorang friendly user.. blog aku simple jew.. maybe aku masih beginner dalam blogging nie.. aku harap ramai yang akan follow aku! hehee! kepada yang follow aku, korang the best in the world!.. i hope ramai lagi yang akan follow aku di my blog.. keep on blogging for all the blogger in the world!

Avril Lavigne - Alice

"Alice" is an alternative rock song written and performed by Canadian singer-songwriter Avril Lavigne for the soundtrack to the 2010 film Alice in Wonderland, entitled Almost Alice, which will be released on March 2, 2010. The song is a mid-tempo ballad sung from the perspective of the film's lead character, Alice. According to Lavigne, she wrote the song after asking Disney executives and director Tim Burton for a role on the soundtrack. The song was produced by Butch Walker and mixed by Lavigne's former husband Deryck Whibley (sad to see they divorced.. because they are like perfect couple)

"her voice reminds me a lot of alanis morissette in this song.."

Do visit her official website for more information
www.avrillavigne.com

Labels: 0 comments |

Celebrities with their babies!

Adorable aren't they!



from Upper left: Alyson Hannigan (American pie), Jessica Alba, Gwen Stefani, Angelina Jolie, Victoria Beckham (wife of Beckham and one of spice girl), Kelly Rutherford (Gossip girl), Jennifer Garner, Tiger woods
Labels: 0 comments |

Anger

Anger is an emotion. The physical effects of anger include increased heart rate, blood pressure, and levels of adrenaline and noradrenaline. Some view anger as part of the fight or flight brain response to the perceived threat of harm. For Starter kite nie semua marah2 sebab ape? macam takde point pun marah.. membazirkan tenaga jew.. buat plak bulan nie musim panas.. lagi panas hati kalau ade orang buat hal.. selalunya anger is viewed as a form of reaction and response that has evolved to enable people to deal with threats, dalam mane2 agama pun tiada yang mengalakan kite marah tak tentu hala.. ape2 hal kite kena cool down.. kena ade anger management (kawalan kemarahan), kalau tak leh gak nak cool down, amik sebaldi air pastu jirus atas kepala sendiri (jangan plak jirus air panas), buat yg beragama islam amik wudhuk.. pastu kalau ade buat salah macam terpinjam duit ke sampai tak pulang duit, tercabut bulu idung anda ke, maafkan die dan berbincang cara baik ok! sebab In terms of the seven deadly sins, anger is the sin wrath.. jadi beringatlah bahawa.. sabar separuh dari iman..
Labels: 2 comments |

PANAS = HOT

Korang rasa tak bahang panas sekarang nie kat Malaysia... macam duduk kat microwave je kan... aku tak boleh nak describe macamane panasnya hari nie tapi korang boleh bayang yang aku hanya memakai singlet dan seluar pendek je so korang tahu tahap kepanasannya camne.. kalau nak di ikutkan hati mau jew aku beli tiket pergi Antarctica.. aku rase la kan kepanasan nie di sebabkan ape yang manusia buat kat bumi (kesian bumi).. mane taknya.. aku pegi bandar jew asap2 kereta cam asap kapal.. orang buang sampah merata... macam2 lagilah.. jadi pada penduduk bumi kalau rase taknak tgk bumi nie meletup supernova.. baik jaga bumi nie wokey!
Labels: 6 comments |

The Collector

Handyman and ex-con Arkin aims to repay a debt to his ex-wife by robbing his new employer's country home. Unfortunately for Arkin, a far worse enemy has already laid claim to the property - and the family. As the seconds tick down to midnight, Arkin becomes a reluctant hero trapped by a masked "Collector" in a maze of lethal invention while trying to rescue the very family he came to rob..... You must watch this movie! it's a very gruesome and yet full with suspense! if you love SAW 1 until 6, you are going to love this movie! This movie is rated PG 13 so parents do care to take a look what your kids are watching this days.. have fun!
Labels: 0 comments |

Happy Chinese New Year!


i want to wish happy Chinese New Year 2010 to all my Chinese friends! hope you all get lot's of ang pau! and mandarin oranges! GONG XI FA CHAI!

My Twitter!

i started my own twitter page now! it's still brand new, so please do follow me if you want to know what i'm doing right now and you can ask me anything! ape lagi follow la my twitter page!
the address ade kat bawah toO


https://twitter.com/joharisulaiman
Related Posts with Thumbnails