Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Anger

Anger is an emotion. The physical effects of anger include increased heart rate, blood pressure, and levels of adrenaline and noradrenaline. Some view anger as part of the fight or flight brain response to the perceived threat of harm. For Starter kite nie semua marah2 sebab ape? macam takde point pun marah.. membazirkan tenaga jew.. buat plak bulan nie musim panas.. lagi panas hati kalau ade orang buat hal.. selalunya anger is viewed as a form of reaction and response that has evolved to enable people to deal with threats, dalam mane2 agama pun tiada yang mengalakan kite marah tak tentu hala.. ape2 hal kite kena cool down.. kena ade anger management (kawalan kemarahan), kalau tak leh gak nak cool down, amik sebaldi air pastu jirus atas kepala sendiri (jangan plak jirus air panas), buat yg beragama islam amik wudhuk.. pastu kalau ade buat salah macam terpinjam duit ke sampai tak pulang duit, tercabut bulu idung anda ke, maafkan die dan berbincang cara baik ok! sebab In terms of the seven deadly sins, anger is the sin wrath.. jadi beringatlah bahawa.. sabar separuh dari iman..
Labels:
2 Responses
  1. ~kuyam~ Says:

    anger is the sin wrath...ye ke?
    hee..bru tahu
    pasni kena control kemarahan da ni
    sbb bukan dpt pape pun kalau jd pemarah kan? :)


  2. yup2! bahaya wow kuyam.. dalam dosa ketujuh tue... yup! betul tue bersabar lagi elok!


Related Posts with Thumbnails