Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

AKHIRNYA AKU CONVO hehehehehe

aku happy semalam aku dapat convo!!!! yeahhhhh!!!!! semangat nak meneruskan belajar aku ke peringkat yang lebih..lebih tinggi.. terima kasih pada mak cik dan pak cik aku yang sudi datang jauh hanya nak tengok anak saudara die convo walaupun mak n ayah aku tak dapat hadir sebab menunaikan haji.. tapi yang penting buah hati aku datang bagi bunga dan teddy bear!!!! i love u baby!

Problem!

Masalah adalah suatu halangan yang menghalang pencapaian dalam sesuatu sasaran atau tujuan tertentu. Hal ini merujuk pada suatu keadaan, situasi, atau masalah yang belum di selesaikan. Dalam erti kate lain, masalah berlaku apabila seorang individu sedar akan perbezaan yang antara apa sebenarnya yang berlaku dan apa yang diinginkan antara satu atau lebih individu.

jadi jika dilihat dalam sudut hidup masalah ini menjadi penyeri dalam hidup kita, so hendak atau tidak kite kena terima jugak masalah dalam hidup ini, sebab dalam menyelesaikannya membuatkan kite lebih berpengalaman dan lebih matang... jadi bersabar sajelah dalam mengharungi liku2 masalah dan dugaan nie.. biaselah kalau takde masalah bukan hidup namenya betul tak?

saje je aku letak gmbr kucing tue sebab muka die cam ade problem je ahahahaha
Labels: 0 comments |

B.O.B



Bobby Ray Simmons, Jr. (born November 15, 1988), also known by his stage name B.o.B is an American musician and record producer. He is currently signed under the labels of Grand Hustle Records, Rebel Rock Entertainment and Atlantic Records. His debut single "Nothin' on You" reached number one in both the U.S. and the U.K. "Airplanes", B.o.B's second single with haylie from Paramore, emulated this success, peaking at number one and number two in the U.K. and the U.S. respectively. His third single, "Magic" recently became B.o.B's third consecutive top 10 hit on the Billboard Hot 100. B.o.B was named the 9 hottest mc in the game by MTV of 2010.

His Rap has been famously known through out the debut songs with bruno mars.. nice collaboration!

for more information visit his official website
http://www.bobatl.com/
Labels: 0 comments |

Ketagihan kepada facebook

Seronok jugak dapat join facebook nie.. walapun dulu aku sibuk melayan myspace dan friendster tapi sekarang facebook menjadi satu fenomena kegilaan semua manusia di muka bumi... kalau di lihat dari aspect semua benda.. facebook nie takdelah ape sangat cuma bestnya kite boleh berkenalan dengan kawan2 baru n jumpa kawan2 lame dan berkongsi bermacam2 benda...

Dalam banyak2 hal facebook nie jugak mampu bawak satu penyakit yang belum di kategori sebagai penyakit teruk lagi hehehe.. yaitu ketagihan facebook.. pernah tak korang terfikir korang ashik nak online jew keje.. pastu ashik log in je dalam sehari mungkin lebih... ini adalah antara simpton2 ketagihan kepada facebook

*Anda bangun pagi je benda yang anda fikir adalah facebook dan same jugak sebelum tido facebook jugak dalam minda pastu baru tidur

*takde ape yang rase best dari nak online facebook ashik nak online jew keje sebab kalau tak online rase kosong gile! sampai lupa tanggungjawab lain dan melengah2 perkerjaaan lain

*Anda tidak boleh hidup untuk lebih dari satu hari tanpa menggunakan Facebook.

*Walaupun anda tidak online facebook tapi anda rase macam nak check2 jugak facebook anda..

*kehidupan nyata anda tidak terasa begitu baik dan apabila mengonline facebook anda rase ia menyajikan sebuah kehidupan fantasi untuk melarikan diri dari kehidupan realiti di mana ia di rasakan sebagai satu yang nampak tidak dibebani, bahagia, dan mudah - sesuatu yang berlawan dari kehidupan sehari-hari anda.

*Tidur yang cukup tidak lagi menjadi penting bagi anda Sebaliknya, anda siap untuk tidur lewat sampai tak sedar dah nak pagi hanya sebab kerana online ..

*Anda mempunyai banyak kawan2 di Facebook tetapi anda masih merasa sangat sunyi.

bahaya gile facebook nie kalau setakat nak online saje2 takpe untuk lepaskan boring.. tapi kalau boleh buat kite jadi gian.. baik kite cuba slow2 untuk gengam balik realiti..
Labels: 0 comments |

Trend Pemakaian Zaman Sekarang


Kalau kite jalan pegi mall ke, tengok movie atau majalah atau television, atau pegi pasar malam sekali pun.. kita takkan terlepas pandang pada manusia2 yang lalu lalang... tapi korang perasaan tak sesuatu?

Perasaan tak bila kite tengok sesetengah orang memakai stylish gile pakaian... macam2 jenis fashion.. aku sendiri pun tak terkecuali tergolong dalam kelompok mereka2 ini.. yelah pakaian comel dan trendy takkan taknak try nak pakai... mestilah nak kan?? hehehe

macam2 lah cara pemakaian tak kira lelaki ataupun perempuan.. dengan lelaki yang suka pakai V collar tshirt, pakai baju kotak2 western tue... sampai lah ke perempuan yang suka pakai pakaian yg cute2 dan aku sendiri tak reti nak panggil ape pakaian diorang sebab aku tak tahu hehe..

Tapi aku perasaan jugak lah pada pakaian lelaki, contoh collar V tue di adaptasi dari pakaian perempuan sebenarnya.. tapi sesuai jugak bila lelaki memakainya.. dan juga pemakaian baju kotak2 yang dahulunya di pakai lelaki sekarang perempuan pun mula memakai pakaian tue.. dulu lelaki je pakai zaman2 seattle tersembur keluar band nirvana, hahaha kate grunge la zaman tue.. hehehe

so tak kira la apepun pakaian yang kite pakai harap ia bersesuaian dengan kita.. jangan pakai plastic tong sampah sudah hehehe

picture credit to http://www.gap.com/
Labels: 0 comments |

bimbing aku

Kedengaran post nie agak berlainan sedikit.. aku hanya mampu jujur dalam menaip sesuatu sebab ini untuk tatapan semua so post nie bukan sahaja aku tujukan untuk diri aku tapi aku nak tujukan pada semua..

aku di lahirkan dan di besarkan dari keluarga yang penyayang, ibu bapa aku mendidik aku tanpa henti dengan kasih sayang mereka walaupun aku sedar umur aku sudah menjangkau 20 an tapi mereka masih menganggap aku seorang kanak-kanak, itu lah kehebatan kedua ibu bapa aku, namun saban hari aku sebagai seorang anak yang semakin matang harus menempuh pelbagai dugaan, cabaran yang harus di lalui.. aku sedar.. setiap hari aku mengingatkan diri aku bahawa aku hanya manusia biase.. aku hanya hamba Allah yang hina... yang banyak dan pernah melakukan dosa.. aku hanya mampu berdoa pada Allah supaya aku di ampun dosa...

kita tak boleh lari dari semua itu.. setuju tak? banyak benda aku memikirkan sejak akhir2 nie.. kekadang duduk sorang2 nie boleh membuat kita banyak memikir.. aku banyak memikirkan tentang kehidupan aku, perkara yang aku pernah lakukan, perkara yang sepatutnya aku lakukan, perkara yang tak sepatutnya aku lakukan... selalu berakhir dengan tanpa noktah.. sebab ade seribu persoalan yang bermain di minda aku... hmmmmm... kehidupan nie penuh dengan warna warni kan...

Aku mengharapkan sokongan dari keluarga aku, kekasih ku, dan sahabat2 karib ku dalam menjalani kehidupan yang bakal menjelang.. supaya bimbing ku.....
Labels: 2 comments |

Infant Sorrow - Inside Of You

Old as Ancient Skies
I've had these wondering eyes
But you took me by suprise when you let me inside of you

Inside of you
Inside of you
There's got to be
Some part of me
Inside of you

Inside of you, I could cross this desert plane
Inside of you, I can hear you scream my name
Inside of you, while the stars unfold
I've crossed me heart and I've crossed the world
And I need you here and I need to be
Inside of you

Now the flowers bloom
I feel you creep into my room
And if this should be our tune
I'll die here inside of you

And the world explodes
I've never been down this road
Teach me how to glow
While I'm moving
Inside of you

Inside of you, the restless find their dreams
Inside of you, this king has found his queen
Inside of you, all the stars unfold
I've crossed me heart and I've crossed the world
And I need you here and I need to be
Inside of you

Inside of you
Bay blue
So say it's you
To thoughts untrue
Who I woo
It's you I woo

Through and through
And through and through
There's so much more than just a screw
Inside of you

And I was blizzard blind
Felt like I've lost me mind
But you've treated me so kind
I don't know what to do.

i dedicate this to someone i love
Labels: 0 comments |

Inception

Inception is a 2010 American science fiction film written, produced, and directed by Christopher Nolan. The film stars Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Cillian Murphy, Tom Hardy, Dileep Rao, Tom Berenger, and Michael Caine. DiCaprio plays Dom Cobb, a thief who extracts information from the unconscious mind of his victims while they dream. Unable to visit his children, Cobb is offered a chance to regain his old life in exchange for one last job: performing inception, the planting of an idea into the mind of his client's competitor.

Christopher Nolan always impress me with his brilliant ideas of movies that captured my breath.. especially this movie and the dark knight.. And another things is the music itself.. Hans Zimmer is one talented music maker.. my favorite in the inception sound track would be the last song called time..

in my opinion this movie will blow your mind with it's original ideas and CGI grafic but also make the desire not only to make us think, but can make our own minds to explore how dreams can be built and we are able to do anything as long as it is not breaking out of the physics of our minds, we as humans can take a creative idea in written and drawn by Christopher Nolan as a challenges that our brains are actually powerful

for more information do visit the website
http://inceptionmovie.warnerbros.com/


Labels: 0 comments |

Squirrels


Squirrels belong to a large family of small or medium-sized rodents called the Sciuridae. The family includes tree squirrels, ground squirrels, chipmunks, marmots (including woodchucks), flying squirrels, and prairie dogs. Squirrels are indigenous to the Americas, Eurasia, and Africa and have been introduced to Australia. Squirrels are first attested in the Eocene, about forty million years ago, and are most closely related to the mountain beaver and to dormice among living species.

Squirrels only breed once or twice a year, and give birth to a varying number of young after three to six weeks, depending on species itself. The young are born naked, toothless, helpless, and blind. In almost all species, only the female looks after the young, which are weaned at around six to ten weeks of age, and become sexually mature at the end of their first year. Ground dwelling species are generally social animals, often living in well-developed colonies, but the tree-dwelling species are more solitary.

Ground and tree squirrels are typically diurnal, while flying squirrels tend to be nocturnal and except for lactating flying squirrels and their offspring, which have a period of diurnality during the summer.

hahaha i love this picture.. i found it in the google!

Labels: 0 comments |

JS32 King V™ w/ Floyd Rose

i went to the official website of Jackson guitars.. and i found this cool awesome looking guitars.. it looks so damn cool! i gotta have it for my birthday in year 2011! and that is a must..





it features a great looks for playing a metal songs!.. if anyone can help me find the price for this guitars in malaysia it would be helpful for me.. thank you!

for more information do visit their official website
www.jacksonguitars.com/
Labels: 0 comments |

Bruno Mars

He's is one of the talented musician/music producer i ever heard for the year 2010.. let's take a look who is this Bruno Mars..

Peter Gene Hernandez, born in October 8, 1985, who better known by his stage name as Bruno Mars, is an American singer-songwriter and music producer. He is known for lending his vocals and co-writing the hooks for the songs "Nothin' on You" by B.o.B, and "Billionaire" by Travie McCoy, as well as his own international number-one single "Just the Way You Are". He also co-wrote the international hits "Right Round" by Flo Rida featuring Kesha, "Wavin' Flag" by K'naan, and "Fuck You!" by Cee Lo Green. In October 2010, he released his debut album, Doo-Wops & Hooligans.

for me he got the most beautiful voice.. especially when singing a ballad or even R&B songs, Before becoming a successful solo artist, Bruno Mars was an acknowledged music producer, writing songs for Alexandra Burke, Travie McCoy, Adam Levine, Brandy, and Sean Kingston, as well as Flo Rida in the international hit "Right Round" how awesome is that? making a influential and & popular music single's!..

My favorite songs in his album is "GRENADE"! a sad R&B song with good melody and incredible vocals of Bruno Mars!
Labels: 0 comments |
Related Posts with Thumbnails