Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

LISA SURIHANI!!!!

Sekali lagi pengunaaan facebook menjadi satu medium untuk aku borak2 dengan artist hehehe bukan selalu dapat comment dari artist hehehe so here is this! MY FAVORITE MALAYSIA ACTRESS!!! lisa surihani!!! i love her so much she is so adorable!!!

NAMA SEBENAR: Lisa Surihani Mohamed
TARIKH LAHIR: 23 Mac 1986
TEMPAT LAHIR: Kuala Lumpur
AYAH: Allahyarham Mohamed Mahbob
IBU: Siti Amira Ahmad
KELUARGA: Anak keempat daripada lima beradik
KERJAYA: Model, pelakon


Beli barang Domo

pegi singapore hari tuew sempat beli barang Domo so beli lah patung Domo... beg Blackberry Domo tuew aku beli kat Malaysia je.. tapi comel! :) so siapa yang minat beli cepat2 comel gile! kot!

untung dapat murah patung domo tuew hehehe!
Labels: 2 comments |

hans Zimmer

Hans Florian Zimmer di lahirkan pada September 12, 1957 dan merupakan seorang komposer film Jerman dan penerbit muzik.

Selama hampir tiga dekad Zimmer telah menyusun muzik untuk lebih dari 100 filem termasuk beberapa skor filem terkenal, seperti The Lion King, Gladiator, dan The Dark Knight. Beberapa lagu2 beliau yang terbaik adalah dari movie2 Sherlock Holmes (2009), inception (2010), Megamind (2010), rango (2011), Pirates of the Caribbean: Pada Stranger Tides (2011), dan Kung Fu Panda 2 (2011) .

Zimmer menghabiskan kariernya di united kingdom sebelum berpindah ke Amerika Syarikat. beliau merupakan ketua bahagian muzik untuk perfileman di studio DreamWorks, dan bekerja dengan komposer lain melalui syarikat yang dinaungkan beliau sendiri iaitu Remote Control Productions.

boleh dikatekan kebanyakkan music2 beliau mengunakan orchestra yang cukup besar dan massive vocal orchestra! sangat kagum! meninggalkan kesan yang mendalam pada siapa yang mendengar dan menonton filem yang mengunakan sentuhan music beliau

"His works are notable for integrating electronic music sounds with traditional orchestral arrangements. He has received four Grammy Awards, two Golden Globes, a Classical BRIT Award, and an Academy Award. He is named also on the list of the "Top 100 living geniuses", published by The Daily Telegraph"

first time aku dengar music instrumental beliau time tuew umur darjah 2 tahun 1995 cerita LION KING! beliau bukan calang2 orangnya.. aku kagum music2 yang dibuat oleh beliau sebab memang unique dan kebanyakkan di dalam movie2 yang hebat2!

rajin

i rajin main gitar

i rajin dengar lagu

i rajin online

i rajin baca buku

i rajin garu2 badan i

i rajin tidur

i rajin berdengkur

i rajin wat gile

i rajin gelak2

i rajin sms2 orang

i rajin call orang

orang lain rajin call i walaupun jenis yang duduk jauh benua lain tak reti bahasa betul dah tahu sane siang dan malaysia malam tapi call i jugak tapi i jawap jugak lah sian die international call jauh

i rajin bergaduh dengan kucing

kucing i rajin kaco i

i rajin main lighter

i rajin isap rokok

i rajin wat bodoh je

i rajin buli kawan2 girl i

i rajin kaco orang

i rajin wat muka macam takde perasaan

i rajin mengorat tapi tak dapat pun tapi bila tak mengorat ade plak yang bagi nombor phone ape ag i sms lah hehehe

i rajin telefon my mum sebab anak manja

i rajin mengaku i anak manja

i rajin pegang perut kucing i

i rajin tengok langit, bulan, bintang, kucing tengah mengorat kucing betina

i rajin travel.. nak travel seluruh dunia

i rajin nak wat ape je yang orang rajin taknak buat tapi nak buat tapi tak sangka buat2 rajin

i rajin kalau i rase rajin tapi i pemalas sebenarnya........

p:s aku bosan sebenarnya so aku buat post ini heheheh rajin kan saya?

Labels: 0 comments |

Vacation In singapore!

Boleh plak aku tibe2 tanpa di rancang pegi vacation dengan member aku ke singapore.. so aku taknak expect ape sangatlah sebab duit tengah parah gile.. dengan berbekalkan hanya 100SGD (singapore dollar) aku menganggap ini hanya sebagai perkenalan untuk percutian2 yang seterusnya ewah!... takleh blah sebenarnya bawak seratus dollar je.. tapi kitaorang students so hehehe kira boleh lah tuew bercuti 2 hari hehehe..

bermulanya pengembaraan kami berdua menaiki Tiger airways ke sane.. dengan harapan untuk menjadi seorang pemgembara backpackers yang terhebat (ayat nak poyo je) dengan tidur tak cukup so aku tertidur kat dalam flight sampai tersendung2 kepala kat member aku.. hahaha! yang penting pramugari2 tiger airways ade yang comel! hahaha teringat aku seorang dari mereka buat aku cair name nur amalina! comel gile!

so nak jadikan cerita sampai kat sane memang agak biaselah.. cuma yang membuatkan singapore nie lain adalah kemodenan infrastructur diorang yang agak versatile.. cantik bangunan diorang.. especially kat orchard roads.. dan paling aku suka adalah MRT diorang macam kat subway US style... tapi yang kelakarnya penduduk diorang macam jenis wat hal sendiri je.. tak kisah pasal kitaorang.. dan kebanyakkan mereka banyak mengunakan teknologi gadjet yang aku sendiri tak sangka macam barang harian je diorang pakai hahaha...

mereka mengekalkan ciri2 sopan santun, menghormati orang yang lagi tua, peramah jugak orang2 kat sane dan banyak lagilah.. kehidupan mereka seperti robot semuanya laju, macam jepun...tapi aku pegi situ sebagai tourist je.. so satu lagi yang bestnya singapore takde anjing hehehe.. banyak kucing, gebu2 dan gemuk serta besar! dan diorang tak benarkan merokok kat sane! bagus2..

tempat aku pegi banyak lah plak so aku cerita sikit jelah macam orchard road yang aku sangka macam melaka last2 macam kawasan pavillion kat malaysia memang tak dapatlah aku nak beli souvenior hahahaha! Sentosa island yang cantik nak mampus walaupun kecik tapi oklah ade universal studios dan tempat2 yg cute penuh dengan hutan yang cantik.. =) pastu aku stay kat geylang so ramai penduduk muslim di sane!

kebanyakkan tourist yang datang sane aku tengok dari philipina, malaysia, korea, jepun dan negara2 eropah so korang kena datang lah tengok best gile kot singapore! tengok budaya yang berbeza! tapi memang lain dari yang lain.. keselamatan anda terjamin kerana singapore adalah tempat terselamat! safest place kate member aku! hehehe! banyak kucing :p
Labels: 0 comments |

Selamat hari guru!

16 MAY 2011 menanda hari keramat buat guru2 seluruh dunia... dan di sini aku nak mengambil kesempatan untuk ucapkan selamat hari guru kepada semua guru seluruh dunia, guru yang pernah mengajar aku, sahabat2 seperjuangan aku, dan tidak lupakan jugak kepada mama dan abah yang merupakan guru terbaik dalam dunia ini... dan tidak dilupakan aku jugak!

SELAMAT HARI GURU!

DOMO KUN!!!!

Aku pelik jugak lah sebab tengok ramai betul orang minat DOMO kun nie dulu.. aku sendiri time tuew tak tahu Domo Kun tue ape... time tue aku ingat kan menatang apelah petak coklat mulut terganga nie... so last2 akhirnya kawan aku jugaklah perkenalkan watak Domo Kun nie... nak kate domo kun nie cerdik takdelah plak.. aku tengok bodoh semacam je hahaha.. dengan suara yang ashik bunyi macam beruang menguap je pastu dah lah bentuk empat segi hahaha.. walau bagaimanapun aku mula jatuh hati pada domo kun nie sebab die bodoh dan bengap hahaha... itu yang menyebabkan die comel gile! baru aku faham nape perempuan2 semua suka Domo nie.. hahaha aku pun dah tergila2 minat dah..

pada yang meminati Domo Kun nie.. terus meminati ia ok... sebab die satu hari nanti mampu menandingi Sponge bob!

Hope

Every movie we see, every story we're told... implores us to wait for it. The third acts twist The unexpected declaration of love. The exception to the rule. But sometimes we're so focused on finding our happy ending we don't learn how to read the signs. How to tell the ones who want us from the ones who don't. The ones who will stay from the ones who will leave. And maybe this happy ending.. Maybe it's you... on your own picking up the pieces and starting over. Freeing yourself up for something better in the future. Maybe the happy ending is just... moving on Or maybe the happy ending is this: Knowing that through all the unreturned phone calls and broken hearts... through all the blunders and misread signals... through all of the pain and embarrassment... you never, ever gave up hope

Labels: 0 comments |

OSAMA BIN LADEN


March 10, 1957(1957-03-10) – May 1, 2011(2011-05-01)

The breaking news that shock me today (or not) that Osama bin Laden just passed away On May 1, 2011, U.S. President Barack Obama announced that Osama bin Laden was killed earlier that day by "a small team of Americans" acting under Obama's direct orders, in a covert operation in Abbottabad, Pakistan, 32 miles (51 km) north of Islamabad, affirming earlier confirmation by US officials to the media. According to US officials a team of 20-25 US Navy SEALs under the command of the Joint Special Operations Command and working with the CIA stormed bin Laden's compound in two helicopters. Bin Laden and those with him were killed during a firefight. The site is just a few kilometers from the Pakistan Military Academy in Kakul. DNA from bin Laden's body, compared with DNA samples on record from his dead sister, confirmed bin Laden's identity. The body was recovered by the US military and is in its custody.
Labels: 0 comments |

Nur Kasih The Movie Soundtrack

Persempenaan movie NUR KASIH yang bakal keluar nie aku teruja jugak nak pegi tengok nanti.. tapi yang membuat aku lagi eager nak pegi tengok ialah bila dengar lagu tema lagu tersebut yang dahulunya dinyanyi kan oleh yassin di gabungkan pula dengan tiz zakiyah.. makin gempak plak lagu tue jadinya... bukan selalu kan kite dapat dengar suara pelakon nyanyi lagu tema cerita tersebut hehehehe.. boleh tahan lah (sebab baru sekali je dengar kat radio).. nanti dah dengar banyak kali mesti suka punya hehehe

SO JANGAN LUPA TAU SIMPAN DUIT TENGOK CERITA NIE! ;)


Labels: 0 comments |

THOR 3D

hari nie satu MAY 2011 merupakan hari perkerja bagi semua umat perkerja kecuali aku wakakakkah... aku bukan nak cerita pasal hari pekerja tapi aku nak bercerita tentang apa yang aku buat hari ini di masa lapang... so kawan aku ajak lah tengok wayang hari nie... nak tengok FAST AND FURIOUS 5... sekali nak pegi tengok tiket... cerita tue macam kerepek panas abis tiket dijual FAST SELLING TIKET! hahaha same dengan name cerita die... so pergilah tengok cerita THOR.. tapi 3D, kawan aku first time nak tengok in 3D so die agak teruja skitlah.. dan berlari2 keriangan masuk ke panggung wayang awal gile... hehehe...

cerita nie memang agak best dan aku boleh bagi 7 bintang sebab nampak keslumberan pelakon utama nya yang penuh dengan aksi2 yang selalu kite lihat dalam movie2 Marvel comic sebelum ini... so korang yang berminat sila pergi tengok movie nie... tak membazir pun duit anda hehehe!

Trivia from the movie!
Brad Pitt itu dikhabarkan untuk peranan Thor; Channing Tatum dan WWE Paul Levesque (a.k.a Triple H) turut dipertimbangkan untuk peranan itu, Daniel Craig adalah pilihan pertama, dan Charlie Hunnam, Tom Hiddleston, Alexander SkarsgÄrd, Liam Hemsworth dan Joel Kinnaman diuji untuk peranan, tapi akhirnya adik Liam Chris Hemsworth mendapat bahagian.
Labels: 1 comments |
Related Posts with Thumbnails