Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Bruno Mars - It's Better If You Don't Understand

It's Better If You Don't Understand adalah merupakan extended pertama (EP) yang dikeluarkan penulis lagu, penyanyi dan penerbit muzik Bruno Mars, dikeluarkan pada 11 Mei 2010 sebagai EP digital-only. Tajuk EP berasal dari baris terakhir pada lagu "The Other Side", yang dikeluarkan sebagai album EP pertama pada bulan Julai 2010. Semua lagu-lagu dari album It's Better If You Don't Understand kemudian dimasukkan ke dalam album studio Mars 'debut , Doo-Wops & Hooligans (2010). EP ini berada di nombor 99 di carta Billboard 200, dan di nombor 97 di UK Albums Chart.

Lagu favorite aku dalam EP nie adalah Talking to the moon dan
Somewhere in Brooklyn.. EP nie agak susah nak dicari di pasaran Malaysia sebab Album penuh Bruno mars dah pun di pasarkan so kalau anda terjumpa boleh la membeli ia untuk dijadikan koleksi jika anda peminat Bruno mars!

Labels: 0 comments |

Prince Willian & Kate Middleton Weddings

With a smile that lit up TV screens around the world, Kate Middleton married Prince William in a union that promised to revitalize the British monarchy. A million people roared their approval as the royal couple then paraded through London in an open carriage.

Even knowing that an immense television audience was turning in to watch, the couple managed, at times, to appear in their own private world Friday, both at Westminster Abbey and on the balcony of Buckingham Palace.

William whispered to Kate, who radiated contentment and joy, as they pledged their lives to one another at the church with the simple words "I will."

After a ceremonial tour around London, they then delivered two — not one — sweet, slightly self-conscious kisses on the balcony, with William blushing deeply at the highly anticipated event. Within moments, a flyby of vintage and modern Royal Air Force planes roared overhead.

For much of the world, the wedding was a dramatic introduction to Middleton's beguiling star power. Despite the pressure, the 29-year-old carried the day with an easy smile, youthful exuberance and a sense of decorum that matched the event.

After the ceremony, Middleton curtsied easily before her new grandmother, Queen Elizabeth II, comfortably sharing the stage with the woman who has reigned since 1952. For many Britons, it was the first time since the queen's youth that they have seen such a composed, beautiful royal bride.

The couple's first royal wedding present came from the queen: the royal titles of the duke and duchess of Cambridge.

The Metropolitan Police estimated the crowd peaked at one million along the route, with around 500,000 people in and around The Mall trying to catch a glimpse of the couple's kiss.

The royal couple smiled broadly as they were driven to Buckingham Palace in the open-topped State Landau, a carriage built in 1902, escorted by four white horses and followed by scarlet-clad troops on horseback.

"We came for the excitement of everything," Mordic said. "We watched William grow up. I came for Prince Charles' wedding to Diana and I came for Princess Diana's funeral. We love royalty England and London."

Russell Peter

Siapa Russell Peter nie? hahaha Russell Peter merupakan seorang stand up comedy pelawak yang banyak mengunakan bangsa, budaya dan cara hidup sebagai lawaknya lebih2 lagi dari Asia..

Russell Peters di lahirkan di Brampton, Ontario, Kanada dan di besarkan oleh Eric dan Maureen Peters. Keluarganya adalah berketurunan Anglo-India dan Katolik Bapanya lahir di Bombay, India dan bekerja sebagai seorang inspektor daging persekutuan dan ibunya lahir di Kalkuta, India .. Dia mempunyai abang bernama Clayton yang lahir di Calcutta.

beliau bersekolah di Georges Vanier SD Katolik dari tadika sehingga grade 8, Sekolah Menengah Chinguacousy sehingga grade 9-10, dan Bramalea Secondary School sehingga grade 11-12 di Brampton


sebahagian besar
lawak Russell Peters kebanyakkan diambil dari pengamatan beliau terhadap persekitaran di sekelilingnya, beliau jugak sering menggunakan pengalaman hidupnya sendiri serta menirukan ascent atau cara hidup budaya yang berbeza untuk lawaknya. Russell Peters menggunakan status minoriti untuk membolehkan dia melawak tapi menurut sebuah wawancara yang dilakukan untuk The Nasional (KBK), beliau tidak berniat untuk meletakkan atau menyinggung bangsa dan budaya orang lain, malah beliau cuba mengangkat mereka melalui humor.

Official Website
http://www.russellpeters.com/

Mira Tilu!

Pernah dengar kumpulan Tilu? ala kumpulan under KRU yang bawak music genre jazz tue (aku rase la sebab aku tak reti sangat nak kategori kan band2 music nie).. TILU bermula dengan tiga anak muda yang hanya suka bermain muzik bersama dan menghabiskan masa dengan memperbaiki teknik permainan muzik masing-masing melalui pendedahan genre muzik yang berbeza seperti Jazz, R&B dan funk.

Sehingga suatu masa, tiga anggota asal TILU iaitu Bajai sebagai pemain keyboard, Johar sebagai pemain drum dan Puja sebagai pemain bass memilih untuk memperkembangkan lagi muzik dan karya mereka dengan menambah ahli kumpulan ini. Dengan penambahan Mira sebagai vokalis utama, Deo sebagai gitaris, Firdaus sebagai trumpet, Fareed flugelhorn dan Jeffny sebagai pemain saxophone, TILU menjadi sebuah kumpulan jazz muda tempatan yang berjaya mengorak langkah ke dalam industri muzik tanahair.

“Ku Bukan Aku” single pertama TILU yang sangat mendapat sambutan baik sehinggakan setiap jam diputarkan di corong radio tempatan. TILU mendapat sambutan hangat dengan berjaya manarik hati beberapa pihak media tempatan untuk mengadakan persembahan di acara majlis yang di anjurkan. Lagu ciptaan sepenuhnya Edry Abdul Halim ini berjaya menempatkan diri dalam carta radio-radio tempatan di mana masing-masing berada di kedudukan top 10 dan top 40.

Permulaan yang sangat baik membuatkan pihak pengurusan iaitu KRU Studios berasa yakin untuk menghasilkan sebuah album penuh dengan mengandungi 8 buah lagu yang kebanyakkannya adalah ciptaan TILU sendiri. Antara lagu yang terdapat dalam album ini adalah seperti “Diam Diam”, “Tolong”, “Yang Ku Ingin”, “I.L.U”, “Kau Selalu Ada”, “Malam Minggu” dan “Jangan Jangan Cuba”. Proses pembikinan album mengambil masa selama 4 bulan dan akan berada dipasaran tidak lama lagi.

TILU juga turut menghasilkan sebuah klip video arahan Yusry Abdul Halim bagi memperkenalkan single pertama mereka iaitu “Ku Bukan Aku”. Penggambaran diadakan di studio TED Network di Batu Caves selama sehari dimana ianya juga akan dimuatkan dengan elemen CGI. Kos keseluruhan klip video ini mencecah RM20ribu.

tapi aku bukan nak bercerita pasal kumpulan tilu sebenarnya (padahal dan panjang lebar cerita pasal band nie hahaha).. aku nak bercerita tentang penyanyinya MIRA TILU! yang sangat adorable! Mira has been in TILU as vocalist since 2009. Born a Taurus in 1990. 2nd in the family, started singing since at the age of 5 and Saloma as her idol. Joined TILU in 2009 with her 1st gig at Cantumas KL. Recorded her 1st album which was launched on 27/4/10 at The Laundry Bar by our very own Queen of Jazz Datuk Sheila Majid. Included in the album is TILU's top hit Ku Bukan Aku. Amirah Asraf at the moment is pursuing a degree in English Language at Universiti Putra Malaysia.

dapat jugak berpeluang berinteraksi dengan Mira di facebook (thanks to Mark sebab cipta facebook kalau tak jangan harap lah aku dapat berinteraksi dengan artis hehehehe)


OFFICIAL WEBSITE
Labels: 0 comments |

Vampire

korang perasaan tak sekarang nie dah banyak keluar cerita tentang vampire atau pontianak (aku tak tahu lah sejak bila pontianak ade persamaan dengan vampire sebab pontianak menakotkan kot dan vampire banyak digambarkan dengan muka hensem n cantik2 hehehe) tapi selalunya vampire nie ada saudara terdekat dengan Dracula.. mengikut pengetahuan yang aku dapat dari internet dan menonton dokumentari..

Vampire
adalah makhluk mitologi atau folkloric yang hidup dengan dengan memakan pada esensi kehidupan (umumnya dalam bentuk darah), tidak mengira dari mayat atau yang hidup. Walaupun vampire telah dicatat dalam banyak budaya dan meskipun spekulasi oleh sejarawan sastera Brian Frost bahawa "kepercayaan dan syaitan vampire penghisap darah adalah pendirian dan imaginasi manusia itu sendiri", dan boleh kembali ke "zaman prasejarah"

bila kite cerita tentang vampire mesti korang teringat cerita Twilight atau cite series yang popular macam Buffy the vampire slayer, Angel, the vampire diaries atau true blood.. namun itu semua adalah kehendak kita untuk mempercayai ia atau tidak tapi bagi aku itu semua hanya mitos sahaja dan hanya perlu dianggap sebagai hiburan dan bukan di amik untuk di jadikan realiti kehidupan.. terpulang pada anda untuk mentafsirkan apa yang anda rase terbaik ;)
Labels: 0 comments |

Rio & Scream 4

Minggu nie rajin jugaklah aku pegi tengok movie memandangkan tahun 2011 merupakan tahun terbaik untuk movie2 dari hollywood yang akan muncul seperti yang telah aku post minggu lepas.. so hari nie aku akan menceritakan dua movie yang aku pergi iaitu RIO dan SCREAM 4..

kite mulakan dengan RIO.. Rio bagi aku memang terbaik untuk semua sebab siapa yang tak suka watak kartun yang comel dengan grafic yang semakin hari semakin gempak.. so memang tak dinafikan yang movie RIO memang boleh dikatakan terbaik dan lawaknya freshnya.. dengan watak burung biru yang sedang pupus menjejak kaki ke tempat lahirnya dan melalui macam2 situasi yang penuh adventure.. so aku taknak cerita banyak sebab korang kena tengok sendiri.. tak bestlah aku cerita nanti spoiler jadinya.. aku bagi 7 bintang dari 10 bintang untuk movie nie! kalau banyak duit korang tengoklah dalam 3D lagi best!

Second movie yang aku nak bagitahu nie SCREAM 4 adalah sambungan dari trilogy Scream yang masih mengekalkan ciri2 Pembunuh bersiri yang memakai topeng dan jalan ceritanya jugak sudah berubah dan masih ade lagi ciri2 situasi yang lama dalam movie2 nya sebelum tapi bila aku tengok kat wayang ceritanya agak membosankan walaupun kawan aku kat sebelah ashik terjerit2 sampai aku tersentak dan pop corn berterabur atas baju aku namun aku boleh beri 5 bintang dari 10 bintang

so itu hanya pendapat aku tapi korang kena tengok sendiri lah movie2 nie kat wayang ok dan adili sendiri...
Labels: 0 comments |

NEW MOVIES THAT WILL COME OUT IN A NEAR FUTURE

THIS IS SOME I FOUND FROM THE WEBSITE THAT MIGHT INTEREST FOR THE MOVIE GOERS!

2011

30 Minutes or Less (2011)
A Good Old Fashioned Orgy (2011)
A Very Harold & Kumar Christmas (2011)
Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked (2011)
Anguish (2011)
Anonymous (2011)
Apollo 18 (2011)
Area 51 (2011)
Army of Two (2011)
Attack of the Killer Tomatoes! (2011)
Bad Teacher (2011)
Battle Royale (2011)
Baywatch (2011)
Bazooka Joe (2011)
Bridesmaids (2011)
Brothers in Arms (2011)
Candy Land (2011)
Captain America: The First Avenger (2011)
Cars 2 (2011)
Castlevania (2011)
Child's Play (2011)
Conan the Barbarian (2011)
Cowboys & Aliens (2011)
Coxblocker (2011)
Deathlok (2011)
Dragon Hunter: Legend of the Hidden City (2011)
DragonMan and the Poseidon Encounter (2011)
Dredd (2011)
Duke Nukem (2011)
Earthworm Jim (2011)
Fast Five (2011)
Final Destination 5 (2011)
Footloose (2011)
Gamers (2011)
Gilligan's Island (2011)
Grayskull (2011)
Green Lantern (2011)
Hamlet (2011)
Hannibal the Conqueror (2011)
Happy Feet 2 in 3D (2011)
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
Hercules (2011)
Hercules: The Beginning (2011)
Hobo with a Shotgun (2011)
Hoodwinked Too! Hood VS. Evil (2011)
Hostel: Part III (2011)
I, Frankenstein (2011)
Immortals (2011)
Infamous (2011)
Johnny English Reborn (2011)
Journey 2: The Mysterious Island (2011)
Juiced (2011)
Kung Fu Panda 2 (2011)
Larry Crowne (2011)
Locke & Key (2011)
Luke Cage (2011)
Marvin the Martian (2011)
Max Steel (2011)
Memphis the Musical (2011)
Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Moby Dick (2011)
Mr. Popper's Penguins (2011)
My Idiot Brother (2011)
National Treasure 3 (2011)
Not Another Not Another Movie (2011)
Paranormal Activity 3 (2011)
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)
Puss in Boots (2011)
Real Steel (2011)
Rise of the Apes (2011)
Scary Movie 5 (2011)
Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)
Sinbad: The Fifth Voyage (2011)
Sleeping Beauty (2011)
Spy Kids 4: All the Time in the World (2011)
Super 8 (2011)
Super Troopers 2 (2011)
The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011)
The Beaver (2011)
The Blob (2011)
The Cabin in the Woods (2011)
The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (2011)
The Doom Patrol (2011)
The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
The Hands of Shang-Chi (2011)
The Hangover Part II (2011)
The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)
The Muppets (2011)
The Return of Captain Kidd (2011)
The Rum Diary (2011)
The Smurfs (2011)
The Strangers 2 (2011)
The Suffering (2011)
The Tall Man (2011)
The Three Musketeers (2011)
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)
The Water Warriors (2011)
The Wonderful Wizard of Oz (2011)
Thor (2011)
Tom and Jerry (2011)
Transformers: Dark of the Moon (2011)
Untitled Chronicles of Riddick Sequel (2011)
Untitled Pee-Wee-Herman Pic (2011)
Wanted 2 (2011)
Warriors (2011)
Winnie the Pooh (2011)
X-Men: First Class (2011)
xXx: The Return of Xander Cage (2011)
Zombieland 2 (2011)

2012

21 Jump Street (2012)
24 (2012)
A Nightmare on Elm Street 2 (2012)
American Reunion (2012)
Arrested Development (2012)
Bad Boys 3 (2012)
Battleship (2012)
Bond 23 (2012)
Brave (2012)
Broken Sword (2012)
Buffy the Vampire Slayer (2012)
Clock Tower (2012)
Constantine 2 (2012)
Damn Yankees (2012)
Dark Shadows (2012)
Die Hard 5 (2012)
Doctor Strange (2012)
DragonMan: Face of the Unknown (2012)
Driver (2012)
Enchanted 2 (2012)
Excalibur (2012)
Flash Gordon (2012)
Frankenstein (2012)
Friends with Kids (2012)
Gambit (2012)
Gatchaman (2012)
Gears of War (2012)
Get Smart 2 (2012)
Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012)
Ghostbusters III (2012)
Goosebumps (2012)
Gravity (2012)
Halloween III (2012)
Halo (2012)
Hansel and Gretel: Witch Hunters (2012)
Hellraiser (2012)
Hitman 2 (2012)
How Starbucks Saved My Life (2012)
I, Robot 2 (2012)
Ice Age: Continental Drift (2012)
Indiana Jones 5 (2012)
Iron Fist (2012)
Jason and the Argonauts: The Kingdom of Hades (2012)
Jay and Seth vs. the Apocalypse (2012)
John Carter of Mars (2012)
Joust (2012)
Just Cause (2012)
Kick-Ass 2: Balls to the Wall (2012)
King Lear (2012)
Knight Rider (2012)
Kung Fu Hustle 2 (2012)
Lincoln (2012)
Logan's Run (2012)
Looper (2012)
Mad Max: Fury Road (2012)
Madagascar 3 (2012)
Mass Effect (2012)
Men in Black III (2012)
Metal Gear Solid (2012)
Micronauts (2012)
Monsters Inc. 2 (2012)
Nick Fury (2012)
Prometheus (2012)
R.I.P.D. (2012)
Rock of Ages (2012)
Shadow of the Colossus (2012)
Silent Hill: Revelation 3D (2012)
Sin City 2 (2012)
Sinbad (2012)
Skyline 2 (2012)
Snow White and the Huntsman (2012)
Sober Buddies (2012)
Spy Hunter (2012)
Superman: Man of Steel (2012)
Swiss Family Robinson (2012)
Ted (2012)
Teenage Mutant Ninja Turtles (2012)
The Amazing Spider-Man (2012)
The Avenged (2012)
The Avengers (2012)
The Berenstain Bears (2012)
The Bourne Legacy (2012)
The Dark Knight Rises (2012)
The Dictator (2012)
The Expendables II (2012)
The Hobbit: Part 1 (2012)
The Hunger Games (2012)
The Jetsons (2012)
The Lorax (2012)
The NeverEnding Story (2012)
The Ring 3D (2012)
The Sims (2012)
The Three Stooges (2012)
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)
The Wolverine (2012)
Thundercats (2012)
Tim and Eric's Billion Dollar Movie (2012)
Underworld 4: New Dawn (2012)
Untitled Eddie Murphy/Romeo and Juliet Project (2012)
Untitled G.I. Joe Sequel (2012)
Untitled Lemony Snicket Sequel (2012)
Untitled Les Grossman Project (2012)
Untitled Ouija Project (2012)
Untitled Star Trek Sequel (2012)
The Adventures of Tintin: Red Rackham's Treasure (2012)
Venom (2012)
Wanted 3 (2012)
Who Framed Roger Rabbit 2 (2012)
World War Z (2012)
Wrath of the Titans (2012)
Yellow Submarine (2012)
Zoolander 2 (2012)

2013

2-Face (2013)
28 Months Later (2013)
Akira (2013)
Alien Legion (2013)
Aquaman (2013)
Austin Powers 4 (2013)
BioShock (2013)
Bizarro Superman (2013)
Black Hole (2013)
Clue (2013)
Creature from the Black Lagoon (2013)
Dead Space (2013)
Despicable Me 2 (2013)
Devil May Cry (2013)
Ender's Game (2013)
Entourage (2013)
Escape from New York (2013)
Evil Dead IV (2013)
Fantastic Four (2013)
Frankenstein (2013)
Green Lantern 2 (2013)
Gump & Co. (2013)
Hancock 2 (2013)
I Am a Genius of Unspeakable Evil and I Want to Be Your Class President (2013)
Independence Day 2 (2013)
Iron Man 3 (2013)
Jeepers Creepers 3: Cathedral (2013)
Jumper 2 (2013)
Justice League: Mortal (2013)
Kane & Lynch (2013)
Lost Planet (2013)
MacGyver (2013)
Mai, the Psychic Girl (2013)
Maleficent (2013)
Maximum Ride (2013)
Metal Men (2013)
Monsterpocalypse (2013)
Mortal Kombat (2013)
Old School Dos (2013)
One Thousand A.E. (2013)
Oz (2013)
Oz: The Great and Powerful (2013)
Peter Pan Begins (2013)
Pirates of the Caribbean 5 (2013)
Poltergeist (2013)
Popeye (2013)
Ripley's Believe It or Not! (2013)
RoboCop (2013)
Runaways (2013)
Snow and the Seven (2013)
Splinter Cell (2013)
Stretch Armstrong (2013)
Teen Titans (2013)
The Birds (2013)
The Brazilian Job (2013)
The Devil in the White City (2013)
The Flash (2013)
The Hardy Men (2013)
The Hobbit: Part 2 (2013)
The Karate Kid 2 (2013)
The Rise of Theodore Roosevelt (2013)
The Toxic Avenger (2013)
Tomb Raider (2013)
Top Gun 2 (2013)
Uncharted: Drake's Fortune (2013)
Untitled 12-Year Richard Linklater Project (2013)
Untitled I Am Legend Prequel (2013)
Untitled Sherlock Holmes Project (2013)
Untitled Spawn Reboot (2013)
Untitled Taken Sequel (2013)
Untitled Third Tintin Film (2013)
Warcraft (2013)
Where's Waldo? (2013)
Xerxes (2013)
2014
Ant-Man (2014)
Asteroids (2014)
Avatar 2 (2014)
Beverly Hills Cop IV (2014)
Deadpool (2014)
Godzilla (2014)
Heavy Rain (2014)
Hercules: The Thracian Wars (2014)
Highlander (2014)
How to Train Your Dragon 2 (2014)
Independence Day 3 (2014)
Kill Bill: Vol. 3 (2014)
King Dork (2014)
Pinocchio (2014)
Pirates of the Caribbean 6 (2014)
Silver Surfer (2014)
Sub-Mariner (2014)
Terminator 5 (2014)
The Addams Family (2014)
The Punisher (2014)
The World's End (2014)
Untitled Blade Runner Prequel (2014)
Untitled Cloverfield Sequel (2014)
Untitled Daredevil Reboot (2014)
Untitled Loch Ness Monster Project (2014)
Untitled Monopoly Project (2014)

2015

Avatar 3 (2015)
Wonder Woman (2015)

2016

Battle Angel (2016)
Labels: 0 comments |
Related Posts with Thumbnails