Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Adele Laurie Blue Adkins

Adele Laurie Blue Adkins dilahirkan pada 5 Mei 1988, dikenali dengan nama Adele, Merupakan seorang penulis lirik dan penyanyi English. Beliau merupakan penerima pertama BRIT Awards Critics' Choice 'dan dinobatkan number one predicted breakthrough act of 2008 in an annual BBC poll of music critics, Sound of 2008. Pada tahun 2009 Anugerah Grammy, Adele memenangi anugerah Artis Baru Terbaik dan Best female Pop Vocal Performance.

Adele mengambarkan gaya muzik beliau sebagai "jiwa kecewa" Adele bersetuju dengan pengkritik yang telah memberi pendapat bahawa vokal beliau lebih mantap dan menarik daripada penulisan lagu dia.

Adele telah mengrelease album studio kedua, 21, pada 24 Januari 2011 di UK dan ia dikeluarkan pada 22 Februari di US. album tersebut digambarkan sebagai klasik dan kontemporari serta musik country.

Lagu pilihan favorite aku merupakan "rollin in the deep" kerana ia menonjolkan vocal adele yang lebih mantap serta high pitch, malah background musicnya sungguh catchy dan ke arah blues serta adele mengunakan vocal country di dalam lagu ini.. ia membuatkan lagu ini lebih mantap! Lagu ini banyak di cover oleh ramai kalau korang rajin jenguk2 youtube. malah artis international sepert John Legend, Chester dan Mike dari Linkin park pernah di minta untuk menyanyikan lagu ini..
Labels: 0 comments |

Photography.. adakah ia hanya satu Lagak Bodoh atau Seni?

Bukan senang nak jadi model atau photographer yang hebat2 macam di dalam dunia modelling... bila kita tengok model2 sekarang mereka mengutamakan kesempurnaan.. tapi hakikatnya sebenarnya mereka bukanlah sempurna seperti kita lihat didalam gambar2 yang terpampang dalam majalah2.. itu semuanya adalah cara manusia menutup mata kita dgn melihat dunia yang dicipta untuk imaginasi mata dan minda..

Boleh kata bila aku jalan dan pegi mana sahaja ramai yang membawa camera DSLR dan akan menunjukkan hasil mereka masing2 tidak mengira photographer amateur ini perempuan ke lelaki, tapi sayangnya walaupun seni mereka sungguh indah untuk tatapan kita.. namun seni ini tidak di pandang oleh masyarakat kerana mereka bukan photographer professional. Aku bukanlah seorang peminat photography atau seorang model yang professional tapi bagi aku photo2 yang di tangkap oleh sang tuan punya kamera harus di di hargai walaupun itu hanya minat masa lapang atau hobi, kerana bakat dapat di gilap jika di beri peluang

Aku jugak di beri peluang oleh sahabat handai aku untuk menjadi salah seorang "mangsa" photography mereka seperti yang anda lihat gambar di atas.. ini adalah acuan yang di anggap sebagai satu platform untuk mereka menghasilkan idea yang lebih bernas melalui photo..

Jadi taknaklah nanti bawa kamera DSLR mahal2 tapi tangkap gambar hanya untuk saje2 je tanpa cuba untuk membawa ia ke tumpuan orang ramai.. lakukan seperti photographer luar negara yang mengunakan bakat mereka dan membuka gallery untuk di tunjukkan hasilnya pada semua orang.. supaya seni anda semua akan di hargai

Jangan sampai orang menghentam kata "bawak camera mahal2 ke hulu ke hilir macam nak menunjuk yang anda macam photographer professional tapi satu habuk pun takde"

Ambil pendapat aku ini sebagai satu cabaran, kata-kata semangat untuk photographer mengambil inisiatif untuk guna bakat yang ada dan menyerlah dan jangan berfikiran sempit dan serong seperti ayat-ayat dibawah nie "jangan nak cakap banyak lah cuba tangkap gambar, Sedap mulut je cakap orang macam die pandai sangat", "kamera pun takde nak bagi comment tentang photography" dan lain2.. itu hanya orang yang berfikiran pendek dan tidak mempunyai daya matang je bercakap.. think about it =)

Aku sebagai manusia yang menyukai seni walaupun tiada camera2 hebat2 ini (ada camera handphone dan camera digital je) mengharapkan ramai photographer amateur ambil peluang yang ada dan curahkan didalam industri photography kita agar kita di kenali di seluruh dunia!
Labels: 0 comments |

Mazzie Tuan Mazlinna Malek

Who is mazzie? To all you guys she might be the typical girl from Kuantan Pahang.. but your wrong! (cewah macam back up orang kuantan je, of course i'm kuantanese!) i took this from her facebook information

My nickname is Mazzie (though my friends in Kuantan know me as 'Gen'), I'm 17 and I'm from Malaysia (Kuantan, Pahang). I've played the piano ever since I was 4 (I am now doing ATCL Diploma for piano), the violin since I was 11 and the guitar since 12.

I composed the songs, wrote the lyrics, played rhythm and lead guitars, keyboard and violin, did the pattern for electronic bass and drums and sang on my first EP. I finished recording in 2010, when I was 16. I wrote 'Hypnotised' when I was 14 (The 1st ever version of 'Hypnotised' from 2008 can be found on YouTube) and Help Me and Expiry Date (This song is about Bunkface) at 15.

The song Hypnotised was also played as a piano piece (own composition) for my Trinity Guildhall practical piano exam, Grade 8, in 2009 when I was 15. I scored very high marks for it . I used to play the keyboard for a band from Kuantan, Pahang. My dad was in a band too when he was around my age. I am also an amateur beatboxer. And I also don't know how to ride a bike. HAHAHA.

"I met Secondhand Serenade and Bruno Mars when they were in Kuala Lumpur and they said my songs were impressive."



visit her facebook at : https://www.facebook.com/mazziemedia/
Labels: 0 comments |

Super 8 was awesome!

hari sabtu 25hb jun 2011 akhirnya.... aku dapat jugak menonton Super 8.. aku menunggu movie tue selama 3 tahun dari 2009... kalau di ikutkan dari post aku yang lepas tentang kL gengster korang mesti terbaca part time tue aku sebenarnya nak tengok super 8 tapi penuh.. hari nie aku berjaya! hahahaha dah la tue kawan aku belanja plak tue, HAPPY AKU!..

memang tak di jangka movie super 8 membawa kite balik ke zaman2 special effects mula bertapak memang terkenang sebab movie tersebut di buat berdasarkan latar belakang 70 dan 80 an.. teringat plak aku cerita E.T arahan steven spielberg.. tapi yang ironi nya die merupakan executive producer untuk movie Super 8 hehehe..

Sebelum apa2 aku nak warning SPOILER!... cerita die berdasarkan apa yg terakam di dalam camera recorder super 8 tue.. jadi kalau korang nak tahu ape benda sebenarnya yang telah terakam tue.. TENGOK WAYANG! hahahahahahhaa Gotcha!

visit their official website
www.super8-movie.com/
Labels: 0 comments |

Apabila internet di block?

Kite digemparkan dengan hacker atau name comelnya pengodam menghack website kerajaan... aku pun tak tahu cerita kenapa hacker wat cmtu.. maybe tak puas hati kot sebab kerajaan banyak block website2 best untuk peminat internet yang setia

bagi akulah.. aku support kalau kerajaan nak block website lucah ke ape ke... tapi kalau block website2 mendownload tue aku macam tak setuju sangat sebab kekadang kebanyakkan benda yang kite nak susah nak dapat di pasaran.. seperti music, movie dan benda2 lain macam game ape semua... kebanyakkan mereka mengunakan medium ini untuk mendownload.. kalau dah block internet macam dah tak jadi internet...

antara website2 yang sudah di block seperti contoh megaupload ape semua... jika dilihat memang lah salah sebenarnya mendownload.. sebab hasil titik peluh manusia yang membuat filem, music dan sebagainya... sedangkan dulu kes Metallica menyaman NAPSTER kerana meletakkan lagu2 mereka di website tersebut untuk didowload secara free, tapi sekarang mereka sendiri dah membuat statement yang mengatakan jika tiada download free ini maka tidak berkembang music mereka seluruh dunia.. dan itu je cara mereka mengkembangkan nama band mereka...

walaupun ade website yang berbayar untuk mendownload seperti itunes.. tapi bukan semua orang ade duit nak bayar semua tue.. kena fikirkan jugak sebelum membuat sebarang keputusan.. fikirkan untuk rakyat cewah! hehehe.. lama2 nanti kalau semua block.. internet nak wat pe je... macam kawan aku cakap.. takkan bukak internet nak tengok website kerajaan je.. website kerajaan pun kena godam dengan hacker.. haishh...

JADI FIKIRKANLAH... sedih....
Labels: 0 comments |

Pembekuan Otak atau Brain freeezee!

Pembekuan otak yang ditakuti! Hehehe skema gile pembekuan. Aku rase ramai yang pernah mengalami pengalaman sendiri terkena brain freeze nie, malangnya. Perkara yang buruk mengenai sakit kepala kerana ais krim ialah mereka menyakitikan kite untuk beberapa saat atau minit

Dan sakit kepala ini tidak hanya datang dari ais krim, ia boleh datang dari makan sebarang makanan benar-benar sejuk atau minuman. Seperti Slurpees. Malah, pada tahun 1994, 7-Eleven mengunakan trademark Brainfreeze sebagai motto minuman sejuk mereka.. try la kalau nak rase pening hehehe..

Jadi apa yang menyebabkan sakit kepala at the first place? Ia mempunyai kaitan dengan reseptor saraf di atas lelangit mulut anda. Apabila anda menggigit aiskrim, ada yang menyentuh bahagian atas mulut, atau dikenali sebagai lelangit keras. Ini seterusnya mencetuskan saraf di atas lelangit untuk menyejukkan dengan cepat. Saraf menghantar mesej kecemasan kepada otak bahawa ia telah mengenai sesuatu yang sejuk gile nak mampus.. dan saluran darah di dalam otak menyempit sebagai respon. Apabila darah hangat bergegas melalui saluran darah sekali lagi dgn cepat! Anda akan mendapat rasa kesakitan
Yang teramatnya tetapi jangan bimbang sebab ia tidak mendatangkan sebarang effect

Jadi sebagai seorang yang bukan dari kutub utara atau santa claus apa yang perlu kita lakukan? jika sakit kepala telah bermula, anda boleh sentuh lidah ke bumbung mulut dan tahan di posisi berikut, pemanasan akan berlaku sehingga lelangit anda dapat menurunkan suhu serta reaksi terhadapa otak akan berkurangan.

jadi jangan rase takut kerana anda masih boleh menikmati kesedapan ice cream favourite anda tanpa rase khuatir!
Labels: 4 comments |

kL gengster

Aku baru je lepas nak tengok movie kL gengster.. asalnya nak tengok cerita Super 8 tapi nak jugak tengok cerita yang telah melepasi 11 juta ringgit ini.. semasa menontonnya aku cukup kagum jugak dengan cara shamsul bawak penonton ke dunia gengster yang dahulunya movie2 seperti ini di monopoli dan di pegang Negara2 Asia yang lain seperti Hong kong "Young and Dangerous", South Korea "my wife is a Gangster", Jepun "Crow Zero". Walaupun tampak ganas tapi ada maksud mendalam yang cuba di bawak oleh Shamsul dalam movie beliau..

Jika dilihat dari perspektif aku untuk movie ini cara aksi mereka ada ala2 seperti IP MAN.. kelajuaan cara mereka berlawan memang agak bagus! filem2 malaysia sudah berubah ke arah lebih dynamic dari dulu dengan situasi dan backgorund mereka ada ala2 seperti cerita2 mafia..

Namun di dalam filem mane pun mesti ade kelemahan.. dan kelemahan ini kita anggap sebagai pencetus untuk idea yang lebih hebat.. kelemahan didalam filem ini adalah jalan ceritanya yang agak simple.. kerana terlalu banyak sangat keganasan yang cuba di tonjolkan didalam movie ini sampai hilang erti jalan cerita tersebut.. tapi ape yang aku katekan ini hanyalah sebagai pendapat semoga di terima secara baik =) ape2 hal aku berbangga kerana Malaysia sudah mengeluarkan pengarah muda yang berbakat! syabas shamsul! 6 bintang!
Labels: 2 comments |

Ryan Matthew Dunn a.k.a Ryan Dunn

Ryan Matthew Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)

Salah seorang realiti televisyen Amerika personaliti dan ahli daredevil terkenal kerana merupakan ahli krew JACKASS dan ahli cast di Viva La Bam.

Butiran mengejutkan telah muncul hari ini mengenai sifat kemalangan maut bintang jackass nie. Polis membuat laporan beliau memecut di sekitar 130mph dalam zon 55mph apabila Porsche 911 GT3 beliau terbang jauh dari jalan pada kira-kira 2:30 pada pagi Isnin di Pennsylvania,lalu segera membunuhnya dan penumpang beliau, Zachary Hartwell.

Polis berkata kelajuan mungkin telah menjadi faktor dalam accident.Dunn telah menguploadkan photo ke dalam Twitter beliau memperlihatkan gmbr beliau sedang minum dengan rakan-rakan beberapa jam sebelum kemalangan tersebut, tetapi ujian toksikologi boleh mengambil masa sehingga enam minggu.

"aku sebagai fans of Jackass agak sedih dengan kehilangan salah seorang ahli gile2 jackass R.I.P DUNN the great Daredevil!"
Labels: 0 comments |

Hell: The Sequel

Hell: The Sequel adalah debut EP oleh Bad Meets Evil, sebuah hip hop duo Amerika terdiri daripada Royce da 5'9 "dan Eminem. EP tersebut dijadualkan untuk diliriskan pada tarikh 14 Jun 2011 dibawah syarikat Shady Records dan Interscope Records

Dua lagu berjudul "Echo" dan "Living Proof" yang di leak ke Internet pada bulan November 2010, menimbulkan spekulasi di kalangan peminat tentang side projek akan datang Bad meets Evil: pada tarikh 25 April 2011, EP telah disahkan, dan pada tarikh 2 Mei, Eminem mengumumkan EP's judul Hell: The Sequel dan Kedua-dua lagu ini akan dimasukkan sebagai bonus track pada versi deluxe dari album tersebut. Tajuk ini adalah rujukan Eminem sebelumnya dan kolaborasi Royce, "Bad Meets Evil "di dalam album The Slim Shady LP kerana mereka mengakhiri lagu tersebut dengan mengatakan "See you in Hell for the sequel, bad meets evil."

Royce da 5'9 " ada menyatakan bahawa beliau membantu Eminem untuk lagu selanjutnya single" "Writer's Block, Bruno Mars jugak menjadi
artist undangan dalam salah satu lagu didalam album tersebut iaitu Lighter..

p:s Pertama kali aku dengar collaboration dua artis hebat iaitu Eminem dan bruno mars.. tak sangka menjadi jugak!
Labels: 0 comments |

hari Jumaat yang syahdu...

Tengahari tadi lepas pegi semayang jumaat ingat nak study kat library tapi ada kawan2 yang tak dapat datang jadi terpaksalah pulang dengan perasaan hampa.. namun tergerak hati aku nak ikot ajakan member aku pegi tazkirah dari seorang mufti indonesia ke salah satu masjid di selangor.. pertama kali aku pegi dengar tazkirah dari saudara muslim senusantara, memang hebat betul cara die memberi ceramah, ashik jugak aku mendengar.. lagi2 tentang perkara di padang masyar dan apa yang terjadi jika kite tidak sedekah kepada yang memerlukan... dosa lebih berat akan di tanggung di akhirat..

Bagi aku yang paling menakutkan ketika Mufti tue menceritakan tentang titian sirat.. dimana titian itu terpecah kepada beberapa laluan, ada yang terbang, ade yang berlari pantas dan jika amalan nya kurang maka terpaksa mereka merangkak seperti bayi sehingga menentukan ke syurga atau neraka.. laluan titian sirat tersebut di cipta Allah dengan penuh cangkuk yang tajam untuk mencarik2 daging2 di tubuh pada manusia yang tidak cukup amalan dan meninggalkan amalan.. bila aku terdengar tentang tersebut sangat menakotkan sampai aku dapat rasakan betapa siksanya jika amalan kurang.. terfikir jugak dalam benak otak aku.... ....jap...

kawan aku kacau masuk bilik geletek aku.. nak hempuk die jap (IKLAN SEBENTAR)

ok sambung balik... terfikir jugak dalam benak otak aku, yelah aku sebagai manusia banyak dosa.. takot dengan seksa Allah.. semoga di jauhkan lah dari semua itu kerana Allah Maha Pengampun...

Tetapi bukan semuanya menakotkan ade jugak Mufti tue cerita tentang syurga.. dimana keindahan SubhanAllah.. tiada tolak bandingan... aku mahu menjadi seorang yang kuat amalan dan hidup kerana Allah.. bersemangat untuk mendapat ganjaran yang hebat dari Allah.. siapa yang tidak mahu masuk syurga betul tak? Dunia hanya sementara dan akhirat selamanya.. jadi beramal kite seperti esoknya kite akan mati...
Labels: 0 comments |

Sex = AKU JUGAK TIADA DARA

kebanyakan manusia sekarang tidak lagi menganggap sex sebagai satu perkara yang TABOO.. zaman2 dulu kalau nak buat sex mesti lepas kahwin.. tapi zaman sekarang dah takde macam tuew dah.. ade yang segelintir pernah buat sebelum mengikat akad nikah lagi! seawal umur 12 tahun

Mungkin post nie nampak sedikit rebellious sebab menceritakan tentang sex tapi jangan nak tunjukn innocent dan suci lah sebab sex is normal.. kite belajar lagi bab sex di tingkatan 3 dan di katakan kebanyakkan remaja sekarang banyak dah mencuba mempraktikal hal ini..

Peratusan remaja kite lebih2 lagi di malaysia sudah ada yang menonton video lucah, dan sesetengahnya menjadi pelakon aksi dalam video seperti itu.. so siapa nak di salahkan? takkan ibu bapa? ibu bapa dah bagi secukup kebebasan pada kite, kalau tak bagi! kite salahkan ibubapa kite plak yang tak bagi kebebasan, kate mereka mengongkong la ape la...

so aku juga ingin mengaku yang AKU TIADA DARA sebab aku anak jantan so aku ade TERUNA, sayangilah mahkota anda kerana ia milik yang tercinta! hehehehehehehe!

KIDS... SEX is Important after Marriage! boleh kembangkan zuriat.. so sebaiknya have it lepas kahwin halal bersama yang tercinta jangan mengikut budaya bodoh kuing orang putih yang tiada tamadun...
Labels: 3 comments |

Travel - melancong - backpackers


Dalam tahun 2011 nie aku banyak jugak travel atas iniasatif kawan2 yang suka berjalan2 tapi ape sebenarnya travel nie... travel adalah pergerakan manusia antara kawasan geography yang relatif jauh dari tempat asal dalam tempoh masa tertentu mengunakan atau tidak mengunakan pengangkutan tertentu..

Tujuan
perjalanan termasuk rekreasi atau pelancongan, kajian pelancongan untuk mengumpul maklumat, untuk bercuti untuk melihat budaya & manusia2 disana, perjalanan secara sukarelawan untuk amal atau penghijrahan untuk memulakan hidup di tempat lain

aku sendiri bukanlah seorang traveler yang banyak duit so aku di kategorikan sebagai backpackers traveller.. apa yang bestnya backpackers traveler nie? kita akan lebih adventure melihat negara orang... dapat jumpa kawan2 baru dari seluruh pelusuk dunia.. selalunya backpackers nie percutiannya secara bujet takkan duduk di hotel2 yang mahal atau bersenang lenang, kebanyakkan negara2 seluruh dunia termasuk Malaysia ada mempunyai hostel untuk backpackers dan pelancong2 dari Eropah suka gile sebab senang, tapi kebanyakan Pelancong luar negara mata wang diorang tinggi so takde hal nak duduk hotel mahal2.. aku sendiri bila dapat duduk di hostel backpackers dapat berkenalan dengan kawan2 baru dari banyak negara.. best kan?

lagi satu yang mencabar apabila jadi backpackers adalah kita kena buat research pasal negara yang kite nak pergi sebab taknak pegi membuta tuli je sebab itu dah kira memang bodoh yang teramatnya! so sebagai backpackers traveler haruslah prepared dengan peta, duit yang secukupnya, daya kekuatan diri & mental yang tinggi sebab kita akan berjalan dengan banyak, stamina penting.. dan selalu barang2 yang di bawak takdelah banyak sgt cukup apa yang penting untuk kita...

diingatkan sekali lagi traveler backpackers nie bukan bersenang lenang tapi adventure! ingat ye adik2 hehehe :) have a good journey!


Labels: 0 comments |

Nora Danish

korang rase nora danish comel tak? walaupun die dah jadi mak orang tapi she is still cute! apepun she is still the best and cutest malaysia actress! popular quote die KITE ENJOY! ;) gambar kat atas adalah gambar beliau bersama dengan anak puteranya rayqal ramli

Related Posts with Thumbnails