Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Apabila internet di block?

Kite digemparkan dengan hacker atau name comelnya pengodam menghack website kerajaan... aku pun tak tahu cerita kenapa hacker wat cmtu.. maybe tak puas hati kot sebab kerajaan banyak block website2 best untuk peminat internet yang setia

bagi akulah.. aku support kalau kerajaan nak block website lucah ke ape ke... tapi kalau block website2 mendownload tue aku macam tak setuju sangat sebab kekadang kebanyakkan benda yang kite nak susah nak dapat di pasaran.. seperti music, movie dan benda2 lain macam game ape semua... kebanyakkan mereka mengunakan medium ini untuk mendownload.. kalau dah block internet macam dah tak jadi internet...

antara website2 yang sudah di block seperti contoh megaupload ape semua... jika dilihat memang lah salah sebenarnya mendownload.. sebab hasil titik peluh manusia yang membuat filem, music dan sebagainya... sedangkan dulu kes Metallica menyaman NAPSTER kerana meletakkan lagu2 mereka di website tersebut untuk didowload secara free, tapi sekarang mereka sendiri dah membuat statement yang mengatakan jika tiada download free ini maka tidak berkembang music mereka seluruh dunia.. dan itu je cara mereka mengkembangkan nama band mereka...

walaupun ade website yang berbayar untuk mendownload seperti itunes.. tapi bukan semua orang ade duit nak bayar semua tue.. kena fikirkan jugak sebelum membuat sebarang keputusan.. fikirkan untuk rakyat cewah! hehehe.. lama2 nanti kalau semua block.. internet nak wat pe je... macam kawan aku cakap.. takkan bukak internet nak tengok website kerajaan je.. website kerajaan pun kena godam dengan hacker.. haishh...

JADI FIKIRKANLAH... sedih....
Labels:
0 Responses
Related Posts with Thumbnails