Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Selamat Hari Raya AidilAdha

i want to wish selamat hari raya haji!! 2009! to all my muslim friends!
Labels: 0 comments |

Facebook

As you all may know.. i have my own facebook toO.. i started to use it since last year but this year i'm updating it periodically.. sooo do visit my facebook and add me, just find my full name "Johari Sulaiman".. happy meeting new & old friends, meriahkan lagi page muka buku ku! see ya!
Labels: 0 comments |

Pengorbanan Seorang Wanita

Pengorbanan seorang wanita.. kalau dilihat dari sudut Agama, Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam.. Namun pengorbanan Wanita nie lebih dari satu tulang rusuk.. Jika kita lihat pengorbanan ibu selama kita hidup bagaimana beliau menjaga kita dari kecik sehingga besar memang takde hentinya.. Aku sebagai manusia dapat lihat, rasa dan menerima pengorbanan wanita, dari seorang ibu, seorang kekasih, seorang kawan.. tapi dimana silapnya sebagai seorang lelaki apabila melukai hati mereka, meyeksa mereka, menghancurkan maruah mereka hanya kerana inginkan kepuasan sendiri, adakah ini yang sepatutnya berlaku pada wanita? yang seharusnya kita jaga, kita pertahankan.. mereka kaum yg lemah dan bukanya barang permainan yang boleh dibuang, di baling, di pecahkan begitu sahaja, Sebagai pencinta aku memahami apa perasaan wanita dan kekasih aku, aku tak sanggup menduakan dia, tak sanggup melakukan perkara yang boleh merosakkan dia.. aku inginkan kebahagiaan untuk dia.. macam-macam ujian telah aku lakukan dan dia lalui namun dia masih lagi di sisi aku, alangkah bahagianya kalau dia milik ku, milik ku sebagai isteri ku yang sah.. halal..aku mahu memberikan kebahagiaan sepenuhnya kepadanya, tapi dia pernah bertanya pada aku, apa yang sebenarya ada dalam hati kamu? banyak perkara.. terlalu banyak, mampu kah aku membahagiakan kamu? mampu kah aku bagi kasih sayang dan cinta yang kamu harapkan? adakah kamu nak bersama dengan lelaki biasa seperti aku? adakah kau rasa aku ini seorang lelaki yang sesuai untuk mu? adakah kau akan rasa kebahagiaan bersama dengan aku untuk 10 tahun akan datang? adakan cinta kau masih mekar padaku walaupun sudah berkahwin nanti? ini yang sentiasa bermain dalam hati aku, hati aku hanya ada dia, dia seorang sahaja tapi mungkin dia tidak menyedari sebab aku bukan seorang yang pandai bermadah cinta, bukan seorang yang romantis.. sebab itu aku menulis ini, semoga kau membaca dah memahami isi hati aku dan memahami apa yang aku rasa, apa yang selalu bermain dalam hati aku... tapi Allah tahu yang hati aku sentiasa mencintai mu wahai wahidah walaupun cinta yang Allah berikan hanya sedikit sahaja berbanding Cinta ku terhadap keAgungnya, bukan rupa aku cari bukan harta aku mahukan, bukan darjat yang aku mahukan dari kau.. dan tiada wanita lain yang mampu memberikan kebahagiaan kepada ku selain kamu dan cinta aku hanya untuk kamu seorang sahaja, kau terima ku seadaanya, kau terima segala dugaan bersama ku, kau berkorban apa sahaja kerana ku, kau di sisi ku ketika aku susah dan senang, kau masih lagi bersama ku dikala aku menangung bermacam- macam masalah dan masalah yang ku timpa pada kau dan semoga Allah memberkati dan merestui cinta kita dan satu hari nanti aku akan menjadi milik mu selamanya selepas akad dan nikah di lafazkan oleh ku.. aku bersyukur bertemu dengan seorang kekasih yang suci dan solehah seperti mu Nurul wahidah.. Allhamdulilah.. (hanya rekaan semata2)
Labels: 2 comments |

Friday The 13!

Has been a week since i left everything.. hahaha!, but this week is the coolest week ever.. do you know that this week has a particular day dated 13 of November! YES! YES! YES! if your a fan of horror and gore movies, Friday the 13 is remembered as the most outstanding horror movies made by Hollywood and their 2009 remake is quite good (for horror fans), Jason, the big massive dude with mask and a big "parang" hee~ actually, i'm not the one who discover todays date, but my mum called me and told me all about it.. and that's all i want to tell you my readers! beware of jason! hehehehe! BOOO! GOTCHA!
Labels: 0 comments |

Petang Ahad yang agak kelam

tentang hari ini.. macam biase bangun dari tidur, tengok cuaca mendung jew sentiasa macam hari-hari yang lepas seperti nak hujan tapi dah hujan sekejap tadi, sambil aku menengok si kawan aku Ian ross yang tidor dari pagi tadi sampai sekarang dah pukul 5.50 petang pun tak bangun2 lagi dah tak rupa orang dah tidur aku tengok.. boleh jadi dia dari keluarga beruang yang sedang melakukan hibernasi, biase la sekarang kan winter kat malaysia hahaha! anyway berbalik pada hari ini, rase sakit hati jugak lah.. dengan cellphone aku rosak display die, entah camne entah boleh jadi camtu.. nak kate aku buat benda alah tue jadi bola baseball takdelah plak.. tapi terasa sakit jugak lah jiwa nie,nak sms macam susah tahap gaban nie.. tapi ape kan daya sape suruh beli benda2 mahal, bila nak baiki takde duit.. jadi begitu lah seharian aku hari ini hahahahahaha!
Labels: 0 comments |
Related Posts with Thumbnails