Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

bimbing aku

Kedengaran post nie agak berlainan sedikit.. aku hanya mampu jujur dalam menaip sesuatu sebab ini untuk tatapan semua so post nie bukan sahaja aku tujukan untuk diri aku tapi aku nak tujukan pada semua..

aku di lahirkan dan di besarkan dari keluarga yang penyayang, ibu bapa aku mendidik aku tanpa henti dengan kasih sayang mereka walaupun aku sedar umur aku sudah menjangkau 20 an tapi mereka masih menganggap aku seorang kanak-kanak, itu lah kehebatan kedua ibu bapa aku, namun saban hari aku sebagai seorang anak yang semakin matang harus menempuh pelbagai dugaan, cabaran yang harus di lalui.. aku sedar.. setiap hari aku mengingatkan diri aku bahawa aku hanya manusia biase.. aku hanya hamba Allah yang hina... yang banyak dan pernah melakukan dosa.. aku hanya mampu berdoa pada Allah supaya aku di ampun dosa...

kita tak boleh lari dari semua itu.. setuju tak? banyak benda aku memikirkan sejak akhir2 nie.. kekadang duduk sorang2 nie boleh membuat kita banyak memikir.. aku banyak memikirkan tentang kehidupan aku, perkara yang aku pernah lakukan, perkara yang sepatutnya aku lakukan, perkara yang tak sepatutnya aku lakukan... selalu berakhir dengan tanpa noktah.. sebab ade seribu persoalan yang bermain di minda aku... hmmmmm... kehidupan nie penuh dengan warna warni kan...

Aku mengharapkan sokongan dari keluarga aku, kekasih ku, dan sahabat2 karib ku dalam menjalani kehidupan yang bakal menjelang.. supaya bimbing ku.....
Labels:
2 Responses
  1. Anonymous Says:

    ingat hukum karma.


  2. yup sy ingat hukum karma? n kenapa sy kena ingat.. bukan saya buat salah pun...


Related Posts with Thumbnails