Apa akan terjadi kalau Bumi meletup?

One day the earth shall die... korang rasa apa akan terjadi kalau bumi meletup? maksud aku meletup macam kejadian Supernova.. kalau manusia masih menghuni bumi ketika itu, apa perasaan diorang? diorang nak duduk mane? aku rase dengan cuaca panas sekarang nie pun dah menampakan berlaku pencemaran seperti kereta dengan tak tukar minyak hitam pastu drive macam kereta api kat jalan raya.. buang sampah merata2, bakar sampah, bakar bayi (aku tak tahu ape kena mengena dengan hal nie tapi aku rase ade kot).. haha, merokok lagi, macam kawan aku jew satu hari 3 kotak 20 batang sehari.. itu dah 60 batang.. kalau sebulan?baik suruh die sedut ekzoz kereta yang tak tukar minyak hitam tue fiuhhh!.. ada pengunaan eletrik yang berlebihan.. yelah 24 jam bukak laptop blogging, tgk facebook, main game, download (waaahhhhh! terasa aku).. banyak lagi perubahan yang tak boleh dielakan atas kepentingan manusia untuk kepuasan diri mereka.. jadi silap siapa kalau bumi mati dan meletup? "sendiri mau ingatlah"

7 comments

joegrimjow said...

kesejukan skrg ni pon dah nak meletup da bumi ni
haishh

MrCongeniality said...

supernova..??

supernova hanya berlaku kat bintang2 jer dek. kat bumi mmg takkan berlaku.

Johari sulaiman said...

joegrimjow: hehehehe betul2..

mrcongeniality: are you sure? mane ade istilah bintang... bintang yg kita lihat tue semuanya planet...
maybe sy betul dan anda salah dan maybe anda betul dan saya salah.. tapi xkisah janji sedap bunyi nya =p
anyway thank ye ;)

gooseberries said...

cuaca pon da berubah2 da skang nie..ngan panas nyer lagi..

Johari sulaiman said...

sabar jelah.. berpeluh2 dibuatnya

bareessence said...

em..mmg panas dan hujan xmenentu..apakah itu lah tanda2 nya??



*takot*

Johari sulaiman said...

mungkin2...