Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Kesunyiaan

Ye.. aku menulis tentang kesunyiaan.. itu yang aku alami sekarang.. bila orang yang aku cinta dan sayang berjauhan dengan aku.. ibu bapa aku, kekasih aku, kucing aku.. Kesunyiaan adalah perasaan di mana orang mengalami rasa kekosongan yang kuat dan bersendirian. Kesunyian juga sering dibandingkan dengan perasaan kosong, yang tidak diingini, dan tidak penting. Seseorang yang kesunyiaan mungkin sukar untuk membentuk hubungan interpersonal (bersama orang lain) yang kuat.

Bila aku berjauhan dengan ibubapa ku, keluarga ku, dan kekasih ku.. aku merasai sangat kosong.. walaupun ada ramai manusia di sekelilingku tapi terasa sepi betul hati nie bila tiada yang tersayang dan tercinta... namun teknologi sudah berkembang.. jadi taklah risau sangat.. handphone dah canggih.. boleh sms dan call, internet ada boleh online facebook n chatting dengan yg tercinta.. so kepada semua jangan merasa sunyi sebab dalam bumi nie ade enam billion manusia dan semakin bertambah.. jadi stay happy!
Labels:
0 Responses
Related Posts with Thumbnails