Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Reality of My love life

This is not about suka atau tak.. this the real deal.. reality of my life.. even though memberontak macamane pun aku dalam family aku sendiri, faced it.. aku kena ikut jugak cakap mereka.. mereka nak girlfriend dan bakal isteri yg cantik untuk aku dari segi akademik, tingkah laku, agama dan jugak rupa, kat mane aku nak cari.. aku taknak dikatakan seorang yang mencari perfectionist tapi because their blessing is most important to me.. rather than i kahwin dgn orang yg diorang tak suka then i will be said as "anak derhaka" so is hard to choose what is right when i have to thinked about my parent punya perasaan dan juga ape yang aku nak dalam hidup aku... pilih girlfriend nie bukan macam pilih gitar eletrik.. senang jew belek2 pastu try main then tengok body gitar kalau suka beli jew.. it's different.. way more different... the point is aku perlu mencari.. still mencari.. sampai aku jumpa.. walaupun it's hard.. marriage is not like macam couple, kalau tak suka putus.. marriage ikatan selamanya selepas akad dan nikah.. kalau putus, bermakna merobohkan masjid.. bermakna Murka ALLAH! s.w.t.. what should i do? takkan nak single sampai mati, i want to be with someone....... tapi aku akan cuba sedaya upaya untuk impress mereka.. sbb mereka perfect parents in the world! =)
Labels:
0 Responses
Related Posts with Thumbnails