Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

Cuti Semester bakal berakhir!

dah lame tak tulis dalam bahasa melayu, so hari nie nak rojak sikit rojak ayam campur bahasa melayu dan inggeris hehe.. as korang boleh tengok kat title of this post, aku dah nak dekat mengakhiri cuti semester aku buat kali ke lima dah semester baru bakal menjelma (kawan2 ku, aku rindukan korang semua! tunggu kepulangan sahabat mu yang devilish nie!) so nak cerita sedikit tentang cuti semester nie, takde ape pun yang special sbenarnya, just hang out dengan kawan2 dan family dan kucing2 ku hahaha,

dalam cuti semester nie jugak aku start blog baru untuk musician tak kira metal ke atau apa2 je sebab aku nak tgk industri music kita kembali gempak macam di oversea, walaupun bila dilihat dari title blog aku memang la aku sepenuhnya metal tapi kalau boleh aku nak introduce semua jenis musis pada semua peminat dan penjenguk blog serta peminat music, hehehe lagipun aku pun gila music jugak! so sama2 la kite memeriahkan industri music kita nie!

ape lagi ha ye dalam cuti nie jugak aku usha gak kenduri kahwin sepupu aku, semua cousin aku dah kahwin, aku nie bila nak kahwin ha?? wee~ gatal nak mampus, keja pun xde lagi dah nak kahwin..

banyak perubahan yang berlaku dalam hidup aku sebab aku dah semakin tua (wei aku muda ag hahaha), tengok kawasan perumahan aku sekarang budak2 kecik jiran aku yg aku selalu bergurau2 semua dah umur belasan tahun, abg aku dulu single sekarang dah nak kahwin, saudara2 aku yang aku sayang ada yang dah meninggal (especially yang paling sedih abah aku tunjuk surat2 lame yang di laminate (history tue so kena lah jaga betul2) die dapat dari atuk aku hantar time abah aku muda2 atuk aku pun dah passed away tahun lepas, time tue umur aku 7 tahun, tua gila surat tue) dan ada cousin aku yg dulu lepak2 dgn aku sekarang dah beranak pinak, tapi like my mum always said "life mesti diteruskan" dan jugak ayat jeff golbum dalam cite jurassic park "life will find it's way" so kepada yang mengenali aku dan telah pergi kepada illahi aku sentiasa ingat setiap insan2 tersebut (God love you all the most and that's why you left us and it's better that way as long you are with Allah)

aku akhiri post aku kali ini dengan ayat "cherish every second of our life, we never know that the best memories is always there beside us in our mind and heart" - Johari-



Labels:
0 Responses
Related Posts with Thumbnails