Welcome Readers!

Nama ku Johari atau lebih akrab di panggil joe, aku seorang yang openminded dan simple. blog ini adalah tempat ku meluahkan isi hati, segala apa sahaja yang terlintas di alam semesta serta minda ku dan ia mengunakan bahasa rojak bercampur english dan saya juga tidak mahir berbahasa inggeris jadi maaf jika ade tersilap. saya berharap jika ada apa-apa opinion boleh comment dibawah, Nice to meet you all.. hope you enjoy reading my blog!

WARNING: blog ini adalah untuk openminded peoples

LUAHAN HATI KU (part 1)

Final exam semakin dekat tapi aku masih lagi buntu dalam menentukan hala tuju masa depan hidup aku, bukan itu je, pratikal sebagai guru bahasa inggeris pun semakin hampir, tinggal beberapa hari lagi, aku kadang2 soal gak diri aku nie, boleh ke aku jadi cikgu BI, yelah walaupun cikgu BI n cikgu lelaki sikit sangat sekarang dan masalah melanda pasal sains dan matematik dah x jadi dalam bahasa inggeris kesian "Chetdet" sebab die nak tengok anak bangsa die maju tapi apa kan daya, politik, perkauman dan pendidikan di salah ertikan dan dikaitkan.. tapi bagi aku lah kalau boleh biar setimpal, dwi bahasa, bahasa inggeris pun boleh dan bahasa melayu pun boleh sebab budak2 sekarang ade yang pandai dwi bahasa n ada yang pandai BM je tapi tak mahir BI (nak uat camne, x boleh salahkan budak2 tue sbb diorang sendiri x didedahkan ke arah BI). Aku sebagai student university dapat merasa dan tengok sendiri macamana anak melayu aku sendiri x pandai bahasa inggeris lebih2 lagi exam dan subjek n lecture kesemuaanya dalam bahasa inggeris, so kebanyakan mereka terpinga2 lagi walaupun dah di pengajian tinggi, tapi aku berharap sangat kalau boleh semua nie dapat di ubah dan dapat di selesaikan, i love malaysia! hehehehe!
Labels:
0 Responses
Related Posts with Thumbnails